Gårdagens träning

2011-05-08 @ 18:08:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt att jag inte har hunnit skriva förens nu men har haft fullt upp!

Igår tränade jag som sagt för en tjej som heter Maria med Flechen. Det blev ett ganska så hårt träningspass men väldigt nyttigt både för mig och för hästen. I framridningen jobbade vi mycket med att få igång hans galopp bättre så att han får ett längre luftmoment i galoppen och på så sätt får en längre, mer vägvinande och mindre ansträngd galopp.
Efter det blev det mycket jobb med olika galoppbommar som Flechen tyckte var mycket mycket jobbigt och klurigt, men även väldigt nyttigt! Framför allt eftersom han måste tänka så mycket själv då. Min uppgift var att lägga honom rätt till första bommen och sedan hålla en jämnrytmöver bommarna och var han satte sina fötter var hans uppgift att hålla reda på. Sedan hoppade vi även en liten bana med galoppbommar och lite kortare vägar till hindren för att han ska hoppa sedan direkt vara tillbaka hos mig för att veta vad han ska göra näst.

Han skötte träningen helt okej även om han kunde varit lite mer engagerad när vi jobbade med galopp bommarna.
Annars var han fin men han fick gå ganska länge så idag fick han skritta i 35 minuter utan ryttare och bara stäcka ut alla musklerna lite!


Dålig bild på mig och flechen från en peter träning förra året.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback