Active stable

2011-05-17 @ 20:31:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Active stable är en form av lösdrift där hästarna själva kan välja vad de vill göra under dygnet och de går hela tiden lösa. Man har utformat en hage som är byggd för att hästarna ska röra på sig under dagen där de måste gå runt staket eller liknande för att komma dit de vill.
De har heller inte fri tillgång till mat på samma sätt som många lösdrifter har det. Det finns istället foderstationer utplacerade i hagen där de kan äta en gång i timmen både kraftfoder och grovfoder. För att detta ska funka så har hästarna en liten sonder runt halsen som mäts av av foderattomaterna som sedan i sin tur ger hästen tillgång till så mycket mat som det är inprogramerat att hästen ska ha. Hästarna kan äta på stationerna en gång i timmen både kraftfoder och hö. Sedan har de fri tillgång till halm både i en halmutfodring och inne i vindskyddet.
På detta sätt får hästarna vara hästar på ett nytt sätt som funkar väldigt bra för vissa individer. Jag tvivlar dock på att det skulle funka för alla hästar men för dem som stod där vi var verkade trivas och ha det bra.

Vill ni läsa mer om Active stable så klicka här!


Höstationen

Kraftfoderstationen, som ligger på andra sidan av staketet vilket gör att hästarna måste röra sig en bit för att komma dit.

Rullningsyta där hästarna ligger och solar.

Det var lite av det jag hade att berätta. Men som sagt vill ni läsa mer om detta så gå in på denna länk!
Väldigt intressant och annorlunda faktiskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback