Sune

2011-06-15 • 21:19:00 • Rebecka
Sune är en korsningsponny som står på Jönköpings fältrittklubb som ridskoleponny och han är C-ponny. Själv har jag ridit honom väldigt mycket de senaste 2 eller 3 åren. Till en början när jag red honom var han ganska lat och lyfte inte gärna på benen i onödan. Galoppen var långsam, seg och hackig och han hade inget framåtbjud alls. Jag gillade honom väldigt mycket ändå och red honom väldigt ofta. När jag sedan började rida honom i hoppspecialen också märkte jag att han dessutom var hopprädd. Eller tja, han gillade inte att hoppa för att han var rädd för bommarna och för att komma fel. Jag ville ändå ha honom varenda lektion och red honom för det mesta. Han fortsatte ganska länge med att spänna sig, men efter ett tag hoppade han i alla fall utan att stanna även om tekniken inte var så bra. Det var en liten prestation om jag klarade mig utan ett enda stopp på en lektion, och det var inte ofta det hände. Dock blev stoppen färre och färre även om framåtbjudningen inte ännu var den bästa.

Vid den tiden började jag tävla Klubbhoppning med honom och första gången blev ganska mycket pannkaka. Han kom över första hindret efter två stopp och vägrade ut sig på andra. Jag fick fullfölja banan men så långt kom jag inte utan efter tredje hindret trillade jag i backen. Detta var på 50 centimeter, vilket Sune nästan hade kunnat gå över om han inte varit så rädd. Jag envisades med att fortsätta hoppa klubbhoppning på honom och det första halvåret (om inte mer) vägrade vi ut oss varenda gång. Nu på senaste tiden har det dock gått bättre och bättre, och nu satsar vi på felfritt genom både grundomgång och omhoppning. Turen har dessutom varit på vår sida två gånger och vi har plockat två förstaplatser, båda på 70 cm på klubbhoppningar. Jag tävlar honom klubbhoppning 70 och 80 cm och även lite lokala på samma nivå.

Nu gillar Sune att hoppa och han spetsar alltid öronen mot hinder. Hans framåtbjudning har blivit väldigt mycket bättre och detta märks även i dressyren då han efter lite övertalning kan gå riktigt fint i både skritt, trav och galopp. Den ponny som var nervös och rädd för det mesta, lat och utan framåtbjudning innan har nu utvecklats till en lugn men pigg och riktigt fin ponny, tycker jag iallafall!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback