Fler svar

2012-10-27 @ 11:45:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Favoritstorhäst/ar på ridskolan att rida?
Jag gillar att rida flertalet hästar på ridskolan. Det finns många som är trevliga att rida men även andra som är roliga att rida då det är en utmaning! Men när Sisko var igång var han en favorit, numera gillar jag att rida Franz och Lipis, lite att jobba med men ändå väldigt roligt! Vill man ha en riktig utmaning är Linus riktigt bra, han är riktigt fin när han går rätt men herregud vad du måste jobba för det och verkligen göra rätt! Även Picasso är väldigt väldigt fin. Så ja det finns ju en del jag gillar ;)

Nån du inte ridit som du skulle vilja rida?
På ridskolan menar du? Jag har faktiskt ridit alla hästar på hela ridskolan både storhästar och ponnysar, förutom lilla shettisen Lolli ;)

Nån som du inte gillar/är din typ av häst att rida?
På ridskolan igen? svårt att veta ;)
Eliza är inte min typ av häst, lika så ponnyn Aspe.

Nån/några ponny eller häst du saknar att rida?
Raymond och Uno! Raymond är den bästa häst jag nånsin träffat, saknar honom varje dag♥
 
 
Vilken var den första ponny lr häst du red på ridskolan?
Lillewille tror jag det var, det var ju som sagt 12 år sedan och jag kan knappt minnas vad jag käkade till lunch, minne som en guldfisk ;)
 
Vilken var den första ponny lr häst du red i form?
Oj, det jag trodde var form då är inte vad jag klassar som form i dagsläget :P Men jag tror att det var antingen Raymond eller Uno när jag red för Sanna. Men den första riktiga wow känslan kom på Sanni och Flechen första gångerna jag red dem. Vilket är as länge sen när jag tänker efter? :o vart tog tiden vägen?!
 
Vilken ponny på ridskolan är bra om man vill lära sig rida en häst i form på rätt sätt? Kanske svår
fråga då alla är olika, men enligt dig.
De ponnyer som har kroppen för sig, dvs, Boy, Sanni, Kuhs, Bing, Miro typ. Det är dom som har de bästa förutsättninarna. Men sedan är det svårt på dem ändå. Boy och Kuhs "knäpper av" i nacken bara du tar tyglarna och går då inte i form eftersom de inte jobbar korrekt med bakbenen. Sanni blir mestadels framtung och är inte jätte lätt att få på bakbenen så att hon går helt korrekt. Miro är så stressad och även dom bästa har svårt att få honom att slappna av. Bing är rätt otrimmad för tillfället och kräver mängder med säte och ben för att få honom att gå korrekt. Så ja, välj o vraka, alla är lika svåra fast på väldigt olika sätt!
 
Föredrar du vänster eller högerstela hästar? (Vilket har du lättast för)
Jag är väldigt mycket starkare i min högersida och föredrar därför hästar som är högerstela, det har jag lättare att rida igenom än vänsterstela hästar. Men jag siktar alltid efter att få så liksidiga hästar som möjligt!
 
Favoritmat?
Hehe, jag är en all ätare. Mat är det bästa som finns och jag äter närintill allt. Är en riktig matfantast så jag klarar faktiskt inte av att säga endast en matsätt som jag gillar mer än nån annan. Lättare att säga vad jag inte äter, det är spenat, brunabönor, ärtsoppa och lever ;) Resten slinker ner!
 
Matcha eller inte matcha?
Matcha helt klart, men endast framför kameran ;) Jag tror inte ni kommer vilja se mig i vinter när jag rider ut med termobyxor, tjockisjacka, pannlampa, reflexväst och massa annat snyggt. Till vardags rider jag väääääldigt ofta i mjukisbyxor och det är inget jag skäms över. Jag lovar er att jag rider precis lika bra fast jag har mjukisbyxor istället för ridbyxor. Har nog nästan aldrig ridit ut i ridbyxor, men att hoppa i mjukis skaver på vaderna, inget hett tips ;)
 
Såhär snygga är vi när det är galet kallt ute! ;)
 
Frans/Sisko
Jag är svag för Sisko, gillar honom♥ Men nu är han oridbar och har vart skadad jättelänge så har hunnit skaffa tycke för Fransmannen. Så jag kan faktiskt inte välja!
 
Daira/Sjamys
Sjamys helt klart, så himla go!
 
Lucky/Mutje
Att rida, Lucky. Från marken, Mutje!
 
Dot Com/Stampe
Stampe, han är så grymt cool!
 
Sporrar/spö
Sporrar, tycker det är jobbigt att rida och hålla i ett spö, det är mest ivägen :P
 
Väst eller inte väst?
Lättare att rida utan väst då jag sitter naturligt bättre då. Men jag hoppar nästan alltid med väst, säkerheten måste allid komma i första hand! Men på marken slarvar jag för att jag själv ska sitta bättre utan att "hänga" mig i västen och den är rätt mycket ivägen ibland :P
 
Roliga hästminnen från din tid på JFK? T.ex. nåt roligt, läskigt eller oväntat som hände när du/ni red
eller nåt annat?
Jag Sanna och Julia har så sjukt många minnen ihop. Jag tror inte att jag kan nämna bara något. Det finns så grymt mycket underbara minnen med underbara vänner, saknar den tiden sjukt mycket!♥

Minnena innefattar allt från oförglömliga avramlingar, rodeo, skämt och massa annat dumt vi hittat på i våra dagar!
 
Vem är din bästa vän?
Jag har nog faktiskt inte en riktigt bästa vän. Har flera olika som jag verkligen litar på till 120% Men en utan dem är underbara Frida! Även Sanna, Sandra, Louice, Angelica och massa fler är vänner som jag verkligen litar på :)
Jag och Frida, Dygnsura efter ett fint Flumrider åk ;)
 
Vad är du bra på i ridningen?
Jadu, om man frågar lite olika människor jag tränat för så har alla en sak gemensamt, de säger att jag har en riktigt bra känsla för ridnignen och hoppningen. Så det är väl en sak jag är bra på, en viktig del i ridnignen så det ska jag vara nöjd med ;)
 
Vad behöver du träna mer på?
Det finns alltid massa mer att bli bättre på och jag är långt långt långt ifrån fulllärd. Men jag jobbar hela tiden vidare på min sits både mellan och över hinder. Det är någonting jag lägger en hel del energi på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback