Sanni / Sunny

2012-08-17 @ 21:34:16 | Rebecka • Träning | © DailyHorses 2013
Funderade på hur man stavar hennes smeknamn egentligen. Hon heter ju Sunshine Sandy Hill så det borde vara Sunny och det är även så de stavat på hennes namnskylt i stallet. Men man säger ju det som Sanni och det är så Hanna brukar skriva tror jag.. Jaja!

Idag red jag alltså Sanni i hoppspecialen. Var lite skeptisk till en början eftersom jag bara ridit henne en gång innan och det gick inte jättebra den gången, men kände in mig lite på knapparna i början och försökte komma underfund med henne. Försökte tänka på vad Hanna säger om hur man ska rida henne, supermjuk hand och rida med sitsen. Fokuserade på att få upp framdelen på henne och få henne mer på bakbenen på framridningen!
 
Hoppningen gick bättre än vad jag trodde. Blev lite tokigt i början när jag inte riktigt visste hur jag skulle gå till väga men när vi kom bra mot hindret så är jag jättenöjd. Sista språnget kom hon jättefint på och hoppade verkligen igenom ryggen så jag kom lite ur balans. Om hon haft en busdag hade hon bockat då vilket var tur att hon inte gjorde för då hade jag flugit, haha. Men är jättenöjd med henne och mig idag!
 
Bästa Hanna och Sanni!

Det var riktigt lärorikt att rida på Sanni idag. Hon är väldigt olika Bull att rida och man måste ha så mjuk och stilla hand som möjligt. Om man blir lite för hård i handen drar hon upp huvudet och protesterar och då måste man mjukna och rida med benen så slappnar hon av igen, vilket är väldigt bra. Även i hoppningen är hon annorlunda och fick verkligen tänka till om hur jag skulle göra. Man lär sig väldigt mycket på att rida många olika typer av hästar och idag lärde jag mig endel kan jag säga. Dessutom var det väldigt roligt att hoppa henne idag och jag är supernöjd! :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hur rider man med sitsen egentligen? Tycker alla förklaringar man fått är så luddiga, kanske är svårt att förklara? :)

Svar: http://dailyhorses.blogg.se/2012/august/forklaring.html
dailyhorses.blogg.se

2012-08-17 @ 22:07:38
Postat av: Elin

Tycker bilden är jättefin!:D

2012-08-17 @ 22:41:33
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback