Hur skulle din drömhäst vara?

2012-03-02 @ 13:52:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Det är en ganska vanlig fråga som hästmänniskor får men något jag funderat över är om man verkligen kan säga hur sin drömhäst skulle vara. Om någon hade frågat mig för några år sedan så hade jag då inte sagt "en tjock ridskoleponny som är hopprädd och går med huvudet rätt upp i vädret" men när jag sedan började rida Sune så var han ju den absolut bästa ponnyn för mig. Sedan har vi tillsammans gjort honom till den ponny han är idag.

Jag skulle nog aldrig säga hur min drömhäst skulle vara. Självklart skulle man svara något i stil med Ninja la Silla men sålänge man inte passar med hästen så spelar det ingen roll hur fin hästen är och hur högt den kan hoppa. Vi tar Sune som exempel igen. Jag började rida honom när han var hopprädd och vi vägrade ut oss på VARENDA klubbhoppning. Folk undrade hur jag orkade tävla honom gång på gång på gång när vi ändå inte fick några felfria rundor pågrund av att han vägrade på hindren. Men som jag sa tidigare så fick vi ju kämpa tillsammans för att han skulle komma någonvart och med tålamodet gick det. Självklart vill jag tävla högre än lokal på LD och LC nivå men han har inte riktigt förutsättningarna för det. Han har nått sin topp och där är jag jättenöjd med honom!


Nej jag tycker man ska behöva kämpa lite också. Att få en häst som gör alla moment i dressyren och hoppar skyhögt utan problem, det hade verkligen inte varit roligt. Kanske vore roligt att testa på att rida en sådan häst någon gång men att bara kunna glida med på ett bananskal.. Nej! Då föredrar jag den vägen jag och Sune gått. Vi har skapat ett starkt band emellan oss och utan det blir det inget ekipage, bara häst och ryttare.

Vad tycker ni?
Skulle ni kunna beskriva er drömhäst?


Kommentarer
Postat av: Linda

Haha, min drömhäst ska vara en blandning mellan Salsiccia, Danny, Qoucous och Lolli :D :D

2012-03-02 @ 21:12:34
URL: http://lindutt.blogg.se/
Postat av: RebeccaV-allroundhasten

Ligger mycket i det du säger! Men jag skulle nog kunna beskriva hur min drömhäst ser ut, men om den finns éller inte kan man inte garantera. Men eftersom jag gillar en viss typ häst är sannolikheten ganska stor att jag skulle trivas och passa med hästen :-)

2012-03-02 @ 22:19:04
URL: http://allroundhasten.blogg.se/
Postat av: Emma

Min drömhäst är en blandning av de två hästar jag ägt i mitt liv, skulle önska mig Nickes storlek och hoppteknik. Carismas hjärta, speedknapp och att hon faktist inte visste hur man bockade, det vet Nicke allt för väl ;D

2012-03-03 @ 23:00:35
URL: http://xoffbeat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback