Skumt

2012-03-21 @ 15:43:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Flechen hade för ca en månad sedan en bula eller typ som en bubbla mitt på båda ganascherna. De försvann under en natt men igår så såg jag dem igen. Passade på på att fråga Sofie som hon visste vad det var för någonting men hon hade heller ingen aning om vad de kunde vara med tanke på att det sitter mitt på ganaschen och inte bekom som de brukar göra om hästen t.ex. ätit jord eller liknande. Vi testade att masera lite på bubblorna och de kändes som om det var någon form av väska i eller liknande. När vi masserat en stund väntad vi i ca 5 minuter innan vi kollade igen och då var dom helt borta ! Jätte konstigt! Han ömmade inte om dem heller och gav inget väsen av sig när vi masserade på dem...

Sofie kollade om det kanske kunde komma från nacken och där reagerade han ganska rejält och hade ont, så hon masserade loss spänningarna även där och knäckte även loss två nackkotor på honom. Vet inte om detta kan lösa problemet om det kanske vart en låsning i nacken som har stoppat lymfan eller liknande så den har samlats där.

Ska kolla idag och se om ha har kvar bubblorna eller hur det ser ut.

Har någon av er någonsin varit med om något liknande?? Väldigt tacksam för svar!




Kommentarer
Postat av: Sara

Våran ponny Mingus hade ett först en stor bula där vi ganascherna som var helt gul och infekterad, det var som en mini pingisboll kan man säga. Sen spräcktes den kulan och det blev som ett köttsår, det våran stallägare sa att man skulle göra var att klämma ut varet och tvätta med jodopax lösning, vi tvättade också med alsoholsprit. Deras storhäst hade också fått böld på ganaschen stor som en tennis boll :o men nu är de borta!



Hoppas inte Flechens blir infekterad, det är inte så kul :/

2012-03-21 @ 23:42:46
URL: http://tvaryttareenponny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback