Koncentrationen

2011-12-10 @ 15:25:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
En sak som jag tänkt på när jag rider är att jag hela tiden sitter och tänker på (pinsamt men sant) vad jag ska skriva på bloggen om det. Funderar ut meningar som jag ska skriva, men som jag ändå inte kommer ihåg sen när jag väl sitter framför datorn. Det är ganska jobbigt och på senaste tiden har jag börjat bli okoncentrerad på grund av det.

Jag måste verkligen lära mig att vara här och nu och tänka på vad jag ska göra för att lösa problemen i ridningen och hur jag ska rida på bästa sätt. Just nu sitter jag bara och analyserar precis varje sak som blir fel och vad som blir rätt men inte för att göra något åt det eller för att bättra mig, utan för att senare kunna skriva det till er på bloggen.. Riktigt illa faktiskt, haha!


För att få tillbaka koncentrationen så måste jag verkligen fokusera. Vet inte riktigt hur jag ska få tillbaka den känslan och sluta tänka på framtiden eller det förflutna. Det är som ett skolarbete lite. Som om jag skulle skriva en uppsats om min ridlektion så jag utvärderar ALLT och analyserar varenda fel jag gör och varenda fel hästen gör. Inte nog med det så gör jag också jämförelser i huvudet. Om hur hästen var förra gången jag red, jämförelser med andra hästar att rida och så vidare..


Har börjat märka av det lite smått på tävling också tyvärr och det vore riktigt illa om jag började koncentrera mig på det istället för på tävlingen då. Har insett hur jobbigt det kan bli om denna ovana fortsätter och jag måste göra någonting åt den snarast. Får börja läsa saker om hur man ska hålla koncentrationen på topp och enbart tänka på sin uppgift här och nu.

HAR NI NÅGOT TIPS FÖR ATT BLI AV MED DENNA OVANA?
ELLER KANSKE ANDRA TIPS PÅ HUR MAN SKA KUNNA FOKUSERA PÅ RÄTT SAKER?
Dela gärna med er, det hade varit supersnällt!


Kommentarer
Postat av: Martina

De smalt bort redan :((

2011-12-10 @ 15:45:43
URL: http://mangoow.blogg.se/
Postat av: Johanna Torudd

2011-12-10 @ 16:17:55
URL: http://t
Postat av: Johanna Torudd

sv; jaa hon var helt underbar på alla sätt och vis! <3

2011-12-10 @ 16:18:47
URL: http://torudd.blogg.se/
Postat av: Lisa

Sv följer er nu:)

2011-12-10 @ 16:48:26
URL: http://guldponnys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback