Sune med tävlingsnerver

2011-05-09 @ 17:39:27 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Tävlade Sune på Klubbhoppningen igår, LD och LC (alltså 70 och 80 eftersom han är c-ponny).
Jag har bara tävlat 70 som högst på honom förut, men nu var det alltså dags att testa 80 också eftersom det gick så bra på 70 förra gången.

Och jag fick bli förvånad ännu en gång. Han var inte skrämd av någonting som han brukar utan han var bara ovanligt pigg, vilket var roligt. Han reagerade inte på kedjan som spärrar av mellan framhoppningen och själva banan, han brydde sig inte om dörren in till ridhuset och han var hur duktig som helst på framhoppningen där han bara kollade på ett hinder en gång.
När jag väl skulle in på banan fick han gå först in innan Kuhs för att Kuhs inte vågade gå in först medan Sune inte ens brydde sig. Jag blev lite chockad kan jag säga, det är ju faktiskt Kuhs som är tävlingsponny liksom!

I alla fall, när jag kollade på hindren medan hon som tävlade Kuhs hoppade så kikade han bara lite på dem utan att riktigt tycka att de var läskiga. Han kändes bara taggad, som om han förstod exakt vad han skulle göra.
Sedan var det min tur, och Sune var super. Han hoppade kanske inte super tekniskt perfekt men han var jätteduktig, och jag klarade mig hela banan utan några stopp, med omhoppning inklusive omhoppningssvängar och så snabbt tempo jag kunde. Det ledde till en vinst med tiden 26.50 i omhoppningen och direkt efter min ritt blev det alltså prisutdelning!
Min andra vinst på Sune, och detta var i första klassen så jag hade mer att tagga till inför.

Jag trodde att att skulle vara trött inför andra klassen (80 cm) och det kändes så på framhoppningen. Men sedan när jag kom in på banan kändes han mer taggad och hoppade bra, även om han nuddade någon bom utan att den trillade ner. Inför sista hindret i omhoppningen ramade jag inte in honom ordentligt utan han tog chansen att smita ut på sidan. Jag blev väldigt arg på honom då för han kunde faktiskt ha hoppat men egentligen var det mitt fel. Han var dessutom trött eftersom han, som jag sa tidigare, aldrig tävlat 80 innan.

Jag är jättenöjd och stolt över honom, min underbara tävlingsponny! ♥

Här är en film på mig och Sune i LD, denna klubbhoppningen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback