Blir så lack!

2011-11-10 @ 20:38:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hur kommer det sig att Sverige är så himla anti mot ridsporten? Hur ofta kan ni läsa om ridsporten i någon utav Sveriges alla dagstidningar? Nästan aldrig! Hur kan fotboll vara så himla mycket intressantare att man måste veta vem som gjorde vad i halvlek eller i omklädningsrummet efter matchen när man inte kan nämna det minsta lilla om någon som hänt i ridsports världen ens på sista sidan?

Har stört mig på detta ganska länge nu faktiskt men stubinen brann väl ut nu när media helt plötsligt fick upp ögonen när Hickstead så tragiskt avled inne på banan. För att media ens ska orka bry sig om ridsporten krävs det tydligen en riktigt stor skandal, katastrof eller en enorm framgång och prestation. Nu när Hickstead avled var det helt plötsligt EXTREMT många tidningar som skrev om det och att ridsportsvärlden var i chock och bla bla bla. Vad vet dom om de, dom som aldrig bryr sig annars?
Gången innan det som det skrevs något om vår sport i tidningar var när Roffe tog EM guld, ska det behövas en sådan sjuk prestation för att de ska orka ta upp det? När han för ett tag sedan vann världscupen i Lyon på Casall la silla, vilket även det var en grymt bra prestation av dem båda, nämndes det bara väldigt väldigt kort på nyheterna. När jag såg det tänkte jag att jaha nemen äntligen kanske de börjat förstå? Nej men då kunde dom inte ens säga rätt namn på hästen! Casall fick heta något helt annat och det var ingen som brydde sig om det, hon sa fel namn säkert 4 gånger utan att någon reagerade. Blir så himla irriterad!

Men andra prestationer som våra svenska ryttare gör hela tiden lägger dom ingen som helst vikt vid. När Malin Bayard praktiskt taget hade ramlat av Räven på för förra världscuphoppnignen men ändå på något mirakulöst sätt lyckades kravla sig upp i sadeln igen, slutföra rundan och komma trea nämner de ingenting om alls. Men att en av malmös fotbollsspelare har fått en lätt stukning på ena foten står på första sidan..

Förstår verkligen inte hur media tänker och jag blir så himla lack på dem -.-

Någon som håller med mig eller tycker ni jag har fel?



Har bara tagit exempel ur hoppsammanhang då det är dem jag kan bäst med det finns säkerligen mängder med fler bra exempel från både dressyr och fälttävlan också!


Kommentarer
Postat av: Becca

Håller med dej Hanna! Men läste faktiskt i Expressen (tror jag det var) när Malin Baryard höll på att trilla av, och de har börjat nämna ridsporten mer och mer nu, så det kanske bättrar sej! Hoppas kan man, även om det är orättvis uppdelning mellan sporterna i tidningarna... :/

2011-11-10 @ 21:58:59
URL: http://blondakakan.bloggplatsen.se
Postat av: Emma

håller faktiskt helt med. de är bara när de är i nödfall som de tas upp! Som med Hickstead eller nu med dressyrfrågan!

2011-11-10 @ 23:35:47
URL: http://teamrusnten.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med till 100%!

2011-11-11 @ 15:11:53
Postat av: Kajsa | Långt hemifrån men samtidigt hemma

sv: Tack så mkt!

2011-11-11 @ 19:47:58
URL: http://kajsatuolja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback