Underbart

2011-05-27 @ 21:43:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Så kan man absolut beskriva lektionen idag!
Vi hade markarbete, barbacka, och jag hade världens finaste ponny Sune, såklart!

Vi började med att rida fram ute i paddocken och Sune började med att vara ganska fin i skritten. Dock spände han sig väldigt mycket i traven (och jag studsade 5 centimeter över ryggen på honom i varje travsteg ;)) och ville inte söka sig framåt neråt alls mycket.

När vi hade gått in i ridhuset kunde han slappna av mycket mer och gick hyffsat i skritt och trav. När vi började galoppera hade han inte sin studsiga, stela och tröga galopp med huvudet rätt upp i vädret som han får ibland utan han galopperade på bra framåt och tuggade även lite på bettet! Efter lite galopp i ena varvet blev han ännu finare i traven och skritten.
Vi jobbade med skänkelvikningar i skritt och trav och tagen bakdel i skritt. Skänkelvikningarna i skritt gick riktigt bra men i trav tyckte han var väldigt jobbiga men kämpade ändå på ganska bra. När vi red tagen bakdel på volten (du flyttar in bakdelen mot mitten men behåller ställningen i volten) tyckte han det var lite jobbigt men efter ett tag släppte det och jag fick några fina steg.

När vi sedan galopperade igen, på volten, blev han bara finare och finare. Jag var tvungen att verkligen rida, sitta emot med magen och driva ordentligt men då gick han i en riktigt fin form i galoppen! Resten av lektionen var han jätte fin i både skritt, trav och galopp! ♥

Bild på mig och världshistoriens vackraste ponny! ♥♥♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback