Bull idag

2013-08-21 @ 21:11:02 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Red ungefär en halvtimme på banan idag och började redan från början att tänka mycket på mig själv och min inverkan. Försökte vara mer stilla med händerna, sträcka upp mig och rida mer med ben och säte - och det gav resultat. Bull blev ganska snabbt fin men också ganska snabbt trött. Då försökte han komma undan genom att sticka ut bogar och bakben istället för att trampa under sig ordentligt så det blev mycket träning på öppna och sluta på volt samt skänkelvikning på rakt spår. Jag fick hela tiden kämpa för att få in höger bog och vänster bakben men när jag fick det var han trevlig idag.
 
Kände att framförallt min hand var betydligt bättre idag än vad den brukar vara. Jag har svårt att vara stadig och mjuk i handen samtidigt utan när jag försöker vara mer still så spänner jag mig oftast och får en hård hand. Det leder till att Bull antingen blir stark eller släpper bettet helt och tar inget stöd alls. Detta behöver jag verkligen träna på och jag tycker jag gjorde det helt okej idag!
 
 
Är lite nyfiken, vad tycker ni om denna typen av inlägg? Vill ni ha uppdatering om "dagens ridpass"? Vissa tycker det är pest och pina och andra tycker det är bra och nyttigt att läsa. Skriv vad ni tycker!!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag tycker det är roligt när det finns lite konstruktivt i texten, så som du skrev vad som du fick jobba med och hur du gjorde osv. Skriver man bara "idag red jag det och det och han blev så fin min lilla plutt" lr liknande tappar man intresset. :p

En fråga, rider också en häst som skjuter ut höger bog och vänster bak. Tycker det är svårt att få den helt rak och få den att gå kvar rak osv. Har du nåt bra tips på hur man får in dem? :)

2013-08-21 @ 22:24:31
Postat av: my

Vilken fin häst :D

2013-08-23 @ 13:58:17
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback