Sen kväll

2011-09-02 @ 22:24:25 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Igår när vi kom upp till stallet fick vi veta att Eliza var jätte dålig. Som ni kanske vet sen jag red henne mycket i skolan så har hon något som kalllas kronisk lynfangit vilket gör att massa vätska samlas i benet och det svullnar upp hur mycket som helst. Det blir stelhårt och ömt och hon kan inte använda det som normalt. På sommaren blir det värre på grund av värmen och igår var det extremt! Hon har nu skrittat och fått vattenmassage hela dagen för att få ner svullnaden och det har funkat bra. I dag och ikväll fortsatte vi arbetet med henne och mot slutet kunde vi till och med longera henne i trav och hon kunde börja benet ordentligt vilket hon INTE kunnat göra innan. Så det blir bättre. Vi ska hålla henne i rörelse och ge henne vattenmassage hela helgen för att inte svullnaden ska gå upp igen!
Idag kom även vetrinären och hon fick både kortison och pencilin så förhoppninsvis blir det bara bättre från och med nu!
Beckis ska upp tidigt imorgon bitti för att longera henne då hon är väldigt fäst vid henne. Hon var även skötare på henne när hon var yngre och gillar henne skarpt!


Såhär såg det ut igårkväll när det började bli lite mindre ändå.. Var mycket större igår förmiddag..





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback