Oplanerad ridning

2011-03-21 @ 21:07:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Blev tillfrågad att rida Sune och en annan ridskolehäst som heter Boyke denna veckan eftersom det är teori för rideleverna hela veckan, och man tackar ju aldrig nej till lite extra ridning!

Började därför, efter Us mötet idag, att trimma lite på Sune.
Han var mycket mjukare än vad han är på ridlektionerna med alla de andra hästarna som distraherar honom och det var jätte roligt att rida honom idag. Han började redan från början tugga lite smått på bettet i skritten men det var värre i traven. Han ville gå med huvudet rätt upp och fick honom bara att slappna av stundvis.
Skrittade och travade på volter, raktspår och serpentiner för att få honom mjuk i båda sidorna. Han ville till en början inte ställa sig åt höger men det släppte efter ett tag. Dock, om jag inte var tillräckligt uppmärksam sköt han in högerbogen, men det var lätt att bara jobba tillbaka den.

Sedan jobbade vi med galopparbete på volt och han jobbade ganska villigt framåt och neråt i galoppen också. Arbetade även på galoppfattningar från skritt och även de blev bra i båda varven tillslut.
För att han skulle få sträcka ut lite körde jag lite racergalopp runt ridhuset 2 eller 3 varv innan jag fortsatte arbetet. Han blev lite hård i munnen direkt efteråt men slappnade ganska snabbt av igen. Efter det blev både traven och galoppen ännu mjukare och han sökte sig bra framåt neråt.
Jag travade av och var sedan nöjd för han var riktigt fin och avslappnad idag, även om traven inte var den bästa.

Hanna filmade lite, så film kommer upp så fort hon hinner.
Så länge får ni denna, som ni redan sätt:
Jag är ful men Sune är sötast!



Kommentarer
Postat av: Adina

Gud vad söt Sune är! Och ett sött namn har han också, åh vad jag älskade serien om Sune .. åh.. ♥♥

Bra att han släppte, det kommer säkert bli super när du ska rida honom i veckan!

2011-03-21 @ 21:58:53
URL: http://adinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback