Sanna - Förutfattade meningar

2012-02-16 @ 10:23:00 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
"Din häst behöver väl inte en sådan sadel"

Just den meningen gjorde så himla ont den där gången för många år sedan. Jag hade precis köpt en ny sadel till Flechen en zaldi om jag inte minns fel eftersom han växt ur sin gamla och så klart skulle någon av mina kära klasskompisar påpeka att en travare knappast behöver sådan utrustning. Det var knappast första gången och inte heller sista som någon påpekade vad Flechen var för häst, inom ridvärlden är knappast alla hästar lika mycket värda. Men varför skulle inte min häst få bra saker bara för han var "travare"? Jag har mött på fördomar överallt, ifrån tränare, mina lärare i skolan, häst människor, vänner, ibland har det känts som från en hel värld. Men något har hänt, idag är det ingen som säger nått elakt om honom om de sett han. Snarare blir folk chockade om de råkar få reda på att han är en travare, för kan en travare verkligen vara så fin.... Ja uppenbarligen, att tro och hävda något annat är ren okunskap, travare i sig själva har sällan de rätta förutsättningarna för att bli bra ridhästar, men man kan ge dem förutsättningarna. Flechen krävde otroligt mycket jobb men ett halvblod oinriden på sju år hade knappast heller varit en drömhäst direkt.

Det bästa är att jag nu kan säga HA till alla som tittade snett på Flechen eller sa nått elak om honom eller det behöver jag knappt säga det räcker med att se deras min när Flechen kommer långt före dem i resultatlistorna. För idag är Flechen som vilken häst som helst, det är sällan någon ens kan se att han är en travare. Han har tagit hem mängder med priser i hoppning han har under många år ingått i JFKs division II lag. Han har imponerat på en mängd tränare, Marika Martinsson, Björne Carlsson, Tomas Hammar för att nämna några för sin fantastiska inställning, hoppförmåga samt att han är så välriden.

Medan andra köper hästar för långt över 100 000 så kostade Flechen 5000, mindre än sadeln vissa personer inte tyckte han var värd. Men med facit i hand, jag skulle aldrig byta bort Flechen. Jag har ridit så mycket olika hästar i mitt liv från oinridna ponnyer till hästar i svårklass dressyr samt hoppning. Men för mig är Flechen perfekt, han kan och gör allt jag ber honom om, jag har ridit långt mycket dyrare hästar som inte alls är så trevliga som Flechen är. Allt hänger inte på hästen, onekligen kan även en travare bli fin om den får rätt förutsättningar, det tycker jag Flechen är ett levande bevis för.

Jag ska även erkänna att jag inte skulle vilja ha en islandshäst eller nordsvensk, jag skulle inte vilja ha en travare heller. Men jag VET att alla hästar kan bli bra och passa för det ändamålet man vill ha dem till, det gäller bara att hitta rätt häst. Precis som jag gjorde med Flechen.








Kommentarer
Postat av: Elin

Han är jättefin!:D

2012-02-16 @ 15:52:03
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback