Kommentar hos Linn Olsson:

2013-09-16 @ 12:13:00 | Rebecka • Åsikter | © DailyHorses 2013
Jag har en tendens att skriva väldigt långa och invecklade kommentarer efter folks åsiktsinlägg. Jag har starka åsikter om mycket men har ofta svårt att uttrycka mig, speciellt när jag ska försöka skriva ett eget inlägg här på bloggen. En bloggare som dock alltid lyckas få mig att vilja skriva en hel uppsats till svar på ett åsiktsinlägg är duktiga Linn Olsson, vars blogg är en av mina absoluta favoriter.
 
För några dagar sedan skrev hon detta inlägget och fingrarna började direkt smattra ner en lång kommentar i kommentarsfältet. Tänkte att jag kunde bjuda på kommentaren här då jag har så mycket lättare att uttrycka åsikter i kommentarsfält än i inlägg! Här är den:
 

 
Det där med pikar, skitsnack och falskhet finns överallt tyvärr. Speciellt när man var nybliven tonåring och allt man gjorde, ägde och sa blev dömt av alla andra. Allt var tvunget att vara så perfekt, man var tvungen att ha den där nyaste jackan och fick absolut inte säga hej till nörden med glasögon i parallellklassen.
Jag var aldrig accepterad och "populär" under dessa år just för att jag inte ville tvingas att vara som alla andra. Jag åt hellre lunch med den trevliga tjejen med låg status än med det populära gänget som snackade skit om alla. Då var det hemskt tyckte jag då jag inte kände att jag passade in någonstans men nu är jag nästan lite stolt över mig själv, för även om jag inte passade in så ändrade jag inte på mig för att någon annan skulle bli nöjd.

Nu när man är äldre så ser jag detta beteende allt mer sällan vilket är jätteskönt. Nu är de flesta, i alla fall i min omgivning, mycket mer öppna och jag märker inte alls av samma mängd av skitsnack bakom ryggen. Den existerar fortfarande hos de som ännu inte blivit tillräckligt mogna för att inse att livet blir bättre om man är trevlig mot varandra men nu när de ynka stycken är så få, så går de att ignorera och jag hoppas på att de snart skärper till sig.

Vad jag har märkt så finns denna konkurrens och detta skitsnack mest kvar i hästvärlden. Har man billig utrustning till sin häst är man fattig och har man dyr så är man snobbig, har man en häst som hoppar allt så är man bortskämd och har man en häst som bara stannar så rider man dåligt. Det kommer alltid finnas någon som stör sig på något man gör och det finns alltid massa fel och brister att peka ut, speciellt inom tävlingsverksamheten.

Allt detta över kan jag för det mesta bara vifta bort numera, det är man så van vid och så skyddad mot att man inte bryr sig längre (det borde inte få vara så dock). Falskhet däremot tål jag verkligen inte. När någon snackar skit om någon annan ena sekunden för att nästa vara best friends igen. Nej, på den fronten hoppas jag snart att folk tar sig i kragen och inser att man kommer mycket längre på ärlighet!
 


Självklart har jag också snackat skit om andra, vem har inte? Men jag har tvingat mig själv under de senaste året/åren att verkligen tänka på vad jag säger. Blir jag och mitt liv bättre om jag snackar skit om någon annan? Defenitivt inte! Så varför hålla på med det när man kan sprida massa positiv energi istället? :)
 
 
 
Säg gärna vad ni tycker, om falskhet och skitsnack, om konkurrens och avundsjuka. Skulle vara jättekul att höra lite andras åsikter också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback