Lång dag

2012-10-31 @ 22:38:28 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Trotts min oplanerade sovmorgon imorse så är jag galet trött nu. Det har varit en lång och intensiv dag. Tur att det är så roligt som det är, annars hade jag tröttnat på att alltid vara såhär trött!
 
Nu har jag iallafall fått lite mat i magen och tagit en lång varm dusch så nu står mys på schemat. Bädda ner mig i sängen och titta på reprisen av Glee som börjar om ca 20 minuter. Men innan dess ska jag skriva ett ordentligt inlägg till er om dagens träning på monster Flechen.
 
Vi hörs imorgon, då kan ni vänta er utvärdering från dagens träning, förhoppnignsvis en träningsfilm om tekniken vill samarbete och lite annat smått och gott ;)
 

Smakprov

2012-10-31 @ 19:16:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Två av bilderna Hanna tog på oss i måndags, finaste ponnyn! Fler bilder får ni imorgon! :)

Snabbvisit hemma

2012-10-31 @ 16:47:41 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom hem för en stund sedan och är snart påväg ut igen. Dags att åka upp till Flechen och fixa stallet innan det är dags att packa in honom och utrustning och åka och träna!
 
Dagen har vart sjukt bra, precis som det alltid är när man spenderar den på Sjövik. Trotts att jag försova mig (klantigast någonsin!) så har vi hunnit med allt vi skulle idag faktiskt! Ändrade dock planerna och hoppar imorgon istället för idag. Bonny fick småhoppa lite hinder på ca 70cm någonting mest för att känna att på det. Jobbade med det som vi fick med oss från Svanteträningen. Hitta framåtlägena utan att det får gå snabbare efter hindret för det. När jag väl red för det och såg framåt lägena gick det kanoners, Bonny är ju bara bäst :) ♥
 
Trimmade även hingsten Anton och det gick prima, han var lite hingstlat men när jag väl fick fram honom ordentligt tycker jag att han blev riktigt fin. Sjukt svårt att rida hästar som inte har någon egen motor och som inte vill framåt! Men så fort vi hittade framåtbjudningen så gick det prima. Han är ju så grymt snygg den där hästen ;)
 
Gammal bild på mig och Anton! ♥
 

Visste du att... [3]

2012-10-31 @ 15:56:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... jag var en hårsmån ifrån att byta till Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka nu till tvåan!
Jag var riktigt förbannat trött på natur och var där förra terminen och kollade på allting och pratade med dem och så. Det var bara att slå en signal och säga ja till platsen och så hade jag bott i Kungsbacka nu tillsammans med Bull, 20 meter från skolan och 40 meter från stallet. Ibland ångrar jag att jag inte gjorde det, riktigt illa. Jag hade en bra chans inför framtiden där och det hade varit så himla himla roligt!
 
Men det var för mycket som jag kände att jag hade missat. Många vänner här, tränare som Veronica och Erica och dessutom möjligheten att kunna åka på en massa tävlingar. Det hade varit lite för långt för mina föräldrar att tidigt på morgonen åka från Jönköping till Kungsbacka (utanför Göteborg) och sedan hinna i tid till tävling. Nej det funkade inte helt enkelt. Dessutom är det rätt bra att ha utbildningen natur på sitt CV, dels eftersom det är många kurser vi läser som jag hade missat där och även eftersom det ger ett bra intryck. Det visar att man är engagerad och även om jag inte får de där hästkurserna jag hade velat så kan det ge mig mycket i framtiden detta också, såklart. Ibland ångrar jag att jag inte bytte och ibland inte men nu är jag kvar här och det är jag också ganska nöjd med! ;)
 
Det som hade kunnat vara mitt hem just nu..

Mörka kvällar

2012-10-31 @ 12:48:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Nu när vi ställt om klockan till vintertid (Ja jag täntke skriva antingen fram eller tillbaka men har ingen aning om hur man ska ställa om klockan då min iphone tack och lov fixar det själv ;) ) så blir det mörkt redan på eftermiddagen och innan man hinner upp till stallet efter skolan så är det redan kolsvart. Usch vad jag hatar mörkra vintrar!
 
Många som har hästar på anläggnignar fastnar såhär års i ridhusen dag efter dag utan förändring vilket jag tycker blir både långtråkigt för ryttare och häst i lägnden. Tack gode gud att jag inte har nått ridhus då jag antagligen också hade fastnat där då. Visst är det jättebra för dem som har ridhus som kan använda dem när det är mörkt och kallt ute. Men jag är faktiskt glad att jag itne har någonting och på så sätt tvingas att rida ute och ha en omväxlande ridning både för mig och hästen. Flechen hade dött av tristess om jag bara harvade ridhus varje dag. Han vill komma ut och få miljöomväxlingar för att må som bäst.
 
Så när alla andra harvar runt i ridhusen så tar vi på oss alla reflexer vi hittar, ben reflexer, reflextäcke och reflexväst och en pannlampa på det och ger oss ut i mörkret. Flechen ser ju nästan lika bra i mörker så varför skulle det hindra oss från att rida ut bara för att det är mörkt? ;) Har ridit mängder i mörka skogar utan att se ett smack men det har gått fint. Det är faktiskt riktigt mysigt!
 
Så jag tycker faktsikt att alla ska ta sig i kragen och passa på att rida ut nu även om det är mörkt för snart kommer is och halka och då blir det mycket svårare att hitta på ställen att rida på. Så passa på nu, på med reflexer och pannlampa och ge er ut ;) Ni behöver inte vara oroliga för att någon ska se er, för ni kommer inte att möta några andra ryttare. Tro mig! Under alla de gånger jag och Becca har ridit ut i mörkret ihop under de senaste 3 åren så har vi aldrig mött ett enda ekipage ;)
 

Inför uteritten igårkväll!

Min onsdag

2012-10-31 @ 09:42:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Godmorgon och dags att sätta igång med lite skolarbete! Det är faktiskt inte så farligt när man kan göra det i sin egen takt och utan tidspress och allt för tidiga mornar, dessutom kan man ha något gott att smaska på sålänge vilket blir lite värre när man sitter i ett klassrum i skolan.. ;)
 
Min dag ser i alla fall ut såhär:
- Jobba igenom lite av skolarbetet
- Spåna projekt och skicka iväg lite mail, sånt gillar jag
- Hoppträning hos Erica ikväll
 
Lite lagom höstlovsdag tycker jag. Gillar att kunna slappa men ändå få någonting gjort och inte bara sova bort dagen. Vad ska ni göra idag?
 

Oplanerad sovmorgon

2012-10-31 @ 08:13:55 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Förra inlägget va satt på tidsinställt då jag inte brukar hinna sätta på datan innan jag ska iväg.

Men idag ringde aldrig mitt alarm så jag vaknade 10 minuter innan min buss skulle gå nere ifrån resecentrum i stan.. Så det var bara o kolla upp nästa buss som går först vid 10 tiden, great!

Jaja nu ska jag passa på att sova en timme extra innan jag drar mig. Blev inte riktigt som planerat, men är vi effektiva hinner vi nog allt ändå ;)

/ Hanna


31 Oktober

2012-10-31 @ 07:48:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Ännu en onsdag, men denna kommer att bli grym! :D
 
Är påväg ut till Sjövik nu där jag kommer att spendera typ hela dagen/kvällen. Idag ska vi hoppa alla hästarna. Kommer bli grymt kul att hoppa Bonny igen, har saknat det jättemycket, hon är ju bara bäst! ♥
Men ska även hjälpa Erica med resten av alla hästarna ;)
 
När pappa slutar jobbet kommer han och hämtar mig och vi drar oss då till Flechen för att fixa stallet och allt annat som behövs göras. Packa bilen, packa in hästen och åker sedan tillbaka till Sjövik för att träna för Erica ännu en gång fast denna gången på Flechen ;) Ska bli kul att träna igen då det var två veckor sedan vi tränade sist!
 
Min Onsdag kommer helt enkelt att bli riktigt grym, kan ju inte bli bättre än såhär! :D
 
Jag och bästa Bonny igår ♥

Mysig uteritt

2012-10-30 @ 20:26:38 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Erica skjutsade mig direkt till Flechen när vi var klara med hästarna för dagen. Blev dck lite senare än vad vi trott då vi vart allmänt långsamma hela dagen (a) Som tur var hade Becka väntat på mig så vi kunde rida ut ihop.
 
Mörkt och kallt var det och vi såg typ ingenting alls. Men mysfaktorn var på högnivå, så himla skönt o bara lulla fram i skogen (utan att se någonting) och bara snacka och va. Mysigaste på länge! ♥
 
Så här mycket såg vi, trotts pannlampa ;) Anvönde dock alla reflexer vi hittade så vi syntes iallafall, även om vi själva inte såg ett smack!
 
 
 

Home sweet home

2012-10-30 @ 19:44:37 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Äntligen hemma efter en lång med också oroligt bra och rolig dag! Kan inte bli bättre än såhär en lovdag, så himla bra!
 
Började dagen med det vanliga stallarbetet, hästar ska ut och det ska mockas och foxas innan vi själva kan ta frukost. Efter det blev det ridning av tre hästar vilket gick fint på allihopa. Bonny är alltid lika rolig att rida på och även Irma och framförallt Calle skötte sig väldigt bra idag. Trevliga hästar både två!
 
Har även hunnit med massa tjöt och annat som tar tid, men det har varit galet kul! Imorgon ska vi dock vara lite mer effektiva så vi hinner hoppa alla hästarna utan att behöva stressa ;)
 
 

Visste du att... [2]

2012-10-30 @ 15:22:39 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
... jag läser Alexandra Hollesens blogg.
Den handlar i och för sig om hennes viktnedgång men jag gillar träningsbiten och sättet hon peppar på, sålänge man vill så klarar man allt! Hon har också många bra tips på god mat, men medan hon använder ingredienser för att det ska bli så nyttigt som möjligt och räknar alla kalorierna så tar jag det lite onyttigare (och godare hehe) och tillsätter lite extra socker eller annat onyttigt som behövs. Jag är ingenting för viktminskning om inte personen verkligen behöver det så den biten struntar jag i, men träningstipsen och peppen samt de goda maträtterna och hennes grymma personlighet som strålar över hela bloggen är grym! :)
 
www.nattstad.se/alexandrahollesen « Check it out!
 

Fina killen ♥

2012-10-30 @ 12:27:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
hgfhj
 
 

Redigerings-/Designtips?

2012-10-30 @ 10:19:00 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
När jag la upp denna filmen på bloggen för ett tag sedan var det många som tyckte att jag skulle göra fler sådanna här tips, kanske både redigeringstips och olika designtips. Nu undrar jag vad det är ni hade velat se? Svårt för mig att veta vad ni är intresserade av att lära er! Så bomba på med olika tips ni vill att jag ska visa!
 

Min veckoplanering

2012-10-30 @ 09:59:00 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Måndag: Photoshoot med Bull och Flechen, iövrigt lugnt hemma, lite skolarbete.
Tisdag: Jag ska till Sjövik! Flechen ska få en uteritt med Becka och Bull!
Onsdag: Jag åker till Sjövik och spenderar dagen där. Sen åker jag hem och hämtar Flechen för att sedan åka tillbaka till Sjövik och träna för Erica ;) Massa resande, tur att pappa är snäll (A)
Torsdag: Är på sjövik på dagen och sedan med vänner på kvällen♥
Fredag: Ännu en dag ute på Sjövik, bästa! Sen blir det hoppspecialen på kvällen.
Lördag: Ledig! eller rättare sagt inga planer än så länge. Grymt skönt!
Söndag: Även här är jag ledig.
 
Sanna kommer hem på Torsdag så då tar hon Flechen resten av veckan och jag får lite ledigt. Både skönt och tomt, men har å andra sidan tid till massa annat kul då så det är skönt. Dock lär jag åka upp nån dag ändå, har lite att snacka igen med Sanna sen sist ;)
Ska även börja göra om mitt rum i helgen så det lär ta lite tid, men det är verkligen dags för förändring nu! :D
 
Fina kilen idag :D
 

Tisdag

2012-10-30 @ 08:35:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jag är också uppe ganska tidigt, vaknar av mig själv faktiskt vilket är väldigt skönt. Hatar att sova bort halva dagen men samtidigt vill jag inte sätta något alarm på lovet så skönt att komma upp i hyffsad tid ändå!
 
Idag ska jag ta tag i lite skolarbete som jag släppt helt sedan i fredags. Har med mig en hel hög hem som måste jobbas igenom så det är bara att börja. I övrigt ska jag redigera lite bilder från igår och ikväll slänger vi på oss alla reflexer vi har och rider ut i mörkret med Hanna och Fleche, mysigt!
 
Nej nu är det dags att få i sig lite frukost, vi hörs mer under dagen! :)
 
Åh vad jag saknar sommaren!

Tidig morgon

2012-10-30 @ 07:52:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Det är nog bara jag som går upp såhär tidigt när man har lov för att åka till stallet. Men mysigt är det så jag klagar inte! Har tagit på mig så mycket kläder jag bara kan få på mig för idag ska det inte frysas, risken är att jag svettandes ihjäl istället :P

Kommer att vara på sjövik hela dagen idag. Pappa hämtar upp mig vid halv fem efter jobbet och då åker jag direkt till Flechen för en uteritt i mörkret, mysigt!

Ska försöka uppdatera er under dagen men täckningen är kass här ute så vet inte hur bra det går. Annars har jag lite tidsinställda som dyker upp under dagen :)

/Hanna


Godnatt

2012-10-29 @ 21:29:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Slut på lugnet, imorgon blir det tidig uppgång för att hinna med bussen ut till Sjövik där jag kommer att spendera resten av dagen! Blir antagligen ridning av iallafall Bonny, vad vi hittar på märker vi imorgon ;)
 
Finns absolut ingen täckning där ute så jag har föreberett lite tidsinställda som kommer att dyka upp under dagen imorgon. Så hörs vi imorgonkväll igen! :) Ska även ge mig iväg på en uteritt i mörkret imorgon när jag kommer hem från Erica. Mysigt värre ♥
 
Men nu är jag så sjukt trött så tänkte att för ovanlighetensskull gå och lägga mig tidigt så att jag inte är levandedöd imorgon ;) Vi hörs imorgon, godnatt på er finingar! <3
 

Kvällen

2012-10-29 @ 21:26:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Var uppe en sväng i stallet runt fem för att släppa in dem och fixa mat och vatten. Sedan stod jag och gosade med Bull en lång stund och han somnade med huvudet på min axel, gosis! Cyklade hem med ett leende på läpparna sedan. Fy vilken underbar ponny jag har, jag är så himla glad att jag har honom!
 
Nu sätter jag strax på en film (classical) och tar mig lite att äta. Mitt höstlov har börjat riktigt bra måste jag säga, hur har eran start på höstlovet varit?
 
Bild från idag, observera bara att han är inte riktigt så tjock i verkligheten som det ser ut på bilden hehe. Fler bilder får ni imorgon! :)

Visste du att...

2012-10-29 @ 19:08:50 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Varje dag hela höstlovsveckan kommer ni få veta en ny sak om mig som ni kanske inte visste innan, allt mellan himmel och jord. Första får ni nu på direkten! Låter det som en bra idé? :)

... jag fick mycket beröm över min sits när jag var mindre!
Vad hände sen liksom, haha! När jag var yngre var det en naturlighet att vara rak i ryggen, ha tummen överst och nertrampade hälar och det fick jag också cred för vilket självklart var roligt. Sedan tog det ett bra tag för mig att hitta känslan för att rida hästen i form men sitsen fanns där. Idag (som ni vet) behöver jag träna på min sits, för den har rent ut sagt blivit usel! I hoppningen går det bra men i dressyren vet jag inte riktigt hur jag sitter. Ska försöka träna tillbaka så att det är naturligt med en bra sits, för det är det inte för tillfället! ;)
 
Har inga bilder på min sits när jag var mindre men ni får en som exempel på hur dålig den är nu!

Dagens outfit

2012-10-29 @ 16:31:28 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Åh jag bara älskar den, blev det inte hur snyggt som helst på Flechen? :D
 
 

Photoshoot

2012-10-29 @ 14:48:40 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Nyligen kommit hem från stallet och har bara hunnit tina upp mina tår, det är iiiskallt ute! Vi har iallafall fyllt kameran med massa nya bilder på både mig och Bull och Hanna och Fleche så ni har bilder att vänta er! Vädret var väl inte det bästa men snygga och matchade var vi. ;) Bull hade också lindor på sig (undrar om han någonsin haft det innan) och snygg blev han!

/ Rebecka


Hoppfilmen

2012-10-29 @ 12:23:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Här har ni filmen från i lördags när jag och Flechen tar några skutt på banan. Det är inte mycket och det är inte svårt men han gör det himla bra. Min fina prins♥
 
 
Hindren ligger på 1m och han går över utan att ta i det allra minsta. Sjukt egentligen hur mycket bättre han hoppar ute! Han tycker inte alls om trånga utrymmen, utebanor är hans grej. Fina underbara killen min ♥
 
 

Stallet nästa

2012-10-29 @ 11:15:56 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Cykla 2,5 km uppför i motvind är inte min grej....

/Hanna


Vetlanda 27/10

2012-10-29 @ 10:01:31 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
 
Kom gärna med kritik! :)

Godkväll

2012-10-28 @ 21:11:58 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har bara tagit det lugnt idag vilket var superskönt verkligen. Var ju hos Bull en sväng och red lite på banan i skritt och trav. Jobbade mycket övergångar och lösgörande. Lite lagom sådär dagen efter tävling. Tror också jag hittat det som irriterade honom igår och även lite idag, några bett mellan bakbenen. Så det var nog en insekt som bet honom, vilket förklarar saken!
 
Nu ska jag sätta på en film och chilla resten av kvällen också, varför bryta trenden liksom.. ;)
 

Höstlov

2012-10-28 @ 19:36:25 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Åh, lov lov underbara lov! Finns inget bättre än att kunna säga att jag är ledig för jag har loov! Awsomeness på hög nivå! ;)
Det betyder massa extra tid över till att göra roligheter på right? Slappa dagar utan krav osv osv?
 
Nja, heter man Hanna Bergman fungerar livet inte riktigt så ;) Jag kommer ha fullt upp hela lovet, men det är exakt så jag vill ha det! Jag kommer spendera dagarna ute på Sjövik, hjälpa Erica med allt hon nu kan tänkas vilja ha hjälp med och eftermiddagarna kommer gå åt att rida Flechen, umgås med vänner, sena kvällar och allt det där man aldrig hinner med när man måste upp tidigt till skolan!
 
Mitt lov kommer att bli så sjuukt bra!
Imorgon börjar jag dock med en mjukstart, har lite skolarbete som ska göras, det ska matas av. Flechen ska ridas och jag funderar också på att åka och klippa Boy så att han är snygg och framförallt funktionsklippt inför lokala nästa helg!
 
Åh vad de ska bli kul, tror jag ska gå och lägga mig redan nu så jag kan vakna imorgon och känna att det är lov, bästa känslan ever! ;)
 
Enda bilden jag hittade när Boy e klippt. Såhär ska han iaf klippas även iår då han blev jätte svettig efter en enda klass på klubbisen :P
 

Klubbisen

2012-10-28 @ 19:04:47 | Hanna • Tävling | © DailyHorses 2013
Asså shit vilket kaos de blev. Och shit vad dåligt jag red! Har nog aldrig ridit så dåligt som första rundan på Sanni helt ärligt. Usch och fy på mig!!
 
Dagen började iallafall med att vår gamla ridskoleponny Filur på 24 år fick värsta rycken och kastade av alla barnen. Första ryttaren slog sig rätt illa och nästa busade han bara omkring med så hon ville inte hoppa honom. Haha så himla söt är han. Men iallafall jag fick hoppa upp och skutta runt en bana på 50cm med honom för att han skulle skärpa sig. Shit va pigg han va, kände mig lite elak först med tanke på hans ålder men han tyckte bara att det var så himla roligt så det smittade av sig lite ;) Han var iallafall felfri på 50 cm, vilken brags för en häst som hoppat allsvenskan och vunnit LB ;) haha
 
Sen var det Sanni då.. Jag var så grymt nervös. Vet inte varför men det var jag iallafall. Det kändes högt och Sanni kändes inte som vanligt. Innan vissa hinder stod hon emot massor och nästa bjöd hon som sjutton på. Jättekonstigt så jag tappade ridnignen helt och allt gick pannkaka. Var utesluten så jag red som en kratta! Valde att starta om och hoppa 80 en gång till istället för 90 och då red jag verkligen. Och guess what? Då var det inga som helst problem -.- Usch vad trött jag blir på mig själv!!
 
Boy hoppade 90 och trotts att jag red som en kratta så gjorde han det väldigt bra! Jag började rida ordentligt först i omhoppnignen och då hoppade han sjukt fint och lyssnade jättebra. Tog rätt snäva svängar och han var med mig hela tiden. Kändes super inför lokala nu.
Dock vet jag itne om Sanni får starta, som det känns just nu så överlever jag hellre och jag vill inte heller sätta henne i skiten! Vi får se helt enkelt..
 
Filur var den enda som lyckades knipa en rosett, även om jag gav bort den till en av tjejerna som skulle hoppat honom egentligen :P hehe
 

Bull igår

2012-10-28 @ 15:53:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Min fining! ♥

Bilderna är tagna av snälla Tindra som hängde med som hästskötare! :)

Kaos

2012-10-28 @ 14:22:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Ja så kan man väl beskriva min dag på klubbisen. Men nu är jag hemma och ska hoppa in i duschen innan jag beger mig iväg på släktmiddag! Berättar mer om hur det gick ikväll!!

Blev en häst mer an jag räknat med, han var också den enda son fick rosett ;) haha

/Hanna

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2442610/images/2012/pic_508d30f69606ee1a7d0533bd.jpg" class="image">


Söndag

2012-10-28 @ 12:58:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Hade en så himla bra dag igår! Halva dagen på tävling med min bästis till ponny, sedan på bio med en bra vän och se en grym film och på kvällen träffa några andra saknade vänner. Gårdagen kunde inte bli bättre helt enkelt!
 
Idag blir det en lugn dag vilket jag kommer behöva, jag är slutkörd efter igår. Ska ta det lugnt hemma och njuta av känslan att inte behöva gå till skolan imorgon och dessutom börja spåna i mitt framtida projekt. I eftermiddag beger jag mig till Bull för lite lösgörande ridning och stallpyssel och ikväll blir det avkopplande framför tvn med film skulle jag tippa. Mysig söndag! :)
 

Resultat Vetlanda 27/10

2012-10-28 @ 11:19:20 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
LD
Han kändes jättebra på framridning och framhoppning och jag hade en bra känsla in på banan. Han lyssnade bra och vi kom rätt på hinder och det flöt på bra även om han var lite fjantig och blev lite tittig. Kändes som en bra och lagom runda i första klassen, som det brukar i LD. Nollade och fick med mig ännu en clear round i LD hem, som om jag behövde det.. ;)
 
LC
På framridningen kändes han jättebra, precis som i LDn, men på framhoppningen var det som om det var någonting som störde honom. Han slog med svansen och kickade med bakbenen ibland. Jag kollade hovarna så det inte var någon sten och bad även en kolla om han markerade (även om det verkligen inte kändes så så ville jag vara på den säkra sidan) vilket han inte gjorde. Mina hjärnspöken satte igång igen och jag hade bara hunnit hoppa ett språng på räcket (och fått ett stopp) innan jag skulle in på banan och då hade jag lite smått panik. Jag lyckades dock stänga av alla tankar och bara rida på och det resulterade i en dubbelnolla och en fjärde-placering. Är glad att jag lyckades stänga av tankarna för det är det som brukar ställa till det för oss men nu gick det som på räls vilket vi också fick utdelning för! Vet dock inte vad det var som störde honom så, vi försökte kolla det när vi kommit ut från banan men han slutade inte förrän vi tagit av bakskydden och gått med honom en stund. Han betedde sig liksom som om det var en insekt, men jag tvivlar starkt på det i detta vädret i denna årstid. Konstigt.. :S
 

Trött tjej

2012-10-28 @ 09:17:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Men vad spelar det för roll? Upp måste jag ändå för idag står det klubbhoppning på schemat! Sanni ska få hoppa både 80 och 90, så att 85 inte känns så högt på den lokala sen :P

Även boy ska få vara med en klass nu inför lokala. Men han får bara gå 90cm men det är ju inga som helst problem för honom!
Dock blir det väldigt väldigt väldigt tajt mellan hästarna och jag har ingen som hjälper mig.. Awsome! Det löser sig nog, hoppas vi på. Annars får jag stryka nån ponny i någon klass så jag hinner hoppa fram :P

/Hanna


Outfit!

2012-10-27 @ 22:57:56 | Hanna • Utrustning | © DailyHorses 2013
Hur snygg kommer inte denna outfiten vara på mig och Flechen? :D♥
 
Ska försöka få någon som fotar nästa vecka så att jag kan använda detta grymma sättet! Kommer bli så sjukt snyggt på Flechen tror jag! Vad tycker ni? :)
 
 
 

Supernöjd!

2012-10-27 @ 19:44:12 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Duktig ponny idag, helt klart! Inte helt fel att ha med sig en clear round-rosett och en fjärdeplacering hem. ;) Utvärderar allt imorgon och visar både filmer och bilder för nu har jag bråttom ner till bion där jag ska se senaste Bond-filmen med en god vän!

/ Rebecka

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2442610/images/2012/pic_508c1d2ee087c363f1df5fe8.jpg" class="image">


Vintern är här..

2012-10-27 @ 18:53:51 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Shit vad kallt det är ute! Flechen har vintertäcke på och jag har både underställ och dunjacka när jag går till stallet, fyy! När jag kom till stallet idag var även banan delvis frusen! Det är för sjutton bara Oktober och det ligger snö och banan är frusen, så inte okej!
 
Men bestämde mig för att hoppa lite ändå, det översta lagret på banan har tinat tack vare solen så det var inga problem att rida som tur var! Världens snällaste pappa följde med och hjälpte mig att bygga och höja hinder, guld värt! Flechen var pigg och hoppade som sjutton idag. Så himla duktig!
 
Har en liten film som jag ska klippa ihop så ska ni få den sen :D
 

Charlies häst och hund

2012-10-27 @ 14:37:53 | Hanna • Utrustning | © DailyHorses 2013
Ni som bor i Jönköping har antagligen redan koll på att Charlies har flyttat till nya större och fräschare lokaler. Jag var där första gången idag och jag höll på att gå vilse bland alla snygga kläder och hästprylar! Det var väldigt stort och ljust till skillnad mot det gamla och riktigt toppen måste jag säga. Tummen upp till Charlies!
 
Dessutom hade dom inflyttnings rea hela helgen, 25% på hela sortimentet, så galet bra! Dock kände jag att jag var tvungen att hålla lite i plånboken och dom där underbara Animobyxorna fick hänga kvar där tyvärr. Men eftersom jag hade mamma med, som redan nu börjat handla julklappar? vadå att vara ute i tid? ;)
Så kunde jag hanlda lite ändå! Dock betalade mamma de bästa köpen och naturligtvis så ska dom slås in och vänta ända tills jul innan jag får använda dem?! Meningslöst!
 
Själv köpte jag bara ett schabrak och lite boots till monster Flechen, för han behövde säkert det? :P
Lite surt att inte komma hem med mer grejer nu när det var sån rea, fast jag handlade ju rätt mycket egentligen, bara att jag inte får använda grejerna.. Ledsen Hanna!!
 
Fick iallafall med detta schabraket hem! Så nu har jag en grym outfit på gång, måste bara ha någon som fotar! Nån som känner sig manad? ;)

Sovmorgon

2012-10-27 @ 12:37:20 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Galet vad skönt det var att sova ut imorse. Det behövde jag efter två skoldagar denna veckan, haha skämt å sido.

Morgonen har spenderats med familjen, mysigt att bara sitta och prata lite och träffa brorsan som är hemma och hälsar på!

Men nu är det slut på lugnet, ska bar byta om från pjamas så ska jag och mamma åka ner till charlies en sväng och se om vi kan hitta nått på rean som vill följa med hem!

Flechen ska hoppas idag och jag hoppas att jag har nån med mig som kanske kan fota lite, känns som om vi behöver en hel del nya bilder nu då det var länge sen sist!

/Hanna


Fler svar

2012-10-27 @ 11:45:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Favoritstorhäst/ar på ridskolan att rida?
Jag gillar att rida flertalet hästar på ridskolan. Det finns många som är trevliga att rida men även andra som är roliga att rida då det är en utmaning! Men när Sisko var igång var han en favorit, numera gillar jag att rida Franz och Lipis, lite att jobba med men ändå väldigt roligt! Vill man ha en riktig utmaning är Linus riktigt bra, han är riktigt fin när han går rätt men herregud vad du måste jobba för det och verkligen göra rätt! Även Picasso är väldigt väldigt fin. Så ja det finns ju en del jag gillar ;)

Nån du inte ridit som du skulle vilja rida?
På ridskolan menar du? Jag har faktiskt ridit alla hästar på hela ridskolan både storhästar och ponnysar, förutom lilla shettisen Lolli ;)

Nån som du inte gillar/är din typ av häst att rida?
På ridskolan igen? svårt att veta ;)
Eliza är inte min typ av häst, lika så ponnyn Aspe.

Nån/några ponny eller häst du saknar att rida?
Raymond och Uno! Raymond är den bästa häst jag nånsin träffat, saknar honom varje dag♥
 
 
Vilken var den första ponny lr häst du red på ridskolan?
Lillewille tror jag det var, det var ju som sagt 12 år sedan och jag kan knappt minnas vad jag käkade till lunch, minne som en guldfisk ;)
 
Vilken var den första ponny lr häst du red i form?
Oj, det jag trodde var form då är inte vad jag klassar som form i dagsläget :P Men jag tror att det var antingen Raymond eller Uno när jag red för Sanna. Men den första riktiga wow känslan kom på Sanni och Flechen första gångerna jag red dem. Vilket är as länge sen när jag tänker efter? :o vart tog tiden vägen?!
 
Vilken ponny på ridskolan är bra om man vill lära sig rida en häst i form på rätt sätt? Kanske svår
fråga då alla är olika, men enligt dig.
De ponnyer som har kroppen för sig, dvs, Boy, Sanni, Kuhs, Bing, Miro typ. Det är dom som har de bästa förutsättninarna. Men sedan är det svårt på dem ändå. Boy och Kuhs "knäpper av" i nacken bara du tar tyglarna och går då inte i form eftersom de inte jobbar korrekt med bakbenen. Sanni blir mestadels framtung och är inte jätte lätt att få på bakbenen så att hon går helt korrekt. Miro är så stressad och även dom bästa har svårt att få honom att slappna av. Bing är rätt otrimmad för tillfället och kräver mängder med säte och ben för att få honom att gå korrekt. Så ja, välj o vraka, alla är lika svåra fast på väldigt olika sätt!
 
Föredrar du vänster eller högerstela hästar? (Vilket har du lättast för)
Jag är väldigt mycket starkare i min högersida och föredrar därför hästar som är högerstela, det har jag lättare att rida igenom än vänsterstela hästar. Men jag siktar alltid efter att få så liksidiga hästar som möjligt!
 
Favoritmat?
Hehe, jag är en all ätare. Mat är det bästa som finns och jag äter närintill allt. Är en riktig matfantast så jag klarar faktiskt inte av att säga endast en matsätt som jag gillar mer än nån annan. Lättare att säga vad jag inte äter, det är spenat, brunabönor, ärtsoppa och lever ;) Resten slinker ner!
 
Matcha eller inte matcha?
Matcha helt klart, men endast framför kameran ;) Jag tror inte ni kommer vilja se mig i vinter när jag rider ut med termobyxor, tjockisjacka, pannlampa, reflexväst och massa annat snyggt. Till vardags rider jag väääääldigt ofta i mjukisbyxor och det är inget jag skäms över. Jag lovar er att jag rider precis lika bra fast jag har mjukisbyxor istället för ridbyxor. Har nog nästan aldrig ridit ut i ridbyxor, men att hoppa i mjukis skaver på vaderna, inget hett tips ;)
 
Såhär snygga är vi när det är galet kallt ute! ;)
 
Frans/Sisko
Jag är svag för Sisko, gillar honom♥ Men nu är han oridbar och har vart skadad jättelänge så har hunnit skaffa tycke för Fransmannen. Så jag kan faktiskt inte välja!
 
Daira/Sjamys
Sjamys helt klart, så himla go!
 
Lucky/Mutje
Att rida, Lucky. Från marken, Mutje!
 
Dot Com/Stampe
Stampe, han är så grymt cool!
 
Sporrar/spö
Sporrar, tycker det är jobbigt att rida och hålla i ett spö, det är mest ivägen :P
 
Väst eller inte väst?
Lättare att rida utan väst då jag sitter naturligt bättre då. Men jag hoppar nästan alltid med väst, säkerheten måste allid komma i första hand! Men på marken slarvar jag för att jag själv ska sitta bättre utan att "hänga" mig i västen och den är rätt mycket ivägen ibland :P
 
Roliga hästminnen från din tid på JFK? T.ex. nåt roligt, läskigt eller oväntat som hände när du/ni red
eller nåt annat?
Jag Sanna och Julia har så sjukt många minnen ihop. Jag tror inte att jag kan nämna bara något. Det finns så grymt mycket underbara minnen med underbara vänner, saknar den tiden sjukt mycket!♥

Minnena innefattar allt från oförglömliga avramlingar, rodeo, skämt och massa annat dumt vi hittat på i våra dagar!
 
Vem är din bästa vän?
Jag har nog faktiskt inte en riktigt bästa vän. Har flera olika som jag verkligen litar på till 120% Men en utan dem är underbara Frida! Även Sanna, Sandra, Louice, Angelica och massa fler är vänner som jag verkligen litar på :)
Jag och Frida, Dygnsura efter ett fint Flumrider åk ;)
 
Vad är du bra på i ridningen?
Jadu, om man frågar lite olika människor jag tränat för så har alla en sak gemensamt, de säger att jag har en riktigt bra känsla för ridnignen och hoppningen. Så det är väl en sak jag är bra på, en viktig del i ridnignen så det ska jag vara nöjd med ;)
 
Vad behöver du träna mer på?
Det finns alltid massa mer att bli bättre på och jag är långt långt långt ifrån fulllärd. Men jag jobbar hela tiden vidare på min sits både mellan och över hinder. Det är någonting jag lägger en hel del energi på!
 

Godmorgon people

2012-10-27 @ 08:45:38 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

När jag kikade igenom startlistan igår insåg jag att första klassen inte började förrän klockan 1, underbart skönt. Dock har jag redan varit uppe en gång idag eftersom vi hade morgonfodringen i stallet men efter det har jag sovit en stund igen och nu ska jag ta mig en ordentligt brunch innan det bär av till stallet igen. Så skönt att vara riktigt utvilad innan en tävling istället för att gått upp och stressat iväg alldeles för tidigt! :)

/ Rebecka


Lite lagom nöjd

2012-10-26 @ 21:12:51 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Tja, så kan man väl beskriva dagens markarbetesträning med Aspe. Hon knäcker gärna av nacken och tycker att det räcker men jobbar inte ordentligt med bakbenen så det fick jag jobba mycket med men tyckte ändå jag fick fram henne fint stundtals till bettet. Hon var lugn och efter lite kämpande fick jag även igenom sidorna på henne. Jag är nästan mest nöjd med galoppen, vilket jag inte trodde från början eftersom hon gärna tar tillfället att dra iväg och inte sätta ihop sig men idag gick det faktiskt riktigt bra. När jag fick en bra galoppfattning och stannade hon kvar och lyssnade fint på mina skänklar. Högergaloppen var bäst, där är jag riktigt nöjd medan vänstergaloppen var desto svårare eftersom hon inte orkade hålla igång när hon satte ihop sig.
 
Men jag är väldigt nöjd i jämförelse med vad jag hade förväntat mig, jag brukar inte riktigt hitta knapparna på henne men när hon var så lugn idag gick det mycket bättre. Aspe är ganska stor och jag har lite svårt, med mina korta ben och alldeles för klena magmuskler, att sätta tillbaka henne. Men som sagt, det gick faktiskt helt okej idag vilket var väldigt roligt! :)
 
 
Jag börjar tycka mer och mer om Aspe, och när man hittar knapparna på henne (och hon är på humör att lyssna, hehe) så är hon faktiskt rolig att rida. Det svåraste är att få fram henne till bettet och inte knäcka av men det blir bättre och bättre för varje gång jag rider henne. Detta var ju faktiskt tredje gången jag red henne. Hade varit roligt att ha henne på hoppningen nästa gång, det hade jag inte sagt för några veckor sedan!

Sura ston

2012-10-26 @ 20:43:33 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Kan vara det både bästa som finns men också det värsta som finns! Idag var det en salig blandning kan jag lova!
 
Som ni kanske förstod så har jag trimmat på Sanni idag ;) Hon var stel, sprang ifrån sina bakben och bet sig tag i bettet. Tog nästan 30 minuter innan jag fick henne på bakbenen så att hon slutade att bita sig fast så sjukt i handen! Tror att folk har börjat plocka alldeles för mycket i munnen på henne för att hon ska böja på huvudet..
Den ridningen fungerar inte på henne, man måste rida med sits och säte för att få henne till en riktig eftergift!
 
När hon väl släppte efter var hon dock fin, riktigt bra i högervarv, minde bra i vänstervarv men ändå helt okej. Det gäller att korta yttersidan, få in ytterbak samtidigt som hon ska ställa sig innåt. Väldigt mycket och väldigt jobbigt sa Sanni men när hon gjorde det var hon kanonfin!
 
Så jag är nöjd med passet, nu hoppas jag bara att hon hoppar minst lika bra som hon gick i dressyren på söndag då det är klubbhoppning :D
 
 

26 Oktober

2012-10-26 @ 16:10:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Gissa vad jag har gjort idag? Vart i skolan, precis... Bra gissat allihop :P
 
Inte mycket förändring i vardagen här inte! Men åh vad jag önskar att jag istället hade varit nere i Helsingborg och hjälp Erica! Det hade varit en så mycket bättre dag!
 
Hur som helst, skolan idag gick väl som vanligt, tråkigt är det ju men fick lite gjort iallafall. Efter skolan drog jag till frisören och kapade av en bra bit av mitt långa blonda hår, riktigt skönt måste jag säga. Känslan att komma ut från frissören och vara nöjd är grym ;)
 
Ikväll blir det iallafall ett markarbetespass i hoppspecialen, får se vem det blir idag. Nu ska jag ta mig nått att äta, (en avokado om jag känner mig själv rätt) och fixa lite smått och gott innan det är dags att bege sig till stallet!
 
Vi hörs senare ikväll om hur det har gått :)
 

Träning 25/10

2012-10-26 @ 13:47:15 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Dressyrträningen igår gick så himla, himla bra. Red på kimblewick-bettet och till en början knäckte han av endel i skritten. När vi började trava sedan blev det mycket bättre och även i galoppen släppte han igenom. Vi tränade mycket på övergångar och att han skulle behålla formen hela tiden och stundtals blev han superfin. När jag sträckte upp mig och tvingade honom på bakbenen och jag fick ett lagom stöd i handen så jobbade han på jättebra. När jag fick med mig yttersidan så blev han fin även i övergångarna och även i båda galopperna!
 
Det är så roligt att känna att han verkligen lyssnar och när jag gör rätt (allting rätt) så hänger han på för det mesta och jobbar på bra med bakbenen. Känslan när man känner att ryggen höjs och man kan sträcka på sig och sätta honom på bakbenen men att han ändå stannar kvar i den där bra och avslappnande formen är så härlig, kul att vi äntligen får lite flyt!
 
Det går verkligen framåt i dressyren just nu vilket är jättekul. Jag byter lite mellan det vanliga tredelade och kimblewick-bettet vilket jag tror passar oss bra. På det tredelade är det lite svårt att få igenom honom ordentligt genom ryggen när han blir stark men att rida på kimblewick då och då tror jag kan göra susen. Bra att ha att växla mellan helt enkelt!
 
Måste fixa mer nya bilder och filmer, dessa är från i somras och vi har utvecklats mycket sedan dess!

Trim x 2

2012-10-26 @ 10:56:00 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Blev två hästar trimmade igår, självklart var den ena bästa Bonny!
 
Hon var lite lat och ville inte riktigt jobba igenom igår så vi galopperade över lite bommar för att väcka henne. Det gjorde susen, sötnosen! Skuttade även över en liten grind på ca 60cm några gånger mest för att känna på det lite och se avstånden. Gick fint och Bonny lyssnade bra.
 
Sen dressyrmuppade jag mig resten, men shit, det är en sån känsla att rida på denna underbara hästen! Skulle bara testa mest för skojsskull hur liten volt det gick att göra om man samlade galoppen så mycket som möjligt, alltså som en liten galoppppiruett. Och vad gör Bonny? Jo hon samlar upp sig sätter sig på baken och vänder runt utan vidare ansträgning! Det var säkerligen inte den snyggaste eller mest centrerade piruette men va sjutton, de funkade?!
 
Underbara hästen, åh vad jag är glad och tacksam att jag får rida och även tävla på henne♥
 
Fullkomligt älskar bilden♥
 

Fredag

2012-10-26 @ 08:18:10 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Godmorgon, godmorgon! Sista dagen innan lovet idag då, härligt. Kommer ha fullt upp hela dagen så tar det lite lugnt nu på morgonen innan skolan och passar på att uppdatera. Först ska jag ta mig igenom en skoldag men kemiprov och engelskadebatt innan jag slutar klockan fem. Sedan skyndar jag mig hem en sväng innan jag ska till JFK för ridning i hoppspecialen. Efter det blir det att åka till Bull och fixa allting inför tävlingen imorgon, så där kommer det bli en sen kväll.
 
Så såg min fredag ut alltså, vad ska ni ha för er idag? :)
 
Saknar sommaren..!

Burr!

2012-10-25 @ 22:21:15 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Tjenare, just hemkommen från minusgraderna ute i stallet. Är stelfrusen och måste verkligen ta mig en varm dusch nu! Träningen gick superbra, utvärderar imorgon! Godnatt alla fina! :)

/ Rebecka


Sjukt väder!

2012-10-25 @ 16:45:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vad sjutton hände? Det var någorlunda varmt imorse, kallt när jag gick ut på lunchen, avi kallt när jag hade slutat och nu snöar det också? Va fan?!

Jaja jag får rida mig varm! Skrittar fram Bonny nu och sen livade jag rida en åt Erica efter det också. Så jag ska nog kunna rida mig varm, dags att börja ;)

/Hanna


En och en halv dag kvar

2012-10-25 @ 16:09:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Till ett underbart höstlov! ♥ Jag har varit väldigt trött i veckor nu så det ska bli så himla härligt med lite ledighet och bara ta det lugnt. Det är just så mitt höstlov kommer vara, bara ta det lugnt hemma, tillbringa mycket tid med Bull och med vänner. Måste tyvärr ägna endel av tiden till plugg då den listan kan göras ganska lång men tiden kommer räcka till när man har hela dagarna och nätterna på sig. Kommer också börja spåna i ett litet projekt jag har under höstlovet, får se hur långt jag kommer på den fronten. Det är någonting jag velat länge så ska ta tag i det då när jag har tid. Åh önskar att lovet vore några fler veckor bara! :)
 

Klar i skolan

2012-10-25 @ 15:18:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Färdig i skolan för dagen, känns bra. Fick mycket gjort idag, lämnade in två uppgifter och är nästan klar med en tredje, effektivitet is the shit ;)

Ska bli klar med resten imorgon så jag slipper att sitta och plugga på lovet!

Nästa hållplats för min del blir sjövik, ska bli så himla gött att komma ut dit! Träffa Erica igen, som jag inte träffat på jätte länge bara för att hon tog semester i en hel vecka :o
Blir att rida en sväng på Bonny idag tror jag och sedan åka hem och sova, är nog inte helt kry ändå känner jag ;)

Ha en bra eftermiddag allihopa för det ska jag ha!

/Hanna


Kärleksfulla ponnyer

2012-10-25 @ 12:31:00 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013
Hur gammal bild som helst men skrattar åt den varenda gång jag ser den, Sune-bäbis!
 
Bild från början av sommaren!

Mina små tokiga ponnyer, som jag älskar er! ♥

Svar

2012-10-25 @ 11:14:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vad är det bästa med Bonny & Fleche?
Deras inställning! Även om dom är väldigt olika som individer så har de samma gryma inställning till hoppningen. Båda tycker att det är extremt roligt och vill verkligen.

Hur är din drömhäst?
Lyhörd, stadig, känslig, modig, hoppglad, framåt, rätt inställning och ha en bra personlighet!
Självklart med massa kapacitet också ;)
 
Va kollar du på för tv program?
Grey´s Anathomy, Glee, Sons of anarcy. Massa grymma serier som inte går på tv just nu kollar jag också alltid på ;)

Gillar du pepparkakor?
Jadå men endast på jul.

Va önskar du dej i julklapp?
En GPA hjälm och en ny data. En Iphone 5 hade inte heller suttit helt fel ;)

Va har du för skostorlek?
38-39 :P

Va är de högsta du har hoppat?
Ca 140cm.

Hur många kontakter har du i din telefon lista?
135

Hur många fb kompisar har du?
553

Gillar du glögg?
Japp

Favorit land?
Landskapsmässigt var Egypten riktigt fint!
Under ytan fanns paradiset!

Favorit ämne i skolan?
Idrott och hästämnena!

Hur visste du vilken skola du skulle börja på?
Jag ville gå någonting med hästar men som endå gav mig högskolebehörighet, sen var det bara att kolla vilka skolor som kunde erbjuda det och välja därefter. Hade jag valt idag hade det nog sätt annorlunda ut!

Vilken skola går du på?
Realgymnasiet

Vilka filmer har du sett nu de senaste dagarna när du varit sjuk?
OJ, ska jag skiva alla? Hahah

Alla HarryPotter filmer, alla Twilight filmer, Going the distance, Definitley maybe, min stora feta grekiska semester, My sisters Keeper, Santa Clause 1-3, The Holiday, the perfect christmas (julfeeling eller vad? haha) och säkerligen en hel massa fler som jag inte ens kommer ihåg att jag sett xD

Vilka länder har du varit i?
Sverige, norge, danmark, tyskland, egypten, spanien och grekland.

Kan inte du göra en videoblogg när du typ visar upp båt stall du är i?
Kanske det kanske :)

Hur ofta rider du Bonny?
Minst en gång i veckan men försöker hinna med fler gånger i veckan så ofta jag bara kan. Nu innan tävlingsdebuten ska jag försöka rida så mycket som möjligt :)

Har du tävlat henne någon gång än?
Inte ännu men debuten närmar sig med stormsteg! :D
 
 
Hur höga i mankhöjd är Flechen och Bonny?
Flechen är 163cm och Bonny skulle jag gissa är ca 165cm :)

Hur är dem att rida? Vingliga, studdsig galopp eller väldigt stabila typ?
Flechen är väldigt lat, på det sätt att han smiter undan från arbete mest hela tiden. Men när man väl kommer åt honom är han väldigt stadig och fin. Lyhörd och jätte trevlig. Inlägg om honom kommer!
Bonny är väldigt framåt och arbetsvillig. Väldigt stadig och trevlig på alla sätt och vis, gör du rätt gör hon rätt!
 
Vad är bäst och värst med Sunny?
Hennes personlighet är lätt det bästa med henne, hon är så extremt speciell och vi har fått en grym kontakt♥
Det värsta är hennes tendens till att hela glömma bort hur man lyfter på benen när hon hoppar ibland och på nästa hinder är hon klockren och hoppar jätte fint :P
 
Vad är bäst och värst med Boy?
Hur han tänder till och älskar att tävla är det bästa med honom!♥
Hans likgiltighet däremot, vissa dagar är det typ som att sitta på en häst som bara gör det du säger till honom men utan egen energi eller vilja. Som tur är så har jag hittat lite knep för att väcka honom till liv ;)
 
Vad är bäst och värst med Flechen?
Bästa är hans inställning och hoppglädje, sämsta är hans hjärnspöken som han har med jämna mellanrum ;)
 
Ditt roligaste hästminne?
Oj, jag har så sjukt många" Måste klura lite på denna ;)

Ditt bästa "hästtips"? Tex nåt bra man kan göra i stallet eller så.
Förstår inte riktigt vad du menar om jag ska vara ärlig...

Kan du förklara hur hästarna du rider är att rida?
Sanni är väldigt känslig och går som bäst om man endast rider för sits,vikthjälper och skänklar.
Boy är lite tom i handen men när man väl kommer åt baken på honom är han som en dröm
Bonny är underbar, gör du rätt gör hon rätt!
Flechen ska få ett alldeles eget inlägg för det hade blivit grymt långt att skriva här ;)
 
 
Bråkar du och becka?
Låt oss säga att man inte kan vara sams jämt och även jag har gränser när det faktiskt räcker!

Hur nära vänner är ni?
Beror på hur man ser det ;)

Varför tränar ni voltige igen?
Ännu en uppvisning och denna gången ska vi va bättre ;) Jag och frida är redan lika bra som sist efter en träning ;)
 
Vad har du och Bonny för mål ihop?
Vi ska tävla minst 120cm med bra resultat :)
 
Är det inte läskigt att hoppa höga hinder?
Nej inte så länge jag känner att hästen klarar av det. Men hoppas aldrig högt utan tränare på plats :)
 
Hur kommer det sig att du får rida så mycket hos Erica på fritiden?
Hade min praktik där och sedan han jag fastnat. När Erica behöver hjälp säger hon till och då kommer jag flygande och hjälper henne så mcyekt jag kan ;)
 
Hur kommer det sig att du ska tävla bonny?
Erica frågade om jag ville det. Bonny är en grym läromästare som egentligen var utlånad till en annan tjej men som lämnade tillbaka henne. Jag blev då tillfrågad och tackade ja direkt! Världens chans att få komma ut på tävlingsbanorna med en underbar häst. Många tusen tack till bästa Erica! :D
 

Tillbaka i skolan

2012-10-25 @ 09:49:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Skönt att få göra någonting annat än att ligga i sängen idag, även om jag hade kunnat tänka mig rätt mycket saker jag hellre hade gjort än att vara i skolan :P

Men men får ju åka ut och rida Bonny efter skolan iallafall, så värt!

Har dock en hel del att hinna med i skolan idag så det blir att vara effektiv nu idag och imorgon så jag slipper plugga på lovet nästa vecka ;)

/Hanna


Godmorgon torsdag

2012-10-25 @ 08:59:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag blir det en relativt lugn och mysig torsdag. Har ingenting speciellt i skolan och när jag slutat möter jag upp en saknad vän på stan för lite fika och mycket snack! Senare ikväll är det dressyrträning som står på schemat som varje torsdag, roligt och välbehövligt!
 
Idag blir uppdateringen lite bättre också, svårt att hinna med det när det är så mycket i skolan som det alltid är strax innan lov. Men idag ligger det tidsinställda och väntar, känns skönare och mer avslappnande när man vet att bloggen uppdaterar av sigsjälv. ;)
 
Ha en bra torsdag, nu måste jag bege mig mot skolan!
 

Myskväll

2012-10-24 @ 20:39:11 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Känner mig mycket bättre nu, tror den friska luften och att röra lite på mig gjorde susen (även om magen fortfarande krampar). Så imorgon ska jag faktiskt ta mig till skolan, bara två dagar sedan är det ju lov nästa vecka, hur awsome? ;)
 
Kvällen spenderar jag nerbäddad framför tvn, Glee och Grey´s Anathomy går ikväll, kan det bli mycket bättre än så?
Ja tänk för att det kan det! Ett tikrigt mål med mat! Shit vad gott det var att käka riktig mat, helt sjuk!
Har levt på yogurt, skorpor och te nu sen i lördags och galet vad gott det var med riktig, varm mat! Hehe nej vad jag är inte matfantast i vanligafall så nu var det lite panik, finns inget bättre än mat (A)
 

Dagens ridning

2012-10-24 @ 20:02:07 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Hängde på Hanna ut och skuttade lite stockar vilket Bull tyckte var väääldigt roligt. Tog bara lite småstockar eftersom vi hopptränade igår och Bull var piggare än piggast efter ett tag. Fin i början innan han fattat att det var hoppa han skulle göra, då hade jag lite mer ponny att sätta tillbaka galoppen på. Men är nöjd överlag och hade framförallt väldigt roligt! :)
 
Imorgon blir det lite ordentligt trim för Veronica, kul det också!
 

Tillbaka i sadeln

2012-10-24 @ 19:29:12 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Kunde inte hålla mig, idag blev det uteritt och lite hoppning av stockar även om jag inte är frisk!
 
Var så grymt irriterad över att jag inte fick hoppträna idag så jag surade ihop lite. Samtidigt som jag inte får ledigt på fredag vilket gjorde det hela ännu värre! Och Flechen ville verkligen hoppa stockar, han sa det till mig (A)
 
Pigg som satan var han iallafall och jag var glad att jag valde pelhammet annars hade jag aldrig kunnat stanna! Haha så himla söt är han när han skuttar iväg och slänger med huvudet bara för att man tar lite i honom. Överlag väldigt fin på stockarna måste jag säga. Allt blir med naturligt för honom ute, framförallt hoppningen! :)
 
 

Snabb check

2012-10-24 @ 15:23:23 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013

Halloj, och förlåt för den obefintliga uppdateringen från min sida idag, skärpning skärpning! Blir inte mycket bättre nu i alla fall, ska bege mig mot stallet för en uteritt innan det blir mörkt sedan får ni update när jag är hemma igen! Ha en fortsatt nice onsdag, två dagar innan ett välbehövligt höstlov! :)

/ Rebecka


Skit vecka!

2012-10-24 @ 14:14:33 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Inget har gått som plannerat denna veckan, inte ens min andra handsplanering kommer att gå att genomföra :(
 
Ligger hemma och är sjuk även idag, dödligt tråkigt och jag börjar få slut på filmer att titta på så hoppas verkligen att jag är frisk imorgon! Men det känns så, det är på rätt väg iallafall ;)
 
Blir dock ingen träning för Erica ikväll, känner mig inte så pass bra att det känns värt det. Vill inte riskera att bli sämre nu heller och det är inte schysst mot Flechen att träna om jag inte kan ge honom 100%!
 
Även helgens planer stöp lite.. Ville hänga med Erica till Helsingborg på tävling som ni vet men hon åker redan på fredagmorgon och jag kunde inte vara ledig från skolan en dag denna veckan också.. Så det sket sig tyvärr!
 
Det betyder dock att jag kan vara med på klubbhoppningen hemma på söndag. Sanni ska få hoppa både 80 och 90cm och eventuellt ska Boy få gå 90cm också. Så det blir väl iofs roligt! Funderade på att ta med Flechen också men det blir så himla stressigt då så det får räcka med två hästar denna gången! ;)
 
 

Slutet på denna tisdag

2012-10-23 @ 21:51:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Hoppträningen gick prima ballerina tycker jag! Sådan skillnad från i fredags, idag hade jag ett bra flyt, lagom tempo och han lyssnade fint. Båda två var med avslappnade och jag fick en bättre ridning, är supernöjd! Slutade med en bana på en meter där ett räcke ur en sväng blev lite problem för oss men efter ett tag fick vi till det också. Var en klurig och rolig träning och nu ska jag behålla känslan och ridningen till lördag, detta var precis vad jag behövde!

Nej, nu är det dags att plugga in lite engelska innan jag drar mig i säng! Godnatt! :)

/ Rebecka


Frågstund

2012-10-23 @ 21:15:39 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Thats right, bombardera mig med frågor nu så jag har lite vettigt att göra på dagarna! Allt du nånsin velat fråga mig eller undrat över, passa på! Svarar på allt, häst eller vardag, your choice!
 
 

Tröttare än tröttast

2012-10-23 @ 19:24:20 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Mår bättre och bättre för varje dag som går men känner mig fortfarande inte helt kry, usch vad jag hatar att vara såhär sjuk -.- En förkylning går jobba med och man kan göra lite saker iallafall, nu ligger jag mest i sängen och tycker synd om mig själv :P
 
Som ni säkerligen märkt så har jag verkligen ingen blogglust just nu när jag inte gör annat än att titta på film på dagarna. Har ingen motivation eller idéer till roligare inlägg heller. Så det får vänta tills jag blir frisk helt enkelt..
 
Vilket jag hoppas är imon eftermiddag så jag kan åka och träna, men vi får se helt enkelt! ;)
 

På G till stallet

2012-10-23 @ 16:26:27 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

Ska bege mig mot stallet alldeles strax för att göra i ordning Bull inför hoppträningen ikväll. Ska bli väldigt roligt att träna, hoppas att Bull tycker detsamma. Fast i lagom mängd, hehe! ;)

Kom på att ni inte sett hur han är klippt så slänger med en bild på min snygging!

/ Rebecka


Inför Vetlanda 27/10

2012-10-23 @ 11:11:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Ända sedan sista tävlingen (där jag hade med mig ett dåligt resultat och alldeles för lite självförtroende hem) har jag koncentrerat mig på att fokusera på denna tävlingen som kommer nu i helgen. Lagt upp ridningen efter vad vi behöver träna på inför detta och jag återfick endel självförtroende senaste hoppträningen för Erikasom slutade superbra. Blev lite ändringar i planeringen förra veckan när Bull skulle klippas och även fick nya skor men annars tycker jag att jag har följt det bra. Har på uteritterna koncentrerat mig på att få en lugn men energifylld galopp som går att kontrollera hela tiden och även tränat lite intervaller och övergångar.
 
Denna veckan fortsätter vi med bra träning, igår red Frida på banan (vilket alltid kommer vara bra och han får jobba i en bra form) och idag är det hoppträning igen. Imorgon ska jag rida ut och jobba med galoppen igen, kontrollerad galopp, mycket övergångar, intervaller och få galoppen rund och mjuk. Torsdag ska jag träna för Veronica och ska se om vi ska sätta upp lite bommar och småhinder att träna på och trimma mellan. Fredag har mamma och då går hon en promenad med honom (jag hade ridit om det inte varit så att jag slutat 5 och var tvungen att vara på ridskolan vid 6) och sedan på lördag är det tävling!
 
Någon som ska till Vetlanda och kolla? Kanske klicka lite bilder? :)
 

Godnatt allihopa

2012-10-22 @ 22:10:44 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ska dra mig mot sängen strax, när jag pluggat lite extra på samhällsredovisningen jag har att "se fram emot" imorgon. Som sagt är det mycket plugg denna veckan men det ska gå att ta sig igenom det också. Imorgon ser jag i alla fall fram emot hoppträningen, kommer bli grymt roligt!
 
Godnatt, vi hörs imorgon igen. Skönt att vara tillbaka! :)
 
Dagens fotoläxa, höst!

Förra och denna veckan

2012-10-22 @ 17:03:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Vad hann jag med då, den veckan jag var frånvarande? Hände väl inte jättemycket, hade en superbra dressyrträning med Bull och en mindre bra hoppträning. Bull har blivit klippt och jag har varit i Charlies nya butik och suktat efter de nya kläderna från Spooks och Kingsland, och även mängder med nya schabrak. Om jag hade pengar skulle min garderob varit rätt fylld vid det här laget men nej, har lite annat att spara pengarna till! Annars då, tja ni har inte missat så mycket faktiskt! ;)
 
Denna veckan kommer se ut ungefär såhär:
Måndag - Plugg, plugg och springa en sväng. Frida rider Bull!
Tisdag - Hoppträning för Erika
Onsdag - Uteritt och galoppträning
Torsdag - Dressyrträning för Veronica
Fredag - Hoppning med hoppspecialen, utan Bull
Lördag - Tävling i Vetlanda, LD och LC
Söndag - Bara en lugn söndag
 
Har rätt mycket i skolan denna veckan men det är bara att stå ut och se fram emot höstlovet nästa vecka. Nu kör vi sista veckan innan vi äntligen får det lite lugnt!
 

Back to business

2012-10-22 @ 15:09:35 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Jajemen, en vecka lyckades jag hålla mig borta från bloggen. Vet att det har varit lite oklart varför jag tog en bloggpaus men jag ville helt enkelt se om jag verkligen vill blogga eller inte. Vi har ju bloggat i mer än 1,5 år och jag ville testa att bara inte ha en blogg att logga in på varje dag och uppdatera. Men nu efter en vecka utan bloggen så har jag insett att jag vill detta, så nu kör vi all in igen! :)
 
Ska förbereda lite inlägg nu på momangen, blir svårt att hålla samma kvalité som Hanna gjort denna veckan. Hon har bloggat jättebra och jättebra inlägg, så ska försöka hålla samma standard så att bloggen blir top notch! Ni får gärna ge förslag till inlägg och teman, eller ge mig en rubrik att forma ett inlägg ifrån. Jag länkar alla i samband med inlägget!
 

Inte som jag tänkt mig

2012-10-22 @ 14:54:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
ÅH vad det är tråkigt att ligga hemma! Men den glada nyheten är att jag iallafall blir bättre och bättre. Även om jag fortfarnade mår relatuvt dåligt. Men jag har inte tid att ligga här hemma hela dagarna? Jag hade ju full plannering även denna veckan ju!
 
Såhär hade jag planerat min vecka:
Måndag: Dressyrträning för Angelica
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Rida Bonny
Fredag: Hoppspecial? Eller åka till HGB med Erica på tävling
Lördag: HGB
Söndag: HGB och förhoppningsvis trimma Flechen.
 
Hur min vecka antagligen kommer att se ut:
Måndag: Hemma
Tisdag: Hemma, skogstur på Flechen?
Onsdag: Hoppträning? hoppas hoppas hoppas jag blir frisk!
Torsdag: Bonny
Fredag - Söndag: då borde jag verkligen vara 100 igen och kunna åka med Erica!
 
Det ända positiva med att vara sjuk är att få ligga under varma gosiga täcken och glo på film, men börjar tröttna nu... Film förslag??
 

Gästbloggsinlägg - Sanna

2012-10-22 @ 10:13:15 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
För er som missat det så är Sanna Flechens ägare och en nära vän till mig :)

 
Jag och Hanna pratade häromdagen om roliga avramligar vi haft. Tycker ni att Hanna ramlat av mycket är det ingenting emot vad jag gjort, en kombination av vilda hästar och filosofin att det är bättra att falla än klänga sig fast och stressa hästen har säkert varit bidragande orsaker. Nedan följer mina topp tre avramlingar.

Akria
Kiran var rätt speciell när det gällde hoppningen. På en Fidde-träning när vi var i en serie och hade ett galoppsprånget  kvar till en oxer på 1 meter blir hon så paralyserad att hon helt enkelt mitt i galoppsprånget lägger sig ner. Ja hon la sig ner, jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag, Kira, Fidde eller publiken haha.
 
 
Hästar i Skåne
På stället där vi köper in ridskolehästar har jag även varit för att provrida hästar åt andra som inte har möjlighet att åka dit.
 Jag red en fantastisk unghäst som hoppade otroligt bra, men han var lite oriden och fruktansvärt pigg. När jag vänder upp på en mur som låg på ca 110 skvätte det grus på plåtväggen i ridhuset. Hästen blir som skjuten ur en kanon, Angelica som är med tänker " Sanna styr åt sidan". Men nej det gjorde jag inte, och så nära himlen har jag aldrig varit med en häst. Han hoppade högre än vad bomstöden var och bockade i landningen, jag behöver inte säga att jag flög va? Det var en grop i ridhusunderlaget där jag ramlat av och Angelica fick en hjärtattack^^
 
En annan gång red jag en liten fux, inte för att vi skulle ha den utan för att han som äger stället ville ha den riden. Den var superstressad och det var andra hästar i ridhuset så när en av dem skulle hoppa tänkte jag att det var bäst att stå still. Det var bara det att hindret revs och min häst fick psykbryt och hoppade rakt upp i luften, även fast jag var med hade jag inte en chans att sitta kvar. När jag landade skrattade Angelica hysteriskt och jag kände att min ryggrad nog åkt ut genom huvudet eftersom hästen inte var kvar när jag kom ner från luften igen. Som det inte var nog skulle han ha hästen hoppad med, det gick bra tills ett barn smäöller upp en dörr när jag är i sista hindret i en kombination. Såklart fick den stackar hästen ytterligare ett hysteriskt utbrott och slängde sig i panik åt sidan i landningen, jag däremot flög med huvudet förre i marken haha.
 
 
Bild Kiran i en av sina bättre stunder ;)
 
 

Sorry

2012-10-21 @ 16:53:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Förlåt för den kassa updaten idag. Men sover mest hela tiden och jobbar på att bli frisk så fort som möjligt. Hatar verkligen det här!

Ska försöka skriva lite inlägg imon om jag mår bättre då. Annars får vi helt enkelt vänta tills jag blir bättre!

Ha det bäst och akta er för maginfluensan, den är hemsk ;)

/Hanna


Skit också!

2012-10-21 @ 12:01:35 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Det där med sjuk behövde jag endast nämna för att få världens jävla maginfluensa eller matförgiftning eller nått liknande.. Kvällen och natten har varit ett helvete, men nu börjar jag må lite lite bättre iallafall.

Dock gick alla mina planer i stöpet idag.. Skulle tävlat en klubbdressyr på Boy imorse men det var inte ens att tänka på.. Flechen får vila han också tyvärr. Ska se om jag kan få pappa och åka upp och mocka osv ;)

Skulle även åkt ut till Sjövik o ridit lite men inte det heller. Dagen kommer istället spenderas i sängen under tre täcken med bra filmer, om jag hittar några!

Hoppas ni mår bättre än jag och får en roligare dag! :)

/Hanna


Tror jag börjar bli sjuk

2012-10-20 @ 19:32:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Och det hinner jag verkligen inte med just nu?! Detta är så inte okej!
 
Anledningen till att det inte blivit nån update nu under eftermiddagen är att jag har mått riktigt illa. Valde att gå och lägga mig istället och krya på mig lite. Nu mår jag lite bättre även om det är långt ifrån bra.
 
Måste snart åka upp och kvällsfodra också, sen blir det en väldigt lugn hemmakväll ännu en gång. Börjar tröttna lite på det här nu, vill ut och ha kul med vännerna men det hinns aldrig med! :o
Dock måste jag hålla mig frisk, det är prio ett just nu. Att vara sjuk hinns verkligen inte med!
 
Men nu måste jag gå och byta om så jag hinner i tid till kvällskodringen och låsning av anläggningen.
 

Banskiss

2012-10-20 @ 14:57:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tanja önskade få se banskisser på banor på hoppat på träningar. Ni får ursäkta min grymt dåligt ritade skiss men ni ser iallafall var hindern stod och vad det var för typ av hinder ;)
 
Detta var den bana som vi hoppade på tränignen för Svante Johansson i Tisdags. Ettan är som ni ser på ett kort snett igenom och efter hindret kommer ganska snabbt en rätt skarp kurva så det gällde att landa i balans och forsätta se vägen framför sig. Hinder nummer två var en oxer på långsidan, till trean ett räcke, aningen 8 korta galoppsprång eller 7 lite längre galoppsprång. Hinder fyra kom rätt snävt ur sväng och det gällde där att ha med ytterbog och hålla galoppen genom svängen. Ner på en båge till hinder fem på sex ganska framåt galoppsprång beronde på hur väl man höll ut vägen. Lång transportsträcka till hinder nummer sex som var en mur. Snäv kurva till hinder nummer sju på långsidan och sedan en linje på fem lite framåt galoppsprång in i kombinationen med två galoppsprång imellan.
 
Jag tyckte att banan var väldigt välgenomtänkt och bra. Man fick med många viktiga delar som man behöver ha i banhoppning och det var väldigt lärorikt och bra träning överlag! :D
 

Flechen

2012-10-20 @ 14:05:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Är äntligen hos Flechen nu efter en lång jobbdag. Mår inget vidare, mår illa och mår allmänt skit. Men har inte ridit Flechen sen i onsdags så måste verkligen rida idag, även om jag mår piss, det är ju inte hans fel lixom!

Hade plannerat och hoppa lite och det står en del hinder framme så det blir nog så. Även om jag helst hade velat gå och lägga mig!

/Hanna


Fina Bonny

2012-10-20 @ 10:57:00 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
Min sits är verkligen ingen hit nät jag sitter ner i denna sadeln, så titta inte på mig utan på den underbara pollen istället! ;D
 
Fotograf är Emma!
 
Galet vad illa jag sitter på sista bilden, bakläxa!! Men man kan ju inte bara visa det som är bra här på bloggen, ni måste ju även få se motgångar och svårigheter, och ibland är inte allting helt perfekt, det finns alltid saker att jobba och bli bättre på! ;)
 

Jobba jobba jobba

2012-10-20 @ 10:03:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Jobbat sen sex, men snart är stallet klart iallafall, då är det bara lunchfodring kvar på schemat ;) efter det blir det hoppning på Flechen. Ska försöka få någon som fotar lite tänkte jag! :D

/Hanna


Hoppning på Boy

2012-10-19 @ 21:58:38 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vi hoppade en liten bana som var inspirerad av Svanteträningen idag. Dvs relaterade avstånd på bågar och linjer. Boy var för en gångsskull pigg och riktigt taggad idag! Han har tydligen busat lite med barnen det senaste så jag valde att försöka provocera honom lite genom att be dem på läktaren sparka lite när vi red förbi, och då jäklar blev det eld i röven på honom vill jag lova! Haha så himla söt var han i sina små utfall han fick. Satte rumpan under sig och studsade iväg med huvudet rätt upp och studsade iväg.
 
Efter det var han på hugget hela tiden och det var skit kul att rida honom då. Kändes överlag verkligen som om jag visste precis hur jag skulle rida honom även om det var ett tag sedan jag hoppade honom nu. Men vi kom rätt på alla distaner, var inte i en enda bom och det kändes verkligen superbra!
 
Så himla kul att rida på skruttponnyn igen♥
 
På söndag är det klubbdressyr också, och eftersom jag inte har så många tävlingar kvar på Boy innan jag är för gammal så tar jag nu varje chans jag får att rida honom ♥
 
Fina killen, åh vad han betyder mycket för mig ♥
 

Effektiv dag

2012-10-19 @ 21:43:54 | Hanna • Vardag | © DailyHorses 2013
Har varit igång sedan 08.00 idag och det känns som om det har varit fullt ös hela tiden, men jag gillar det! Finns det någonting tråkigare än att inte ha någonting att göra? Att bara gå omkring och göra ingenting alls? Nej jag tror verkligen inte det! Jag vill ha någonting att göra hela tiden, det måste hända saker hela tiden annars blir jag uttråkad och allmänt trött och hängig.
 
Så denna dagen har varit rätt perfekt för mig faktiskt! Började dagen med idrott, var inte speciellt taggad men när vi väl kom igång vad det faktiskt riktigt kul även om det var galet jobbigt! Jobbade grymt mycket med bålen, framförallt magen idag. Massa nyttiga övningar för att stärka både yttre, inre och de sneda magmusklerna. Me like!
 
Sedan var det massa arbete i skolan. Fick en del gjort även om det spårade ut lite mitt på någonstans när hjärnan inte längre gick med på att stirra på en dataskärm med en himlans massa ord på ;)
 
Helt okej skoldag ändå, fredagar är rätt bra faktiskt, mycket tack vare idrotten ;)
 
Han rida tre hästar hos Erica, berättar mer om det senare om jag orkar, och sedan full fart mot Jfk för att hoppa på bästa Boy och det kändes så himla bra på honom! Även han ska få ett alldeles eget inlägg senare eller under morgondagen ;)
 
Kvällen spenderas hemma i mjukiskläder även om jag hellre hade hängt med lite vänner ut ikväll. Men börjar man jobba 06.00 dagen därpå så är det inte lika roligt att gå upp imorgon om man går ut ikväll. Det får bli en annan helg istället ;)
 
Fina Boy♥
 

Hemma

2012-10-19 @ 20:47:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom precis hem och är dödligt trött i kroppen. Ska bara slänga i mig lite mat så ska ni få uppdatering om dagen så snart jag är på snäppet bättre humör. Min kropp tycker inte om att bara ha käkat ett grillat pitabröd till lunch utan behöver lite riktig mat ;)
 
Kommer strax tillbaka!
 

Mot jfk

2012-10-19 @ 18:04:40 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Tre hästar ridna och klara på sjövik, nu återstår bara en som kvar i hoppspecialen ;) idag blir set bot och jag hoppas han är pigg och allert för själv är jag dödstrött ;) haha

Vi hörs ikväll när jag kommer hem, om jag inte hinner somna innan dess ;)

/Hanna


Det bästa och värsta med Flechen

2012-10-19 @ 15:43:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Tanja och Philippa ville veta vad jag ser som Flechens bästa samt sämsta sidor. Så jag gör helt enkelt en plus och minus lista ;)
 
+ Han inställning till hoppningen, han vill alltid göra rätt, bjuder alltid på hinder och skulle aldrig stanna om man inte låg riktigt riktigt fel.
+ Hur han gör rätt när jag gör det, även om det ibland kan krävas lite övertalning.
+ Han utvecklingspotential, det finns alltid nått nytt att jobba på som alltid kan bli bättre!
+ Han är grymt tacksam att mocka hos ;)
+ Hans personlighet, han är en väldigt mysig häst som är lätt att tycka om, även om han inte alltid är den mest sociala hästen i alla lägen så är han väldigt lätt att tycka om!
 
- Hans fjanterier, han låtsas att vara rädd för allt möjligt, framför allt när man rider ut och det är dödligt jobbigt!
- Hans tendens till att lägga in travsteg innan hindren. Visst att han har lärt sig att rädda upp situationen genom att göra så, men det fungerar inte i längden och det är grymt irriterande att han lägger in dem när han inte orkar hålla galoppen.
 
Det var det jag kunde komma på just nu, men det finns säkerligen många fler båda plus och minus ;)
 
Fina killen ♥
 

Ändrade planer

2012-10-19 @ 12:06:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tanken var att jag skulle ta det lugnt idag och bara softa efter skolan innan det var dags att åka upp till hoppspecialen. Men så blev det inte, varför ta det lugnt när man kan stressa runt och göra lite nytta istället? ;)
 
Åker till Sjövik direkt efter skolan även idag. Han bara rida två igår så ska verklgien förssöka hinna med att rida tre stycken idag istället. Tror alla ska vila imorgon så det blir bäst om alla får gå idag :)
 
Sen blir det att skynda sig till jfk och hoppa lite innan det blir en tidig kväll för min del. Börjar jobba 06.00 imorgon så känns som om jag har lite sömn att ta igen innan dess ;)
 
Får se om jag rider Bonny idag med eller om det blir några andra ;)
 

Rädsla

2012-10-19 @ 10:55:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har du varit rädd någon gång när du ridit?
 
Detta var en fråga från Julia, jag vet inte riktigt vad du menar när du skriver rädd, det går att tolka på så många sätt, men jag ska försöka att ge ett så bra svar som möjligt.
 
Jag är person inte den som blir rädd utav olika situationer, jag är väldigt säker på mig själv och i min natur. Jag har tillbringat så många timmar i sadeln på så himla mycket olika hästar att jag har blivit lika säker där som jag är i mig själv. Men självklart har jag varit osäker och även rädd i vissa lägen.
 
Dessa lägen kommer när jag känner att jag verkligen inte har någon kontroll över huvudtaget. Men så länge jag är på en inhägnad yta så blir jag inte osäker speciellt lätt, då ska det till en riktigt bråkig häst eller en vettskrämd häst som jag inte har någon kontroll eller inverkan över.
 
Dock kan jag bli lite osäker på nya hästar ibland, framförallt om jag rider ut i skogen där jag inte vet vad som händer om jag skulle åka av. Då är jag inte rädd för att trilla av utan vad som blir av hästen om det skulle bli så :P Ni har säkert hört mig säga det innan, men jag har lite utav ett motto, att man kan ju inte mer än att ramla av och det gör faktiskt inte mer än ont om det nu skulle införträffa ;)
 
För att sammanfatta det hela lite kort, jag är inte den som lätt blir rädd eller osäker i sadeln, jag tycker oftast det är roligt med hästar med liten egen vilja, bara jag fortfarande har lite kontroll över dem så tycker jag det är kul. Men ute i skog och mark blir jag lättare osäker om det är på hästar som jag inte känner sedan innan.
 
Oj vad många gånger jag varit nära att åka i backen på denna pärlan, inte bara vid tävling utan när hon själv valt att tjura ihop. Men henne känner jag så himla väl att jag inte ens blir minsta lilla osäker på henne när hon håller på längre. Lika så med Flechen, han vänder och trasslar när man rider ut och är rädd för allt han ser vissa dagar. Men inte heller där blir jag osäker då jag känner hästen. Ericas hästar är rätt bra på att busa till det ute i skogen som också, men även dom känner jag och blir därför inte osäker i mig själv.
 
Jag tror det är en bra egenskap jag har inom ridnignen, det ska rätt mycket till innan jag blir osäker på mig själv!

Hoppas det var svar nog på din fråga även om inlägget blev väldigt luddigt.. :P
 

Bra dag

2012-10-18 @ 21:35:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Iallafall efter skolan var slut för dagen, det är först då jag vaknar till på riktigt ;)
 
Trimmade på finaste Bonny idag i ridhuset, hon är bara så underbar, lilla prinsessan♥ Idag satt det mesta måste jag säga, alla signaler gick fram med bara en liten hjälp, hon lyssnade bra både fram och tillbaka utan problem. Flyttade fint för skänklarna när jag bad om det och ja vad mer ska jag säga? Allt var så himla enkelt och satt helt enkelt! Emma fotade även några dressyrbilder på oss som ni ska få så fort jag själv har fått dem :)
 
Red även Wiran, hon är inte så dum hon heller ;) Idag var hon dock ganska lat, fick ha ett spö i handen för att hon skulle ha egen framåtbjudning men då gick det mycket lättare. Dock är hon ganska svår att rida när hon själv inte bjuder framåt, då är det väldigt svårt att få med bakkärran och få en bra nacke på henne. Men det kändes som om jag fick till det bra på slutet iallafall så jag är nöjd!
 
Han tyvärr bara rida två idag, hade hoppats på tre men det hans inte med helt enkelt. Var tvungen att vara på jfk vid 6 då jag lovat att hjälpa till när några barn skulle få testa på voltige. Jag och Frida visade hur det kan se ut om man tränar en del och efter det fick barnen testa. Jag tröttnade dock rätt snabbt och smet ner och tittade på en clinic istället. Ska skriva mer om den som ni får läsa imorgon eller under helgen! :)
 
Nu är jag iallafall äntligen hemma och har fått i mig lite mat, ska skriva ihop lite fler av era önskeinlägg nu som kommer upp under morgondagen!
 
Finaste Bonny♥
 

Clinic

2012-10-18 @ 20:46:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Sitter just nu på en Clinic om hästens språk, en tjej som arbetar med hästar från marken för att få dem avslappnade och att lita på människan.

Vissa delar är faktiskt väldigt bra, berättar med när jag kommer hem, det borde vara slut snart :)

/Hanna


Hiss & Diss - Hvpolo schabrak

2012-10-18 @ 15:58:00 | Hanna • Utrustning | © DailyHorses 2013

 
Detta schabrak föll mig verkligen i smaken! Det var snyggt med snygga detaljer och ser ut att ha en bra passform. Lite annorlunda med en gladare och starkare färg men som ändå inte tar över, detta vill Flechen helt klart ha och jag är ganska säker på att jag ska införskaffa ett ;)
 
Detta är också ett schabrak från hvpolos senaste kolektion precis som det övre men shit vad dom har misslyckats! Passformen ser inte alls bra ut, färgen är gräslig och detaljerna får det hela bara att se alldeles för mycket ut. Nej gillar faktiskt ingenting med det här schabraket, en stor diss!
 
Önskeinlägg från Julia!

Mot sjövik

2012-10-18 @ 14:29:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Efter en galet tråkig och jobbig skoldag drar jag mig nu ut till Sjövik för ridning och umgås med härliga människor. Blir inte mycket bättre än så, det kan jag lova er!

Skolan är verkligen inte min grejj just nu, är så grymt trött på allt just nu, tur att set inte är alltför långt kvar till studenten!! :D

Nu ska jag sätta på grymma NRJ i hörlurarna på högsta volym och njuta av att skoldagen är slut och att jag istället är påväg till bästa Sjövik! :D

/Hanna


Varför jag började blogga

2012-10-18 @ 12:12:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fick önskemål av Philippa att skriva ett inlägg om varför jag bestämde mig för att börja blogga, och vad som får mig att fortsätta att sitta varje dag och skriva inlägg till helt främmande människor som faktiskt uppskattar det.
 
Ja du, så varför började jag egentligen att blogga? Det var någonting som var väldigt "inne" när vi först startade bloggen. Någonting som många gjorde och jag antar att jag också till en början ville veta hur det var att driva en blogg och om det var någonting för just mig.
 
Jag ville skapa reaktioner och dela med mig av just mina åsikter kring allt med hästar och allt runt omkring. Få folk att se saker ur min synvikel men också för att få svar på hur andra såg på det och på så sätt skapa en disskusion. Det var anledningen att jag först bestämde mig för att starta en blogg.
 
Jag upptäckte ganska snabbt att jag tyckte det var väldigt roligt att blogga och att kunna ge mina åsikter till folk jag inte har en aning om vilka det egentligen är. Men trotts det så kommer fortfarande mina åsikter och tankar fram och det är väldigt häftigt och väldigt roligt. Därför har jag fortsatt att blogga och gör det dagligen. Såfort det kommer upp ett disskusionsämne i skolan eller någonting jag läser och har en egen åsikt så formas ett inlägg i huvet och jag vet exakt vad jag ska skriva till er och hur jag ska uttrycka mig. Innan jag har hoppat av hästen efter träningen har ett inlägg börjat ta fart i skallen om hur jag på bästa sätt ska beskriva dagens träning för er läsare för att alla ska få ut så mycket som möjligt av inlägget.
 
Bloggen är någonting jag tycker är himla roligt och det är dubblet så kul att blogga just nu när jag vet att det är så himla många som läser och som tar sig tid att kommentera. Då blir det mycket lättare att sätta sig framför datan och knappa in ord till er alla även de dagar då det känns tyngre.
 
Utan er är bloggen ingenting och utan er hade jag aldrig orkat sitta här varje dag. Det är jättekul när ni kommenterar vad ni tycker och tänker när ni läser inläggen, keep up the good work and I will do it to ;)
 
 
 

Tjenare

2012-10-18 @ 09:49:08 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Skola idag igen, som vanligt, booring men ett måste ;)
 
I eftermiddag har jag iallafall projektarbete så jag slutar vid 2 och tar då bussen ut til Sjövik för att rida Bonny! Hon är prio ett idag men jag ska även rida två andra hästar om jag hinner med det så att dom går så bra som möjligt även om chefen är på semester ;)
 
Men nu är rasten slut, dags att återgå till skolarbetet ;) Har tidsinställda som dyker upp under dagen!
 

Sen kväll

2012-10-17 @ 20:31:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fullrulle även idag trotts att jag är galet trött och helst hade legat i sängen hela dagen, men så går det inte till när han heter Hanna inte ;)
 
Efter skolan åkte jag direkt ut till Sjövik för att rida lite. Slängde in alla hästar och sedan var det bara och välja och vraka vad jag ville rida just idag. Blev två hästar idag precis som jag trodde, det blev helt perfekt för då fick Bonny vila efter gårdagens träning och alla andra motionerades, bra tajming ;)
 
Jag red den nyaste hästen i stallet, Wild Lady, kallad Wilda. Har inte ridit henne innan så det var kul att testa henne. Hon är fuxsto och visade det lite till en början och tjurade när jag la på skänkel osv. Men när hon väl accepterat att jag inte tänkte ge mig så gav hon efter och var jätte trevlig att rida på! Mjuk och fin och lyssnade bra, precis som alla Ericas hästar helt enkelt ;)
 
Andra hästen blev fyraåringen Calle. Har endast ridit honom en gång innan och då hoppade jag så det var intressant att endast rida dressyr på honom idag. Han var dock väldigt trevlig och fin att rida på marken, precis som i hoppningen. Lite tjurskallig när han inte fick vara så lat som han ville men när han väl kom igång så var han riktigt trevlig. Härliga gångarter för att vara hopphäst och mjuk och sammarbetsvillig. Kändes kanonbra och var superroligt!
 
Ska dit imorgon igen, så ska jag försöka hinna med tre hästar, det kan bli tajt om tid men dessto roligare! :D

Har tyvärr inga bilder på några av dessa hästar, men vet att Emma har lite bilder på några av hästarna när jag rider, ska försöka få dom skickade till mig så ni får se! :)
 

Efter ponnytiden

2012-10-17 @ 15:01:45 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Många har undrat vad jag kommer att göra och hur det kommer att bli för mig nu när jag i årskiftet blir för gammal för att rida och tävla ponny. En av dessa är Malinda som kommenterade följande:
 
 Eftersom denna terminen är din sista på ponny, kommer du att vara kvar någonting på JFK efter det? T.ex hälsa på Sanni och rida henne någon gång ibland? :/
 
Att min tid på ponny är slut nu känns väldigt väldigt ledsamt måste jag säga. Jag har haft grymt roligt med de ponnysar jag ridit och vi har utvecklats och skapat väldigt starka band till varandra. Det kommer att vara väldigt jobbigt att lämna ponnyerna även om det kommer att bli lättare nu då jag har både Bonny och Flechen som kommer att ta över mer och mer. Men självklart kommer jag att sakna ponnyerna jättemycket. Dom är en stor del av mig och mitt liv och jag kommer nog aldrig kunna släppa dom helt och hållet även om jag inte längre kommer få rida dem varje vecka eller tävla på dem något mer.
 
Och angående om jag kommer att vara kvar på jfk, nej det kommer jag inte att vara efter jag slutat på ponny. Jag har valt att inte gå över till att rida storhäst på jfk då det inte ger mig hälften så mycket som det gör att rida på Flechen och Bonny. Då är det mycket bättre att lägga de pengarna på träningar med dem istället och på så sätt hela tiden utvecklas.
 
Men som ni vet, jfk har varit mitt andra hem i 12 år nu. Hur gärna jag än kanske vill lämna det bakom mig så kommer det aldrig att gå fullt ut. Även om jag inte vill det så har jag en stor del av mitt hjärta där och framförallt med hästarna.
Jag kommer ta varje chans jag får att få rida på både och Sanni och Boy så mycket jag bara kan då jag kommer att sakna dem så enormt mycket! Dom är de bästa ponnysarna i mitt liv och jag kan inte tänka mig ett liv helt utan dem.
 
Däremot kommer Flechen och Bonny att få mer tid och jag kommer fortsätta att utvecklas som ryttare något enormt på dem. Det kommer att bli jättetråkigt att lämna dem helt men det öppnar också dörrar för min framtid. Det kommer att bli galet kul att få lägga all min tid på de hästar jag verkligen ska satsa på så jag tror det kommer att bli jättebra även om jag kommer att sakna ponnytiden! :)
 
 
Bara tanken på ett avsked gör ont i mig, dom är så enormt viktiga för mig♥
 

Onsdag igen

2012-10-17 @ 07:59:46 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Godmorgon på er allihopa!

Idag var det riktigt jobbigt att komma upp ur sängen, tillskillnad mot igår! Tur ändå att jag hade 15 minuter sovmorgon, sådant gör mitt liv lite lättare ;)

Riktigt trött i kroppen efter den långa gårdagen men det var så värt det. Hade galet roligt! :D

I eftermiddag ska jag ut till Sjövik igen och rida ett par stycken av Ericas hästar. Bonny får nog vila hon va så himla duktig igår och förtjänar en vilodag! Men det finns gott om andra Hästar så det är bara att välja och vraka, får se hur mycket jag orkar men två ska jag väl orka med iallafall ;)

/Hanna


Lång dag

2012-10-16 @ 22:44:54 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag har nog faktiskt varit den längsta dagen på sjukt länge! Har varit igång sen 08.00 och kom inte hem förens vid nio. Fullt ös hela dagen men det är ju så jag vill ha det så jag har bara mig själv att skylla på ;)
 
Åkte ut till Sjövik vid åtta i morse och hjälpte till att mocka hos nästan alla hästar samt fixade iordning Bonny och packade transporten. Halv 11 kom Emil och plockade upp mig och Bonny och vi begav oss bort till Lexarp för träningen för Svante.
 
Var tillbaka på Sjövik runt två tiden och då fixade jag åt Bonny, borstade och skämde bort henne lite med massa godis och gosiga täcken. Var redan i fullgång så passade på att städa lite i sadelkammaren, putsa av lite utrustning och plocka bort alla hinder i ridhuset innan jag gick in och käkade lite välbehövlig mat.
 
Sen var det raka vägen till Flechen, fixa stallet och rida honom en sväng på banan. Var så trött att det fick bli en snabbis i skritt och trav men Flechen var fin!
Åkte vidare till Jfk och hjälpte till på en gröntkortkurs och visade hur man lindade ben, oj så intressant det var! ;) Eller?
 
Sen vid åtta så hade jag och Frida voltigeträning på Mutje med snälla Annika som var med och longerade. Kom hem vid nio och nu är jag så trött att jag tror jag kommer att somna på tangentbordet.
 
Dags för sängen vi hörs imorgon! ;)
 

Träning för Svante

2012-10-16 @ 21:54:29 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Om någon nu mot förmodan har missat det så var jag alltså och tränade för Svante Johansson idag med bästa Bonny! Svante är A-tränare och har jätte storerfarenhet då han själv tävlar på hög nivå. Så det var riktigt roligt att få den här chansen att vara med och träna för honom!
 
Hoppade lite banhoppning idag. Olika linjer och bågar med visst antal galoppsprång och hinder direkt efter snäv sväng osv. Riktigt bra bana med mycket tanke bakom som gav väldigt mycket för alla som var med. Både jag på min 14 åriga häst och andra som hade 4 åringar hade lika mycket nytta av övningarna, riktigt bra!
 
Bonny var riktigt taggad måste jag säga. När hon fick på sig tävlingstäcke och transportskydd hemma i stallgången växte hon den halv decimeter och hon verkligen hoppade in i transporen, hon är ju bara för söt! Väl där tyckte hon att det var jätte kul och hade en hel del spring i benen ;) Hade lite "problem" i början då hon gärna sög lite väl bra på hindren och inte riktigt bromsade upp och lyssnade på mina förhållningar. Men Svante tyckte att jag gjorde det bra och att vi passade ihop.
 
När hindren sedan kom upp på lite högre höjd bromsade hon själv upp sig lite mer naturligt och tog då även mina förhållnignar mycket bättre! Sista rundan låg på ca 110cm och det kändes så sjukt bra! Hade lite tendens till att det gick snabbare och snabbare men när jag väl fick koll på det så var Bonny klockren!
Sista rundan kändes super och jag hade världens känsla, riktigt kul!
 
För er som följt med ett tag eller känner mig vet att jag nästan aldrig är nöjd efter träningar/tävlingar men idag är jag verkligen det. Det kändes superbra och Svante gav beröm till mig och sa att det var mjuk och trevlig ridning och att jag gjorde det väldigt bra. Så himla kul att få det berömet av någon som är så duktig som han! :D
 
Stort tack ska dock till bästa Emil som körde mig och Bonny idag och var med och hjälpte till, utan honom hade det aldrig gått så, stort tack till honom! :D
 
 
Världens bästa Bonny! ♥
 

Dålig mottagning

2012-10-16 @ 21:37:16 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har verkligen inte haft täckning någonstans idag och upptäckte just att mina inlägg inte publicerats som jag skrivit på telefonen under dagen och det inlägg som jag skrev i morse kom upp först nu? Jätte konstigt men jaja så är det väl när man ät långt ute på landet!
 
Ska ta tag i allt och skriva om dagen nu direkt så ni får veta! :D
 
Bästa Bonny ♥♥
 

Tillbaka efter träningen

2012-10-16 @ 21:30:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Oj vad roligt det har varit idag! Bonny var skit taggad och hoppade in i transporten imorse! Träningen gick jätte bra. Kanske inte alltid 100% men vi hade galet roligt och överlag tyckte jag att det gick jätte bra! Skit nöjd iallafall och någonting jag mer än gärna gör igen! :D

Berättar mer ikväll, nu ska jag äta lite lunch innan pappa kommer och hämtar mig och vi beger oss upp till Fleche. Fullt ös som vanligt ni känner väl mig vid det här laget inte en lugn stund ;)

/Hanna


Tävling!

2012-10-16 @ 13:15:00 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Nu är det snart äntligen dags för lite tävlingar igen! Har varit alldeles för länge sedan jag tävlade på riktigt sist!
Men nu är det som sagt äntligen dags igen, ska bli så himla roligt!
 
10/11
Då är det lokal ponnyhoppning hemma på jfk och både Sanni och Boy ska få vara med, det blir vår sista lokala tillsammans </3 Sanni ska hoppa en LD+5 alltså 85 cm. Vårt ända mål är att ha roligt och att komma över alla hinder. Ingen press utan bara tycka att det är skoj men självklart göra vårt bästa för att få en nolla!
Boy ska även han hoppa LD+5 och eventuellt LC. Vet inte riktigt hur det blir än men antagligen så blir det så! Vi ska ha galet kul ihop på våra sista starter och känna att det har varit en otroligt rolig resa vi haft ihop. Han och jag, ett riktigt team!♥
 
11/11
Då debuterar jag både på ny häst och på nya höjder! Japp det är äntligen dags för min och Bonnys debut ihop! :D Det kommer bli så sjukt roligt, hon är ju bara bäst detta underbara fuxsto! Men det är inte bara hästen som är ny, jag ska även hoppa högre klasser än jag nånsin gjort innan. Tidigare har jag som högst tävlat LC+5 men nu är det dags att debutera LB och LB+5 samma dag! Tror inte att höjden kommer att bara något speciellt problem. Bonny har ju tävlat 140cm så en 110 och 115cm bana är ingenting för henne!
 
Det ska bli så sjukt kul och är galet taggad, kan det inte bli november snart?! :D
 
 

Godmorgon!

2012-10-16 @ 07:59:14 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Jag som brukar vara så morgontrött studsade upp ur sängen i morse! Nu står jag och väntar på skjuts ut till Sjövik när jag ska fixa iordning Bonny så hon är snygg innan träningen! :D

Men måste dra nu, vi höra under dagen :)

/Hanna


Spännande!

2012-10-15 @ 21:55:19 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Oj hur gick nu detta till? Vetti sjutton vad som hände eller hur det hände men hur som helst så ska det blir grymt roligt!
 
Fick ett sms av Erica nu ikväll som undrade om jag inte ville vara med och träna för Svante Johansson under morgondagen. Självklart tackade jag ja till det och efter lite knep och knåp lyckades jag fixa chaufför och transport och grejer så imorgon bär det av till träning med bästa Bonny bak i släpet! :D
 
Första riktiga träningen för mig och Bonny ihop och det ska bli skit kul! Även om jag är jätte nervös, men det klarar vi!
Tagit ledigt från skolan imorgon då jag tränar vid 11.30, men tar bussen tidigt ut till Sjövik för att hjälpa putte med stallet innan det är dags att fixa iordning Bonny för träningen!
 
Galet nervös måste jag erkänna, men det ska bli kul. Bonny kan ju det här så det är bara till att hänga med och göra mitt bästa, det kommer man en bra bit på ;)
 
Jag och världens bästa Bonny ♥
 

Kall och blöt

2012-10-15 @ 20:24:17 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Blev en uteritt med bästa Frida och Bull ikväll. Det var lerigt och blött och ganska lamt faktiskt.
Men allting blir så mycket bättre med bra sällskap! :D Trimmade lite på galoppbanan och det gick rätt kasst. Flechen var stel och ovillig till arbete, det tog nästan 40 minuter att rida honom någorlunda avslappnad och mjuk. Och då släppte han ändå itne igenom helt. Herregud vad jobbig han var. Men i slutet släppte han efter i traven iallafall i båda varven så då nöjde jag mig. Orkade inte bråka mer med honom så nöjde mig där. Får ta en ny dust med honom imorgon igen, om jag orkar efter dagen! :D
 
Hahahah vilken gammal och extremt ocharmig bild ¨på mig och Flechen xD
 

Slutat för dagen

2012-10-15 @ 15:45:44 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Färdig på praktiken för idag, har varit ganska soft idag också. Ridit ut på en häst och longerat två samt fixat allt det vanliga i stallet.

Nu är jag dock kall, blöt och vill hem och krypa ner under mitt varma täcke och kolla på film! Men inte det, först måste jag bege mig upp till Flechen och rida honom en sväng då han vilade igår..
Det positiva är att jag iallafall inte kan bli blötare eller lerigare än vad jag redan är ;) haha

Hoppas ni har bättre väder än vad jag har här i Jönköping. Usch jag hatar verkligen detta regn!

/Hanna


Förslag?

2012-10-15 @ 13:05:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu när Becka helt hux flux utan att säga någonting har tagit en bloggpaus tänker jag se till att verkligen hålla er bra uppdaterade från min sida! Men jag har inte jätte gott om idéer på lager att skriva om. Så är det någonting ni vill veta eller har några speciella önskeinlägg som ni vill att jag ska skriva så langa in förslagen så ska jag skriva ihop detta så bra som jag bara kan så att ni får roliga och bra inlägg att läsa!
 
Länkar alla er vars inlägg jag väljer att skriva, så kom med massa roliga förslag nu så ska jag göra mitt bästa att skriva grymma inlägg till er! :D
 
Åh vad jag saknar sommaren ♥
 

v. 42

2012-10-15 @ 10:19:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Denna veckan kommer att se lite annorlunda ut jämförelse med de tidigare veckorna. Erica åker på semester till Spaninen hela veckan så jag har lovat att åka ut till Sjövik och rida lite hästar åt henne så att dom håller igång även när hon är borta. Men självklart ska även Flechen hållas igång, med både hoppning dressyr och uteritter. Jag ska även hinna med att träna voltige och lite annat smått och gott. Veckan kommer att se ut ungefär såhär:
 
Måndag: Flechen, trim på banan
Tisdag: Flechen uteritt, voltigeträning med Frida!
Onsdag: Sjövik!
Torsdag: Sjövik. Voltigeträning.
Fredag: Hoppspecialen
Lördag: Flechen hoppa/uteritt
Söndag: Flechen uteritt/hoppa
 
Kommer att bli fullt upp, mycket som ska hinnas med med det kommer också att vara den roligaste veckan på sjukt länge. Massa tid kommer spenderas med underbara Frida, och att vara på sjövik är inte heller helt fel så att säga. Men jag kommer inte ha mycket tid över den här veckan så planneringen kommer att vara prio 1 för att hinna med allt. Men det är det värt! :D
 

 
Sämst mobil blid i know. Ska kolla om jag inte kan få nån som fotar i veckan kanske :D
 

Måndagmorgon

2012-10-15 @ 08:02:18 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Måndag igen, usch och fy jag vill ha helg, vara ledig och få so spå morgonen!

Tyvärr får man inte som man vill i livet så istället för att ligga i sängen och ha det gött så sitter jag redan på tåget påväg mot en kall dags praktik.

Åker raka vägen till Flechen efter att jag slutat men har fixat lite tidsinställda till er som dyker upp medans jag är på praktiken!

/Hanna


Godnatt

2012-10-14 @ 21:59:10 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Söndagkväll.. Det ända som är värre är nog måndagar! Jaja det är bara bita ihop och göra det bästa av situationen.. Varför kan det inte vara helg alla dagar i veckan året runt? Då hade mitt liv varit så mycket bättre! ;)
 
Har precis varit ute med hunden på kvällspromenad så nu väntar sängen. Bäst att få en god natts sömn för nästa vecka är det fullt upp. Kommer inte hinna sova allt för mycket då så det var skönt att ta det lugnt hela dagen idag.
 
Ha det bra så hörs vi imorgon! :)
 

Goodbye for a while

2012-10-14 @ 20:55:59 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tar ett litet break från bloggen ett tag, vet inte hur länge. Det kan bli två dagar, det kan bli en vecka, det kan bli ännu mer. Just nu vill jag lägga allt krut på Bull och skolan och jag känner att det är bättre att jag tar en liten bloggpaus och kommer tillbaka när (eller om) jag får tid och motivation igen!
 
See you in a while!
 

Lugn dag

2012-10-14 @ 17:09:22 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Inte gjort ett skit mer än jag måste idag. Det har varit riktigt riktigt skönt och jag tänker inte att göra mer nu ikväll heller, så underbart ;)
 
Var som ni vet i Hjo en sväng och kollade när brorsan spelade handboll med sitt nya lag. Men när jag satt där på läktaren kom jag på att va sjutton det är ju världscuphoppning på tv! Tur att man har en Iphone är det enda jag kan säga. Så hela första halvleken satt jag och följde hoppningen i Oslo istället för handbollsmatchen framför mig :P

 
Folk tittade lite snett på mig men men, är man hästtjej så är man! Gick ju bra för Roffe också, alltid lika kul att se honom rida. Han är ju så extremt duktig :)
 
Första gången jag såg Roffe på Carusso LS också, kul att han har så himla mycket bra hästar för de stora klasserna! :D
 

Några svar

2012-10-14 @ 12:43:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom på att jag faktiskt hade några frågor till att svara på från frågestunden så får väl ta och göra det! ;)
 
Alice:
Vem var den första hästen du red på JFK?
Sötaste lilla a-ponnyn Lolli!
 
Hur många unika besökare har din och Hannas blogg på en dag?
Ständigt denna fråga, är det verkligen sååå viktigt? I alla fall, vi har väl runt 200 kanske.. Nu när uppdateringen inte är något vidare är det väl närmare 150. Det beror på hur vi sköter bloggen.
 
Siri:
Cool färg på hästar?
Skäckar såklart! Älskar fuxskäckar som Linn Strelins Picasso till exempel, och så självklart min egna lilla brunskäck! ♥ Sedan älskar jag färgen på Sara Carlssons Cabi, så coolt!
 
Tindra och Elsa:
Vad var det som fick dig att välja Bull?
Jag kände ganska snabbt när jag red att detta var min typ av ponny. Lite "kärlek vid första ögonkastet" ;) Sedan hade jag med mig Veronica dit andra gången vi provred och hon satt även upp lite. Hon tyckte väldigt mycket om hans inställning och att vilja lära sig och stå till tjänst och vi diskuterade det lite. Sedan plötsligt så var papprena påskrivna och även veterinärbesiktningen utan anmärkningar och så var han min! ♥
 
Någon månad efter att jag fått hem min skruttponny!
 
 

Ändrade planer

2012-10-14 @ 12:10:39 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Vaknade alldeles för sent idag, försovit mig två timmar.. Resulterade i att jag inte han rida Flechen idag. Men det ös regnar så det gör inte så mkt :P

Nu ska jag övningsköra till min bror u Skövde och glo när han spelar lite handboll. Alltid trevligt att träffa brorsan igen! :D

/ Hanna


Du gör mig lycklig♥

2012-10-13 @ 18:00:32 | Hanna • Bilder | © DailyHorses 2013
 
 

Hoppning på Aspe

2012-10-13 @ 15:07:00 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Red Aspe igår på hoppningen, ett maxat och kraftigt d-ponnysto. Har lite svårt att komma underfund med henne och framridningen var inget att hänga på väggen. Hon tog inte riktigt min skänkel och ville inte komma fram ordentligt till bettet utan försökte bara knäcka av nacken och fuska. Galoppen var mest katastrof då hon antingen sköt iväg som en kanonkula eller bröt av eftersom hon inte tog min skänkel, svårt att hitta ett mellanläge.
 
Hoppningen gick bättre i alla fall, även om hon precis som innan inte riktigt tog skänkeln och då fick jag ingen ordentlig galopp och vi kom lite tokigt på några hinder. Tycker ändå att det gick helt okej för att vara första gången jag hoppar henne, när hon väl kommer rätt känns det riktigt bra.
 
Gammal bild på Aspe!

Underbart

2012-10-13 @ 15:00:56 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Åh vilken mysig uteritt det blev! Jag och Becca red alltid ut ihop för nått år sedan och var helt vilda. Men det var när hon hade sin gamla häst och när hon fortfarande bodde hemma.
Nu blir uteritterna allt glesare och herregud vad jag har saknat det! Jag och Becca på busiga pollar ute i skog och mark, det är lycka♥
 
Det finns nog faktiskt inte mycket som slår att rida ut med underbara vänner, sitta och snacka om allt och ingenting och samtidigt ha så himla roligt. Det är någonting jag saknar grymt mycket. Får försöka att boka in fler uteritter med bästa Becca och Soya när hon är hemma på helgerna! ♥
 
 
Bästa Becca med föst sin gamla häst, underbara Bisse och under den hennes nya häst Soya!♥
 

Krångel

2012-10-13 @ 12:54:25 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har inte gått att publicera några inlägg nu på morgonen, jättekonstigt verkligen. Nu ser det ut att fungera i alla fall så får slänga in en liten update!
 
Så otroligt skönt att ha helg, som jag längtat. Dock befarar jag att denna helgen kommer gå lika fort som de senaste och snart är det dags att gå till skolan igen och ha prov efter prov efter inlämning. Kommer i alla fall ta det väldigt lugnt denna helgen, umgås med vänner och ta lite extra mycket hand om min ponny.
 
Nej nu är det dags att ta tag i lite plugg och sedan äta lunch innan jag beger mig mot Bull!
 

Gordmorgon

2012-10-13 @ 10:29:20 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Åh vad det var underbart att få ligga kvar länge i sängen idag och äntligen få sova ut lite!

Men nu är det slut på latmans görat. Lyckades försova mig så nu blir det raka vägen upp till Flechen för en uteritt med bästa Rebecca och Soya, alldeles för länge sen sist!

Vi hörs lite senare, nu blev de bråttom ;)

/Hanna


Hoppglad ponny utan broms

2012-10-13 @ 08:32:00 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Träningen på Sanni igår var minst sagt intressant.. Tidigare har hon inte haft den här hoppglöden som hon har nu, hon söker hinder och löser uppgiften men kanske lite väl ambitiöst ibland. När hon gör det blir jag lätt lite passiv och eftersom hon inte är så erfaren att hon klarar att reda ut det själv blir det rätt pannkaka då.
 
Fram tills igår så har problemet varit att få henne framför skänkeln och röra sig framåt självmant. Det är det vi lagt fokusen på i alla dessa år och nu helt plötsligt vänder hon på steken. Jag hade behövt ha en broms igår men eftersom jag tidigare aldrig behövt nån så är den lite ring rostig. :P
 
Hon var glad iallafall även om själva träningen var rätt katastrofal. Vi hade inte jätte många klockrena språng och hon var så grymt taggad att jag hade svårt att hålla henne. På en distans där det var tre långa galoppsprång hade hon lätt kunnat gå på två men lyckades få henne att gå på 2,5. Var hände där lix, det var långt för de andra d-ponnysarna och hon som vanligtvis har en minigalopp?
 
Höll på att dö båda två när vi kom dåligt in i ena linjen. Kom helt fel så Sanni stannade, men valde sen att typ försöka hoppa ändå när hon halvt hade stannat? Trasslade in frambenen i bommen och stod på näsan med mig på öronen. Vår ridlärare andades inte på några minuter så jag antar att det såg rätt läskigt ut. Men vi höll os på fötterna iallafall och tur var väl det.
 
Ja liten kort sammanfattning av tränignen blir: En hoppglad ponny som taggade till tusen men som saknade broms och det mesta blev inte så lyckat. Men hon var glad och gjorde sitt bästa och bara hennes attityd idag gör mig lycklig, att hon verkligen ville och visade hjärta för uppgifterna hon blev tilldelad.
 
Dock har jag en liten känsla av att vi kommer att dö på den lokala om vi inte hittar knapparna hos varanndra nu när hon helt bytt inställning. Men vi löser det, vi har klarat så mycket annat ihop så det här blir ignen match♥
 
Hon gör min lycklig, den underbara prickiga ponnyn ♥

Två flugor i en smäll

2012-10-12 @ 17:30:50 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Foten är bättre idag även om den fortfarande gör ont att gå på. Men bestämde mig för att ta tag i livet och dra två flugor i samma smäll.

Kopplade hunden och begav mig till fots till stallet. Hunden blir motionerad och jag tar mig till stallet på ett trevligt sätt.

/Hanna


Fin ponny

2012-10-12 @ 13:42:41 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Tränade för Veronica igår och red på kimblewick bettet. Det gick verkligen superbra och han var så himla fin. Trixade lite väl mycket med bettet i munnen till en början men när vi hade travat och galopperat lite så tog han ett bättre stöd och ville sträcka ut halsen långt och lågt. Fick jobba mig blå i ansiktet i galoppen men stundtals fick jag till det och han blev riktigt fin där också. Är superdupernöjd med träningen med min cooling till ponny! ♥
 
Känner att det börjar gå bättre nu igen, hoppträningen i tisdags och dressyrträningen igår. Nu ska bara mitt mentala palla med tävlingarna också så trixar vi oss ur det också. Efter regn kommer solsken, right! :)
 

Äntligen fredag

2012-10-12 @ 08:38:19 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Godmorgon på er alla, äntligen är det fredag visst är det underbart? ♥
 
Fast egentligen borde jag väl inte klaga på att jag har mycket att göra i skolan eller liknande. Det är rätt soft som vanligt faktiskt. Jobbar man på när man är i skolan så är det inte alls jobbigt att hänga med och det känns så grymt skönt. Att inte behöva lägga min fritid på skolan utan ha kvar den till det man verkligen vill göra istället! :D
 
Idag är det ridning som gäller, i hoppspecialen, hade första lediga dagen från hästryggen på hur länge som helst igår, både lite skönt men också väldigt tråkigt. Är man så van vid att verkligen rida varje dag blir det lite tomt den dagen man väl itne rider. Men jag hade ju fullt upp med att klippa Bonny igår så hon kände sig iallafall omtyckt och fin ;)
 
Ikväll hoppas jag på Sanni eller Boy, kan inte riktigt bestämma mig för vem jag verkligen vill ha. Det är ju en lokalhoppning i November och det blir min sista med både ponnysarna, så behöver hoppa båda innan dess men det finns ju rätt gott om tid än så länge!
 
Ha det bra så hörs vi när jag kommer hem från skolan i eftermiddag!
 
Älskade ponnyn♥♥
 

Nyfrisserad

2012-10-11 @ 19:51:05 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Sådär ja då var Bonny nyklippt och fin inför vinterns tävlingssäsong!
 
Dock tog det typ en halv evighet och skären totaldemostrerade lite i slutet men klippt blev hon även om det inte var den snyggaste klippningen hon fått i sitt liv kanske. Men det duger bra för oss två iallafall :D
 
Nu är det snart Flechens tur att bli klippt han också, frågan är bara om jag kan övertala hans matte att helklippa? (a) Så mycket snyggare, och han kan ju faktiskt ha täcken så han kommer inte frysa ihjäl även om hon tror det ;)
 
Finaste Bonny, nyklippt och snygg med mysigt termotäcke :D
 

Sämst internet

2012-10-11 @ 19:33:07 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Som jag skrivit innan så har jag inget internet hemma just nu, trodde verkligen att det skulle fixas tidigare men nej jag sitter fortfarande här helt utan ett fungerande internet.
 
Anledningen till den kassa uppdateringen det senaste är att min telefon har vägrat att sammarbeta med internetdelningen det senaste. Använder alltså telefonen och delar dess internet för att så internet på datorn. Men det funkar inte helt bra, det är långsamt och ibland fungerar det ju inte alls som sagt.
 
Men jag hoppas att vi ska ha tillbaka vårt bredband innan nästa vecka iallafall så att jag kan uppdatera som vanligt igen! Börjar bli himla trött på att inte kunna blogga ordentligt bara för att internet inte funkar, då tappar man blogg lusten lite också faktiskt. Men som sagt ska ta tag i detta nu så förhoppningsvis kommer ni få tillbaka min bra updatering snart igen med äsvärda och bra inlägg! :)
 

Testar kimblewickbett

2012-10-11 @ 13:09:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Hade fått tipsat av Veronica att hon trodde att det bettet skulle vara värt att testa på Bull och (som jag fick en kommentar om) det var inte helt utan kunskaper innan. Eftersom det inte är ett delat bett så kanske han skulle våga suga tag bättre i detta bettet än vad han gör i det tredelade. Det jag undrade mer i förra inlägget var lite hur D-ringarnas funktion var, om det var samma som på ett pelham eller om det fanns någon mer funktion med bettet som någon av er märkt av.
 
Från början verkade han trivas hyffsat bra med bettet och tyckte han jobbade på fint men mot slutet blev han väldigt pigg så det var lite svårt att avgöra eftersom jag hade fullt upp med att få honom lugn. Han verkade i alla fall gå bättre på detta i dressyren än vad han gör på det raka gummibettet eller pelhamet (som också är ett rakt gummibett) och ska ta med det till träningen ikväll för att se vad Veronica tycker. Om jag skulle köpa det så ska jag testa att hoppa på det också men skulle tro att gummibettet fortfarande passar bäst där.
 
För att hitta det bett som passar bäst och även ha några bett att byta mellan så testar vi runt lite och ska se vilka andra bett jag kan testa också. Som jag sagt förut så gör ju inte ett nytt bett underverk så att hästen plötsligt kan gå i piaff men det underlättar ju väldigt mycket att ha ett bett som hästen trivs med!
 

Godmorgon

2012-10-11 @ 08:00:09 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej och välkomna till en naturelevs stressiga liv, typ haha! Blev i alla fall klar med uppgiften igår men inte är det någon ro för det eftersom vi har tyskaprov imorgon och svenskaprov på måndag. Börjar alltså dagen i skolan, slutar fem och kommer hem och pluggar tills jag ska iväg till Bull sent för att träna för Veronica. Tur att jag har träningen att se fram emot annars hade denna dagen inte varit speciellt roligt. ;)
 
Ska fixa ihop ett tidsinställt om bettet men mer än så kan jag inte lova er idag tyvärr. Ha en bra torsdag!
 

Kanon träning och svullen fot

2012-10-10 @ 22:19:33 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Träningen idag gick riktigt bra! Flechen var pigg och allert och hoppade riktigt bra! Som ni säkert ser på vissa filmer så lägger han in travsteg innan hindren ibland när han ligger lite fel. Detta är någonting vi hela tiden jobbar med att få bort då han får bättre språng och spänst när han håller galoppen intill. Idag var han riktigt duktig på det! Vi fick galopp intill 90% av alla språng och det kändes verkligen super. Han var kvar hos mig utan att bli stressad men hade ändå fin bjudning framåt. Riktigt nöjd med träningen helt enkelt! :D
 
Dock råkade min kära lilla häst stampa ganska rejält på min högra fot när vi skulle lasta.. Så nu är den rätt svullen och gör rätt ont måste jag säga, men det går över så småning om ;) Dock sjönk flechen lite från sina höga pluspoäng som han hade efter träningen. Att han aldrig kan hålla koll på fötterna..
 
Gammal bild på mig och plutten♥
 

Sista-minuten-plugg

2012-10-10 @ 20:19:55 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har en lång uppsats att skriva till imorgon och jag har precis börjat, dags att ta tag i den nu! Vi hörs imorgon, sorry har verkligen inte tid! :)
 

Hoppträning

2012-10-10 @ 17:35:10 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Snart dags för träning för bästa Erica! Flechen och jag har blivit mer samspelta och det känns bättre och bättre. Riktigt bra att träna för bästa Erica med honom, plus att det alltid är lika kul att komma ut till Sjövik :D
 
Så nu ska jag spring och byta om sen måste jag åka upp och fixa stallet innan vi lastar in hästen och åker :)
 
/Hanna

Kimblewickbett

2012-10-10 @ 16:21:00 | Rebecka • Utrustning | © DailyHorses 2013
Idag ska jag testa att rida på ett nytt bett jag fått låna (för att eventuellt köpa om det fungerar bra) och det är ett kimblewickbett. Är lite nyfiken på detta bett, någon av er som ridit på det? Vad har det för funktion?
 
Utvärderar ikväll vad jag tyckte om det!
 

Dressyrträningen

2012-10-10 @ 08:50:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Sorry att inlägget har dröjt men har försökt att få upp en film till inlägget med videofy.me är riktigt kasst för tillfället och det tar typ 100 år att ladda upp en film så deras server hinner logga ut en innan man fått upp filmen.. Nån mer som råkat ut för detta extremt irriterande fenomen? Ja, jag är lite sur över detta så tänker lägga upp den på youtube istället! :P
 
Hur som helst, dressyrträningen i måndags hade itne precis de bästa förutsättningarna. Det blåste mer eller mindre storm och det kom en regnskur, för er som inte vet det så hatar Flechen regn och vill helst gå på tvären när det regnar för att inte få vatten i ansiktet. Plus att han hade vilat två dagar i rad då han hade tappskor.
 
Så jag hade en något stel och ovillig häst att rida igenom, väldigt tur att Angelica var där idag kan jag lova annars hade jag nog gett upp. Det tog ett tag och det blev en hel del jobb med att han skulle flytta sig undan min innerskänkel på volten för att inte hänga på den och lite jobba ordentligt med bakbenen. Men när det väl fungerade kändes det riktigt bra! När han bär sig själv i den formen och sätter ihop och jobbar med sina bakben så är han hur fin som helst att rida på, men man får ingenting gratis, det gället att hela tiden vara allert och på honom. Men det kan jag behöva jag med ibland :P
 
Ska fortsätta träna för Angelica iallafall en gång i månaden så jag får hjälp att verkligen rida igenom det här och får hjälp med även hur jag ska göra när jag är själv. Riktigt nöjd med träningen trotts det usla vädret! :)
 
Sanna och Flechen under en dressyrträning för Angelica förra sommaren♥
 

Superbra träning!

2012-10-09 @ 21:11:41 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Är helnöjd efter dagens hoppträning, det gick superbra. I början av hoppningen var han väldans pigg och det var svårt att reglera honom innan hindren men ju längre tid det gick ju bättre blev det. Jag kände att jag fick bra språng och ett lagom tempo och på slutet hoppade vi en oxer på 110 utan problem. I söndags kändes 95 cm högt och idag kändes 110 lågt.. ;)
 
Ska hålla i den här känslan nu och fortsätta hårdträna till nästa tävling om tre veckor. Är redan taggad trots det usla resultatet i helgen!
 

Ändrade planeringen

2012-10-09 @ 18:02:33 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Hehe det var ungefär så länge som planeringen höll denna veckan :P
 
Bestämde mig för att rida lite idag ändå för att han inte ska ha träningsvärk imorgon på hoppträningen.Flechen fick jogga loss kroppen lite på banan i lång och låg form för att jogga bort lite träningsvärk ur kroppen som han garanterat hade idag :P 
 
Resten av veckan ska jag verkligen hålla mig till schemat för omväxlinsskull (A)
 

Filmerna från helgen

2012-10-09 @ 16:01:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013

This week

2012-10-09 @ 15:28:58 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Verkade som om ni ville att jag skulle fortsätta med dessa veckoplaneringar så here you go:
 
Det suger att älgjakten började igår, för det betyder inga uteritter på en hel vecka.. Men hellre det än att hamna ivägen för nån skjutgalen jägare som inte ser skillnad på en häst med reflextäcke och en älg ;)
 
Måndag: Dressyrträning för Angelica
Tisdag: Promenad då uteritt är uteslutet..
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Medryttaren rider, jag rider Bonny♥
Fredag: Vila för Flechen och hoppspecialen för mig
Lördag: Jogging på banan
Söndag: Småhoppning hemma
 
Japp såhär får det se ut nu, hade gärna ridit ut lite också men jaja thats life ;) Om det torkar upp lite och inte regnar mer så tänkte jag rida lite på en stubbåker någondag, lite omväxling iallafall. Men som sagt då måste det torka upp ordentligt först ;)
Får se om jag hinner rida Bonny nått i helgen också, det skulle sitta fint. Men är hundvakt hela veckan så får se hur mycket tid det blir över ;)
 
Min underbara/knasiga/galna hund♥
 

Hemma

2012-10-09 @ 13:28:31 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det börjar bli lite tjatigt att skriva det här nu känner jag.. Men gissa varför jag är hemma idag också? Usch vad jag hatar den här jävla migränen! Men nu börjar det att släppa som tur är, tänker inte ligga hemma en dag till!
 
Passar på att röja undan lite här hemma idag och lite plugg. Om inte huvudet demostrerar alltför mycket så ska jag även passa på att ägna bloggen ett antal timmar då jag känner att jag varit frånvarande här ett tag nu. Det ska det bli ändring på så fort jag klarar av att titta på en dataskärm utan att huvudet exploderar ;)
 
Bara för att min häst är bäst♥
 

Min och Bulls vecka

2012-10-09 @ 10:52:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Måndag - Frida tränar för Angelica, jag pluggar
Tisdag - Studiedag och hoppträning
Onsdag - Testa att rida på ett nytt bett på banan
Torsdag - Träning för Veronica
Fredag - Hoppspecialen för mig och Bull vilar
Lördag & Söndag - ??
 
Utöver allt plugg jag har så kommer denna veckan vara ganska lugn. Helgen är ännu oklar eftersom jag inte vet om jag vågar rida ut någon gång där (älgjakten började i måndags) så vi får se vad vi hittar på där allt eftersom.
 

Studiedag

2012-10-09 @ 08:50:09 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Väldigt behövlig studiedag idag men ändå mycket att göra. Skönt i alla fall att kunna styra det hemifrån och inte behöva ta sig till stan och ha lektioner. Så dagen består av lugnt plugg här hemma!
 
Ikväll taggar vi hoppträning i alla fall, ska bli jätteroligt verkligen. Var allt för länge sedan jag tränade för Erica eftersom det kommit annat i vägen men nu kör vi igen. Hoppas Bull är lika taggad som jag! ;)
 

Migrän igen..

2012-10-08 @ 23:21:37 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Min kropp gillar verkligen inte när jag stressar såhär.. Efter träningen idag åkte jag hem o la mig i sängen o sten somnade, först nån timme senare gick jag upp och åt något o nu ska jag sova igen och hoppas på att vakna med en frisk o kry kropp men framförallt utan huvudvärk!

Flechen var förresten jätte fin på träningen idag, kändes mycket bättre än sist så det var jätte skönt! Lovar att skriva ett inlägg om det imorgon!

Men nu väntar sängen, vi hörs imorgon!

/ Hanna


Eksjö 7 oktober

2012-10-08 @ 19:21:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
LD
Fick en riktigt bra känsla inför LDn och inne på banan kändes det riktigt bra. Flöt på (kanske lite väl fort, hehe) och jag red verkligen honom mellan hand och skänkel. Jag mesade mig inte och han hoppade bra och det blev en clear round. Var riktigt taggad inför nästa klass eftersom det kändes så bra!
 
LC+5 - lagklass
Han kändes slö (!) och ovillig på framridningen och då börjar det spöka i hjärnan på mig. Fick ett bra språng på räcket på framhoppningen men på oxern fick jag två stopp innan vi kom över även om jag tyckte jag gjorde allt och verkligen tvingade honom. Var inte alls taggad när jag kom in på banan och plötsligt kändes 95 riktigt högt. Hoppade ettan och tvåan bra men fick ett stopp på trean innan vi kom över den. Fyran gick bra men stannade ut mig på femman eftersom vi kom dåligt ur en snäv sväng och jag inte hann räta ut honom. Riktigt besviken över denna klassen, men det kändes inte rätt från början och då har jag svårt att hitta koncentrationen. Dock var alla i laget uteslutna denna klassen så jag var ju inte ensam. ;)
 
Vår första tävling ihop när 95 kändes som bommar på marken...

Pust!

2012-10-08 @ 18:46:01 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hatar måndagar! Lång dag i skolan utan några håltimmar och sedan veta att kvällen ska tillbringas med läxböckerna eftersom jag inte har Bull idag. Lagom roligt! Orkade verkligen inte med att göra några tidsinställda igår vilket nästan är ett måste inför måndagar eftersom jag har så lite tid att uppdatera (innan jag kommit hem efter skolan som slutar 5) så därav den dåliga uppdateringen. Ska skriva ihop inlägget om tävlingen och även redigera filmerna så ni kan få dem, så vi hörs med lite senare uppdate idag!
 

Stress stress stress

2012-10-08 @ 16:21:17 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har as bråttom nu och har tjugo minuter på mig innan hästen ska vara ute.. Stackarn får en snabb borst innan och en mer ordentlig efter som det ser ut nu!

Men måste sluta dags o stressa vidare i vardagen ;)

/Hanna


Lunchrast

2012-10-08 @ 12:29:33 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har praktik även denna måndag, precis som vanligt, varför rubba rutinerna lixom? ;)

Väldigt soft dag här måste jag säga, händer inte allt för mycket. Longerar lite hästar och annars mest stallsysslor, väldigt soft som sagt.

Men efter det här så blir det full fart som gäller. Ta tåget hem, hitta en bankomat och ta ut pengar, ta bussen upp till Flechen, fixa stallet och göra iordning honom för sedan är det dressyrträning som gäller, lagom pepp på det just nu men det böjt nog bra så fort vi kommer igång ;)

Ha de bra så hörs vi under dagen!

/Hanna


Lång dag, kort helg

2012-10-07 @ 20:21:54 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Är jättetrött nu verkligen, helt sjukt. Tävlingen var lite halvdann måste jag säga. Nollade första klassen och hade en jättebra känsla men andra vägrade vi ut oss. Utvärderar imorgon! Det var en lång tävlingsdag och sedan lite stallpyssel och nu har jag kommit hem och tagit det lite lugnt ett tag, välbehövligt!
 
Denna helgen gick otroligt fort, hann ju knappt blinka innan den var förbi. Jag hade verkligen behövt en lugn helg men icke sa nicke och nu börjar ännu en skolvecka som är fullproppad. Tjohoo...
 
Finaste lilla skruttponnyn!

Vilodag

2012-10-07 @ 17:01:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Flechen fick vila idag dels för att hovslagaren inte hinner komma förens imon och alla hans skor sitter rätt kasst, de som sitter kvar vill säga ;) Men även pga mitt huvud som fortfarande bankar som om de skulle explodera.
 
Dagen överlag har spenderats hemma utan krav och bara softa vilket har varit otroligt skönt, det behövs sådana dagar ibland!
 
 

Ändrade planer

2012-10-07 @ 11:57:06 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Skulle som ni vet egentligen följt med Becka idag när hon och Bull ska tävla för att både fota och coacha.
Men när jag vaknade imorse hade jag så sjukt galet ont i huvudet, migrän.. Det går i släkten så egentligen borde jag väl vara tacksam för att jag inte har det offtare än en gång i halvåret ungefär men den kommer alltid så otroligt olägligt!
 
Jaja nu sitter jag istället och hejar på Becka och Bull från hemmaplan via Equipe.com. Vill ni också följa hur det går för dem så klicka in HÄR för att komma till online resultaten!
 
Gammal suddig bild från deras andra tävling ihop :D
 

Tävling på G

2012-10-07 @ 07:48:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Nu rullar vi snart mot Eksjö för tävling. LD och LC+5 är det som gäller, egentligen inga höjder alls för mig och Bull och idag ska vi inte få några stopp. Idag finns det ingenting som heter vägran!
 
Hanna är med och coachar och fotar så ni får både bilder och filmer när vi kommer hem sedan!
Nu kör vi!
 

Det är tur att Bull är snäll

2012-10-06 @ 20:52:14 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
För det var inte Morning idag. Det började jättebra, jag höll lektion för äldsta barnet och de skulle hoppa lite. Hon travade jättefint över travbommarna och även på galoppbommarna sedan men efter en kvart ungefär så bestämde sig Morning för att det var nog och bockade, snurrade och stegrade tills hon fick av Fanny. Jag fick sitta upp och fy satan vad jobbig hon var. Bock efter bock blandat med att hon slängde sig runt och stegrade, hon ville verkligen få av mig. När hon stog på bakbenen så högt att jag trodde hon skulle slå över tre gånger i rad så hoppade jag av, kunde verkligen inte sitta kvar. Vi ringde dit en annan som fick sitta upp (hon har mer erfarenhet av detta beteénde och dessutom en grym balans till skillnad från mig) och hon fick rida en liten stund. Morning var ett riktigt as och stegrade sig helt sjukt högt, det var helt livsfarligt och när hon slutat så satt ryttaren av självmant, sålänge vi vann över hästen så fortsatte vi inte bråka idag. Förmodligen skickar de iväg henne på tillridning för såhär kan det inte fortsätta, hon ska föreställa en barnponny liksom.
 
I alla fall så var Bull duktig, lite väl pigg kanske men fin och mjuk. Fixade allt annat i stallet inför imorgon, putsade och tvättade svansen. Nu är jag i alla fall hemma och ska äta lite och vila upp mig inför imorgon. Klarade mig undan med en lite skrapad haka och en öm mage efter rodeoturen på Morning... ;)
 
"Söta" Morning som inte var så söt längre efter idag, haha!

Härlig dag

2012-10-06 @ 19:47:46 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013
Har haft ännu en kanon dag fylld med massa hästar.
Vart på bästa Sjövik och ridit udnerbart fina hästar, känns som att man börjar bli lite bortskämd med det här numera :P Fina hästar som efter en liten protest offtast ger med sig och sedan gör allt du ber dem om, så himla härlig känsla!
 
Idag red jag två av de fina fuxstona. Självklart red jag Bonny men även fina Wiran. Båda var riktigt duktiga, Bonny var lite stretig till en början men blev jätte fin stundtals och hade en kanon känsla, fina hästen♥
Wiran var lat till en början men taggade sedan igång som sjutton och hade då myror i brallan resten av passet, busig men också väldigt fin och trevlig som alltid.
 
Som sagt en ganska chill dag med underbara hästar :D
 
Finaste Bonny♥

Svar - del 1

2012-10-06 @ 15:42:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Ni kan fortfarande ställa frågor HÄR men svarar på första delen nu!

 
Minnah:
Hur snabbt har du sprungit coopertestet?
Jag har aldrig sprungit coopertestet och jag har ingen aning om hur långt det är man springen men i tisdags sprang jag 5 km på 25 minuter.
 
Michelle:
Är den där hästen din? Bull eller vad han hette?
Haha, jajemen den där brunskäcken Bull är min. ;)
 
 
Ellen:
Din största dröm?
Väldigt svår fråga, jag vet inte riktig ännu faktiskt. Någon gång vill jag bo och jobba i New York men någon gång vill jag också ha en egen hästgård strax utanför Dublin på Irland. Just nu är det Bull jag koncentrerar mig på och mina mål med honom. Visst hade det varit en dröm att hoppa SM och Baltic mm. Dreams dreams!
 
Vad är det bästa samt sämsta med Bull?
Hm.. Svårt att välja en bra sak men måste säga att det är att han är så egen i personligheten. Han är nyfiken, glad och pigg och det tycker jag om. Sämsta är att han verkligen inte gillar att arbeta. Han gör verkligen allt för att slippa undan i dressyren istället för att tycka om det och kämpa på. Ibland går det ibland inte.
 
Favoritlåt?
Jag lyssnar på väldigt många låtar så det är svårt att välja en. Just nu är Soldier med Gavin Degraw en storfavorit men gillar många andra med.
 
Vad tycker du om Justin Bieber?
Han är cool. Jag gillar hans inställning till saker, han tar allt så positivt och värderar rätt saker i livet. Har sett Skavlans intervju med honom och det gav mig ett väldigt bra intryck. Vissa av hans låtar är helt okej bra faktiskt medan andra inte faller mig in alls. Tycker det är B att gå runt och "hata" honom dock, han har lyckats bättre än många andra och har faktiskt nått upp till många av sina mål så inspireras av honom istället för att vara avundsjuka, bara ett tips!
 

Dagen

2012-10-06 @ 12:40:59 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Idag blir det en ganska lugn lördag, inget stress bara massa pyssel i stallet. Efter lunch åker jag till JFK för att hjälpa till med Morning och sedan beger jag mig direkt till Bull. Det är mycket som behöver putsas inför imorgon och ska även tvätta hans svans, den är mer gul än vit. Kvällen blir lugn och bara chill hemma!
 
 
 
 
 

Tappsko

2012-10-06 @ 11:26:39 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013

Suck, inte nu igen! Kom upp till stallet och såg att Flechen hade ännu en tappsko, han fick ju en ny påslagen senast förra veckan! Han måste verkligen vara världsmästare på att trampa av sig skor!

Det var en framsko idag vilket gjorde att jag fick ändra mina planer på uteritt och istället slänga på hackamoret och skritta en sväng istället. Bitter Hanna!

Hoppas nu verkligen att hovslagaren kan komma snarast möjligt så att jag inte missar träningarna på måndag och onsdag!

/Hanna


6 Oktober

2012-10-06 @ 10:02:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
God morgon på er!
 
Jag som vanligtvis är världens tröttaste människa är idag pp tidigt för att hinna med allt precis som vanligt ;) Idag är det ändå relativt lugnt, har inte allt för mycket att göra vilket känns väldigt skönt!
 
Drar mig strax upp mot Flechen för att fixa stallet och allt det vanliga samt att rida ut en sväng på min lilla prins. Dock lär underlaget vara kasst så vet inte hur mycket ridning det lär bli men ut i skogen ska vi iallafall en sväng som lite omväxling mot banan och ridhus som han har sett mycket av det senaste säger han ;)
 
Efter det ska jag cykla hem o släng i min lite käk innan jag drar mig ut till Sjövik! Ska rida Bonny en sväng är tanken men jag lär väl rida någon mer, precis som vanligt. Men jag klagar inte, alltid lika underbart att få glassa omkring på Ericas fina tävlingshästar! Bonny ska nog få lite trim i ridhuset iallafall så att jag hittar lite fler knappar på henne och så vi lär känna varandra, kommer bli skit bra det här tror jag! :D
 
Kass bild men hästen är finast iallafall♥
 

Pigg ponny

2012-10-05 @ 21:58:18 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull var väldigt glad över att få hoppa idag och taggade till ordentligt. Slarvade lite med sitsen och var inte så stilla med överlivet som jag ska men överlag är jag väldigt nöjd. Han hoppade fint när jag la honom rätt och när han lyssnade och slutade med en bana på 95 inför tävlingen, kändes bra och fick inga stopp. Så bestämt som jag red idag ska jag rida på söndag också, denna gången ska vi inte få några stopp!
 

Hoppning på Sanni

2012-10-05 @ 21:24:35 | Hanna • Träning | © DailyHorses 2013
Hon va så himla duktig idag! ♥
 

Ni som har följt med ett tag vet att Sanni inte precis var någon stjärna på hoppning förr, men idag kändes det som om poletten verkligen ramlat ner helt och hållet! Hon hoppade så himla fina språng och det kändes bara så sjukt bra! Kunde komma i en bra galopp se avstånden bra och komma perfekt 90% av alla språng! I gensvar fick jag då en glad häst som var pigg, framåt och ville hoppa. Hoppade fint genom ryggen och lyfte bra på alla sina ben, underbara hästen♥
 
Nu för första gången känns de som om allt funkar, efter att ha tragglat i så många år, lycka♥
 
Från dessa framstupa hopp:
Till dessa välbalanserade språng med rätt teknik och gott med luft imellan:
 
Rätt stor förbättring, håller ni inte med om det? ♥
 

Precis hemkommen

2012-10-05 @ 20:43:51 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Kom precis innanför dörren hemma efter hoppträningen som för övrigt gick riktigt bra! Men berättar lite mer om det senare ikväll, för nu ska jag sätta mig och äta min underbara pastasallad och mysa framför X-faktor!
 
Hörs lite senare helt enkelt :)
 

Träningen

2012-10-05 @ 17:53:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull var så himla fin igår. Sökte sig bra neråt och trots att jag inte gav honom det stödet han behövde alltid vilket resulterade att han drog upp huvudet så kunde han snabbt slappna av igen och komma till en fin och låg form. Jobbade med serpentinbågar till en början vilket för det mesta får honom lösgjord och sedan även skänkelvikningar på långsidorna där han verkligen jobbade genom med bakbenen också. På slutet tränade vi på olika storlekar på volterna och att få honom att inte tappa in vänster bakben, och även på övergångar. Tyckte han släppte igenom fint och även i galoppen var han reglerbar och inte så spänd som vanligt.
 
Jag kände verkligen vad det var som behövde göras igår. Att där tappar han ut den bogen och där tappar han bakbenet men det var också ganska lätt att reglera. Mot slutet kom han ner riktigt lång och låg vilket är svårt att få honom så jag är riktigt nöjd. När vi ligger på den nivån stadigt kan jag senare börja plocka upp honom i formen men först måste han våga slappna av. Jag är jättenöjd med träningen!
 

Tagga!

2012-10-05 @ 15:58:55 | Hanna • Bornyr | © DailyHorses 2013


Fredag till söndag

2012-10-05 @ 15:12:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Idag har jag ju redan dragit planeringen för er men jag ska alltså hoppa med Bull i hoppspecialen på ridskolan för Veronica. Har inte tränat för Erica på nästan fyra veckor eftersom det bara är varannan vecka och förra gången kom det annat ivägen så det kändes som om det var dags för lite hoppträning.
 
Lördag är det förberedelser inför söndagens tävling och Bull ska ridas ut och lösgöras lite. Ska även hjälpa till med Morning och ge henne en läxa, hon har varit ett riktigt as om jag får uttrycka det så.
 
Söndag är det tävlingsdags, i Eksjö LD och LC+5. Denna gången ska jag rida ordentligt och inte mesa, vadå 95 cm är ingenting för Bull. Någon som ska dit och kolla?
 
Förhållandevis lugn helg faktiskt, skönt. Ledig tid går åt plugg och blogg, börjar få igång lite motivation igen till båda två faktiskt (peppar peppar)! ;)
 

5 oktober

2012-10-05 @ 13:39:55 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Halloj allihopa! Har inte haft tid att kika in på datorn idag eftersom fredagar är fullproppade med lektioner. Nu har jag i alla fall en kort håltimma så jag kan uppdatera lite. Ska skriva om träningen igår och lite om hur min helg kommer se ut så det kommer som tidsinställt senare.
 
Idag slutar jag sent och sen blir det stressigt upp till Bull och göra i ordning allt innan vi lastar och åker till JFK. Har med honom till hoppspecialen ikväll så jag får ha hoppat lite innan söndag. Så ser min dag ut helt enkelt! vad ska ni hitta på idag?
 
Måste hoppa stockarna snart igen också, det är så otroligt kul!

Kanelbullens dag

2012-10-04 @ 19:08:00 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Min alldeles egna kanelbulles dag idag, får firas med lite extra morötter i kvällsmaten ikväll! ;)
 
Älskade kanelbullisen! ♥

Photoshop- och Gimptips

2012-10-04 @ 15:16:15 | Rebecka • Tips | © DailyHorses 2013
Vet att det är endel som undrar hur man gör detta, till exempel hur jag gjort det i vår header. Här har ni från start till mål i både Gimp och i Photoshop!
 
 

Nu blir de Sjövik!

2012-10-04 @ 15:03:33 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Eller ja om en halvtimme, först måste jag vänta på den dumma bussen som går på kassa tider ;)

Finns de nått värre än att sluta bara nån minut innan bussen går så man vet att man inte hinner med den tidiga utan måste vänta en hel timme innan nästa går?? >.< suck!

/Hanna


Gårdagens hoppträning

2012-10-04 @ 12:09:16 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Orkade verkligen inte skriv om träningen igårkväll så ni får det nu istället!
 
Började med en ganska ordentlig framridning som vi alltid gör i början av träningarna, dock var min sits rätt usel vilket påverkade Flechen mycket så jag fick släppa stigbyglarna och sitta enr i traven hela framridnignen för att verkligen komma ner i sadeln och sitta nära och med honom i varje steg, då blev han faktiskt väldigt fin!
Plockade upp lite trav och galoppbommar och det fick väl lite sådär, han var stark och sprang lite med mig utan att jag riktigt kunde inverka på honom.
 
Detta fortsatte även lite i hoppningen och det kändes som om han stod emot lite och ville itne riktigt samarbeta. Men han löste uppgifterna bra även om det blev rätt mycket travsteg innan vissa hinder. Hoppade en liten bana medlite linjer och bågar vilket alltid är svårt på Flechen då han faktiskt är som han är (Ska skriva ett inlägg om detta senare). Men Erica var nöjd och tyckte att det gick bra även om jag inte fick någon kanonkänsla precis.
Men det kan å andra sidan inte då kanonbra varje gång!
 
Jag vet ju att han kan om han vill, vi måste bara lära oss att sammarbeta lite bättre så att mina signaler verkligen går fram i alla lägen!
 

Goda nyheter

2012-10-04 @ 10:00:00 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
De två första lektionerna är inställda vilket betyder att jag bara har en lektion idag som är efter lunch, hur chill är inte det? I det långa loppet gillar jag inte att skolan ställer in så otroligt mycket lektioner istället för att fixa en vikarie men för stunden är det ganska skönt faktiskt.
 
Ska ta och fixa lite inlägg och en sak jag vet många av er kan vara intresserade av. Håll utkik under dagen helt enkelt! Ikväll blir det dressyrträning med min lille brunskäck. Utvärderar det imorgon som vanligt!
 

Fel av mig

2012-10-04 @ 08:07:31 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tar tillbaka det där jag skrev igår att jag inte blir skoltrött eftersom jag bara är inne i skolan tre dagar i veckan. Vaknade imorse och kan lova att det tog emot något sjukt att kliva upp i sängen och dra sig mot skolan.. Skoldagen har inget kul alls idag då mina lärare vägrar låta mig åka ut till Erica och rida Bonny på projekttiden, istället ska jag sitta inne i skolan och uggla, arg Hanna!
 
Men efter skolan kan dom inte stoppa mig ;) Då tar jag första bästa buss och beger mig ut till bästa Sjövik! Bonny ska ridas och småhoppa lite, kommer bli lika underbart som alltid ;)
 
Finaste Bornyr, snart är det tävlingsdags också ♥

Sjukt

2012-10-03 @ 17:56:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hela kroppen säger emot just nu, den verkar inte så glad över att jag tog ut mig så igår efter att inte ha sprungit på över ett halvår. Jag förstår den dock, haha. Bull får vila idag och jag ligger kvar i soffan med datorn och läxböckerna tills pappa kommer hem om en halvtimme så jag kan få skjuts upp, försöka sig på att cykla med ben som känns som spagetti? Nejtack!
 
Nu ska jag försöka komma på något mer vettigt att skriva, vi får se om jag kommer upp med någonting!
 


Mot stallet

2012-10-03 @ 17:21:30 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Efter att ha slappat en stund efter skolan nu i eftermiddag så är det äntligen dags att bege sig upp till Flechen, putsa lite på honom och sedan packa in honom i transporten och ge oss iväg på hoppträning, awsome!
 
Mer update när jag kommer hem senare ;)
 

Min skola

2012-10-03 @ 14:01:05 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått en del frågor om min skola och vad jag går för linje och liknande så tänkte dra det ännu en gång så att alla verkligen hänger med.
 
Då hästar är mitt absolut största intresse och då det är det jag verkligen vill jobba med i framtiden så valde jag ett gymnasium som skulle ge mig den utbildning som jag ville ha rent teoretiskt men även ge mig några utav de hästkurser som jag var mest intressead av. Att få kombinera skola och nöje var det enda alternativet för mig då jag var väldigt trött på skolan efter 9an och hade ingen motivation alls till att behöva sitta och vrålplugga på kvällar och helger, de ville jag spendera med vänner och hästar!
 
Därför valde jag Realgymnasiet. De erbjöd mig en skolgång väldigt centralt med ett bra uplägg som passade mig. Man jobbar mestadels i projekt och väver då samman olika ämnen i dessa projekt och slipper då de vanliga klassiska lektionerna bakom skolbänken med läraren längst fram som förklarar. Det passar mig bra då jag gärna tar saker i egna händer och jobbar på mycket ensam.
 
Upplägget i skolan är inte precis som alla andra hästinriktningar. Som ni förstår så är det ganska svårt att ha ridkurser mitt inne i stan? ;) Vi har därför en hel dag i veckan (just nu tisdagar) som vi spenderar uppe på jfk, jönköpings största ridskola och ryttaranläggning. Där hyr vi ridskolehästarna och rider på en gång i veckan för instruktör samt har alla hästämnen både praktiska och teoretiska.
Vi har även en dag i veckan ute på praktik, detta för att ge oss elever möjlighet att knyta kontakter och se hur det är att jobba med hästar på heltid ute i arbetslivet.
 
En vanlig vecka för mig ser just nu ut såhär:
Måndag: Praktik, Tisadag: Jfk, endast hästämnen och ridning, Onsdag-Fredag: Inne i skolan och jobbar med teoretiska ämnen.
Detta fungerar jättebra för mig då jag aldrig hinner bli riktigt trött på skolan samtidigt som mitt största intresse vävs in väldigt bra. Vi har heller inga läxor vilket nog är det bästa med hela skolan om ni frågar mig ;)
 
För mig lät detta som det bästa möjliga alternativet när jag ansökte, men de har dock inte blivit lika bra som de utlovat. Vi var den första klassen på skolan då den var nystartad i Jönkping. Av någon andledning (tar inte upp det offentligt här) så kom det aldrig in fler klasser, vi är alltså den enda klassen och vi går nu i trean.. De har heller inte kunnat hålla alla de löften som de gav när vi ansökte när det gäller proffstränare och liknande vilket jag blir grymt irriterad på! Men vem hade inte blivit det när man blir lovad Pether Markne och Maria Gretzer (folk med den erfarenheten) och får en amatör istället på gästträningarna..?
 
Men själva skolan och tänket kring den tycker jag är jättebra, och om allting bara hade fungerat som de gör i andra städer hade det nog varit en kanon skola, men tyvärr gör det inte det av olika anledningar.
Dock verkar det vara väldigt bra för dem som går på skolan i andra städer så det är antagligen bara här i Jönköping som det inte alls fungerar som utlovat.
 
Men allt är inte så negativt som jag just fick det att låta. Skolan är soft, vi har en bra sammanhållning med lärare och kompisar. Och jag har ju faktiskt min skola att tacka för att jag nu har den underbara chansen att få vara ute hos Erica! Utan skolan hade jag aldrig kommit i kontakt med henne och aldrig fått den här chansen att utvecklas och rida så unerbara fina hästar på fritiden! Jag har även fått fler bra kontakter genom skolan som jag kommer ha användning för i framtiden. Men det jag främst kommer att tacka min skola för i vår när jag tar studenten är att de gav mig praktikplatsen hos Erica som idag har gett mig dessa grymma möjligheter, det kommer jag vara evigt tacksam för♥
 
Detta blev ett grymt långt inlägg om min skola och lite tankar kring den, men snart är det slut på den, länhtar ihjäl mig till studenten!! :D
 

Keep asking

2012-10-03 @ 13:29:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Fortsätt fråga många frågor i frågestunden HÄR. Alla som ställer frågor får en länk så fundera ut många smarta frågor nu. Svarar ärligt på allt!

Dressyrpass

2012-10-03 @ 11:20:00 | Hanna • Fleche Gallant | © DailyHorses 2013
Blev ett dressyrpass på Flechen igår med fokus på att lösgöra och få honom i en avspänd och fin form i alla gångarter utan alltför mycket krav på något annat. Han kändes riktigt fin i skritten och traven och jag tänkte mycket på det Angelica sa senast jag tränade för henne och det funkade verkligen super bra! Hade en kanon känsla i traven och Flechen verkade nöjd och slappnade av riktigt fint.
 
Dock gick galoppen inget vidare alls idag. Fick itne igenom honom alls och visste inte riktigt hur jag skulle lösa det och då blir jag bara frustrerad och då fungerar verkligen ingenting.. La ner projektet när det gick någorlunda i båda varven men fick aldrig till det där lilla extra i galoppen vilket var väldigt synd. Men men det får vi ta igenom ordentligt på nästa dressyrträning som är nästa vecka :D
 
 

Godmorgon onsdag

2012-10-03 @ 10:26:40 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Låg kvar en timme i sängen efter att jag vaknat dels för att jag inte hade en tid att passa och dels för att jag inte kunde stå på mina ben. Välkommen träningsvärk!
 
Dagen går åt stallsysslor inklusive putsning av både utrustning och häst. Får se vad mina ben säger om att rida idag men annars får han vila, han får inte någon vilodag denna veckan och det står mycket hårdträning på schemat för honom det närmaste. Vi får se när jag lyckats ta mig till stallet.
 
Resten av dagen går åt plugg och bloggning. Hoppas på att få några fiffiga idéer till inlägg, har varit lite dåligt med det på det senaste. Hur ser er onsdag ut?
 

Störd ponny ♥

2012-10-02 @ 21:46:04 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Bull var rädd för allt och lite till idag. Var lite såhär: "Mamma, den där minililla vattenpölen kanske äter upp mig!!". Suck! Skrittade och travade lite bort till stockarna där jag red lite på banan i alla gångarter och fick mest koncentrera mig på att han skulle hålla sig på mattan. Han var ganska fin men låg på ordentligt och var superpigg, tokponny! Skrittade hela vägen hem och igenom alla vattenpölar, han måste faktiskt skärpa sig lite! ;)
 

Dålig uppdatering

2012-10-02 @ 19:16:01 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Shit jag har verkligen varit kass med uppdateringen det senaste! Det blev bara så himla mycket i helgen och jag hade aldrig lugn och ro att verkligen sätta mig ner och skriva någonting vettigt. Var verkligen fullt upp hela helgen, varje liten minut hade jag fullt upp! Och nu i början av veckan har jag verkligen bara behövt ta det lite lugnt och framför allt ta igen en himla massa sömn som jag gick miste om i helgen!
 
Men nu börjar jag dels få tillbaka en normal dygnsrytm och tror att kroppen även fått lite utav den sömn som den behövde ;) Så ska bättra mig från och med nu och faktiskt sätta mig och skriva lite ordentliga välskrivna inlägg till er, känns som om det var alldels för länge sedan sist! Har ni någon speciellt ni vill läsa om? :)
 
Finaste Bonny♥
 

Tisdag

2012-10-02 @ 15:33:02 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Skoldagen började klockan 8 med idrott och att springa 5 km på tid, dötrist! Jag har inte sprungit på hur länge som helst så 4 av de kilometrarna sprang jag enbart på vilja, haha! Fick i alla fall en tid jag är nöjd med men har fortfarande sjukt ont i benen. Jag lär ha träningsvärk i en vecka framöver nu...
 
Jaja, resten av dagen har flutit på som vanligt. Ska ta mig lite att äta nu innan jag åker upp till Bull och rider ut. Vet inte hur slaskigt det kommer vara (antagligen kommer galoppbanan vara en ända stor lerpöl) men tar det lite lugnt och rider lite på banan vid stockarna om det skulle vara att det inte går mer än att skritta.
 
Vad har ni gjort/ska ni göra idag?
 

Instagram

2012-10-02 @ 09:54:43 | Rebecka • Bilder | © DailyHorses 2013

Glöm inte att ni kan följa mig på instagram @beckus!


Ännu en veckoplanering

2012-10-01 @ 18:27:27 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Vet inte vad ni tycker om det här med veckoplaneringar som alltid kommer på måndagar, är det något ni tycker är kul eller intressant att läsa? Annars känns det lite onödigt att skriva dem ;) Haha ifall de finns nån som vill veta hur denna veckan kommer att se ut iallafall så får ni det här:
 
Måndag: Vilodag för både mig och Flechen, han skrotar i hagen och jag sover lite extra ;)
Tisdag: Trim på banan för Flechens del, lösgörande arbete.
Onsdag: Hoppträning för bästa Erica!
Torsdag: Medryttaren rider Flechen, Jag är på Sjövik och rider Bonny!
Fredag: Flechen vilar och jag har hoppspecialen som alltid
Lördag: Skogstur på Flechen
Söndag: Skogstur igen, kanske några stockar? ;)
 
Får se hur mycket annat jag har för mig i helgen, kanske beger mig ut en extra sväng till Sjövik och rider Bonny? Får checka av det med Erica, är lite sugen faktiskt ;)
 
Nå vill ni att jag fortsätter med dessa inlägg eller känns de tråkigt att läsa om varje vecka? :)
 
Jag och monster i helgen, rätt stiliga ändå under all lera och regntäcket ;)

Måndagsklagomål

2012-10-01 @ 18:03:32 | Rebecka • Vardag | © DailyHorses 2013
Går från 8 på morgonen till 5 på eftermiddagen varenda måndag och jag hatar sena skoldagar. Fine att börja vid åtta, upp ur sängen ska man ju hur som helst, men att sluta sent och försöka koncentrera sig på den sista lektionen när klockan är halv fem.. Hur sjutton har schemaläggaren tänkt då? Sedan ska man hem och göra alla de läxor och plugga till alla de prov man har och kunna prestera sitt bästa dag efter dag. Nej usch, det är bra synd om mig ibland, haha! ;)
 
Idag har Frida Bull som alla måndagar så idag är det en hemmadag (läs pluggdag). Återkommer senare, känner att det är dags att sluta klaga nu!
 
Min fining på banan häromdagen!

Påväg hem

2012-10-01 @ 14:52:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Har varit på praktik hela dagen idag precis som vanligt på måndagar. Har dock regnat nästan hela dagen, inte alltför kul.. Men men that's life ;)

Flechen får dock vila idag, jag orkar inte rida i regn en gång till och borde nog ta igen lite av den sömn som jag missade i helgen ;)

/Hanna


Helgen rundor

2012-10-01 @ 13:16:00 | Hanna • Filmer | © DailyHorses 2013
Här kommer film på helgens 1m runda med mig och Flechen, räckte alltså till en sjätteplats! Filmninen är väl inte den bästa men jag tror ni överlever ;)
 

Vecka 40

2012-10-01 @ 08:15:06 | Rebecka • Bonte Peter | © DailyHorses 2013
Måndag: Inga planer, plugg för hela slanten och även bildredigering från dopet/bröllopet. Frida har Bull!
Tisdag: Uteritt på Bull
Onsdag: Uteritt på Bull igen
Torsdag: Dressyrträning för Veronica
Fredag: Ska ha med Bull till hoppspecialen och hoppa litegrann
Lördag: Lite lugnt trimm i skogen
Söndag: Tävling i Eksjö, LD och LC
 
Skönt med en lugn vecka faktiskt, är helt lediga från skolan på onsdag till exempel och inte speciellt mycket läxor (peppar, peppar). På fredag tar jag med Bull till hoppspecialen om någon av mina föräldrar har möjlighet att skjutsa. Tänkte dels att det kan vara bra inför söndag och dels att ridskoleponnyerna ska slippa få gå lika mycket, de går redan för mycket eftersom många är halta.