Höjer ridsporten i taket

2012-01-17 @ 14:38:00 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår satt jag och fullständigt skrek framför TV:n när vår ROLF-GÖRAN BENGTSSON blev utnämd till vinnare av Jerringpriset. Den bästa utnämning en svensk idrottare kan få, och så går den till en ryttare. Helt magiskt!

Ridsporten har aldrig så stor plats i medierna och förhoppningsvis höjer detta respekten för ridsporten i sig. När sporten visas på nyheterna så går mer tid åt att visa resultaten för en hockey-match i NHL än att en svensk vinner EM-guld. Riktigt svårt att förstå sig på och att folk inte ens vet vem Rolf-Göran Bengtsson är gör mig mörkrädd! Han har vunnit ett OS-silver, ett EM-guld och har många Grand Prix segrar, och majoriteten av svenska folket vet inte vem han är.


Att ridsporten måste visas upp är ett faktum. När de fortfarande finns kommentarer om att hästar bara borde vara hamburgare så måste något ske omedelbart. Jag hoppas innerligt att denna bragd blir som en vändpunkt för ridsporten. Att vi nu kan bli fler och fler, och få mer plats i media och i det stora hela bli en större sport. Har tänkt på detta ett tag, men alla vet vem Zlatan är varesig man är intresserad av fotboll eller inte men borde inte så alla veta vem Rolf-Göran Bengtsson är som har gjort en större insats än Zlatan, som jag ser det.

Zlatan är en liten del av ett lag. Och om hans lag vinner så får han äran. Han publicerar en bok, som säljer över en halvmiljon exemplar på bara några veckor och han får massor av pengar i lön. Det ända han gör är att kicka boll. Förstår ni detta? DET ÄNDA HAN GÖR ÄR ATT JAGA EN BOLL!
Rolf-Göran (och många andra duktiga ryttare) får ett djur som väger 500-700 kg att utföra precis det ryttaren vill. Hoppa skyhöga hinder, gå i passage, göra galopp-piruetter och allt vad ni nu kan komma på. Men vad får de för det? Inte mycket publicitet och inte mycket pengar, när deras arbete som de lägger ner är så mycket hårdare än det en fotbollspelare (till exempel) gör.


Se det såhär:
Rolf-Göran Bengtsson mockar säkert en heldel i sitt eget stall medan Zlatan knappast behöver knyta sina egna skor. Världen är uppochner intesant?

Kommentarer
Postat av: Ellen

jättebra skrivet!

2012-01-17 @ 14:57:23
Postat av: Hanna

couldn't agree with you more :D Och dem som säger att hästen isf borde få priset och inte ryttaren som "bara sitter på", jag blir så frustrerad på att de inte vill inse att det krävs så mkt arbete från ryttarens sida att faktiskt träna upp hästen och sig själva till att kunna klara av att nå sådana bragder som OS-guld och grejer. Samspelet mellan häst och ryttare när de hoppar felfritt på snabb tid är så mkt mer imponerande än att ensam åka en lång distans på skidor liksom :P

2012-01-17 @ 15:20:12
Postat av: my

helt otroligt att "ridsporten" vann!!! :DD

2012-01-17 @ 17:53:17
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Wilma

Helt rätt!

2012-01-17 @ 18:24:23
URL: http://wwwilmaz.blogg.se/
Postat av: Wilma

Helt rätt!!

2012-01-17 @ 18:25:19
URL: http://wwwilmaz.blogg.se/
Postat av: Isabell

Rolf-Göran Bengtsson är bäst! (Ninja med)

2012-01-17 @ 21:03:04
URL: http://isabellpetrusson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback