Dagens hoppning

2012-03-23 @ 21:28:37 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hade Kuhs på hoppträningen och vi hoppade lite "läskiga" hinder för att psyka dem lite. Kuhs och jag stannade ju ut oss på ett vågplank under senaste tävlingen så vi hoppade det som träning. Vi hade även med en vattenmatta och ett par limegröna borstar utan några bommar eller bomstöd. Den lilla banan såg ut såhär:
Framridning:
Fokuserade mest på att han skulle vara alert och inte gå bakom lod. Gick helt okej faktiskt och fick honom bra uppmärksam för skänkeln. Han ville inte ta den sidförande skänkeln så bra men efter lite upprepande skänkelvikningar gick det också.

Hoppning:
Han tvekade väldigt mycket på planken först men andra gången gick det bra. Vattenmattan och de gröna borstarna var inga problem alls och sista gången vi kom på planken gick de också prima. Vi hade dem inte så högt utan hade med dem mest för att de skulle få skutta över dem. Det var ju på det hindret jag trillade av förra lokala, hehe.. ;)
Kuhs var lagom alert och varken drog eller var seg. Man märkte att han tyckte det var roligt och hoppade prima som alltid. Han är så härlig att hoppa i lite kontrast till Sune. De är väldigt annorlunda!

Travade av:
Han blev väldigt lätt i handen på avtravningen och fick inte riktigt det stöd i munnen som jag ville ha. Fokuserade på att få honom från bakbenen och fram genom ryggen och jobbade mycket på volter så han skulle få ett bättre stöd på yttertygeln. Efter ett tag blev det lite bättre även om han var lite bakom lod men jag nöjde mig där. Om han är så alert på söndag så kommer det gå prima tror jag!


Kommentarer
Postat av: Elin

Ska du tävla på söndag? Lycka till i såna fall!:D

2012-03-23 @ 23:02:22
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: M_N Melinda

låter som en bra träning! :D

2012-03-24 @ 11:15:18
URL: http://munderstreckn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback