Skolan

2011-03-07 @ 22:53:32 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Förlåt för att ja skriver så himla sent idag men jag har verkligen inte hunnit innan eftersom jag precis kom hem från stallet. Idag blev det verkligen en heldag, spenderade nästan 14 timmar i stallet idag.
På förmiddagen var jag ju med skolan precis som vanligt och idag skulle vi hux flux lära oss alla selens delar utantill på 1 timme för att sedan kunna skriva ett prov...
Trodde aldrig at jag skulle lyckas men det gick det med och tror jag lyckades pricka in alla rätta smådelar på rätt plats.
Efter lunchen var det ridning precis som vanligt. Idag fick jag dock rida en häst som heter Eliza och som jag inte gillar speciellt mycket att rida. Dels tycker jag att hon har för stora och tunfa rörelser och sedan hänger hon ågot sjukt på bettet och vill inte alls sätta under sig sina bakben i onödan, och eftersom hon även har något som heter kronisk lynfangit vilket gör att hennes ena bakben är enormt.( inte svullet direkt men det är jätte stort och stenhårt, ska försöka få en bild på detta någon gång i veckan så ni förstår vad jag menar.) Detta gör att hon tycker det är lite extra jobbigt att sätta under sig just vänsterbak eftersom hon är lite stel och så. Men det är inget farligt och man ska rida så mycket som möjligt på benet just för att få igång blodcirkulationen så att "svullnaden" går ner. Efter varje ridpass ser man tydligt att benet inte alls är lika svullet som det var innan man red, vilket är skönt att se.

Idag red vi iallafall delar av LB:1an, med lite sepentinbågar, 15 meters volter m.m. Eliza var tung i huvudet och ganska lat. Men efter att jag fårr igång henne lite så hon började röra ordentligt på sig fick jag henne sedan att sätta sig på sina bakben ordentligt mot slutet och då var hon väldigt fin för att vara Eliza. Så jag är nöjd med henne också idag även om hon var stel och jobbig nästan hela lektionen. Så länge det släpper mot slutet så får man vara nöjd med att man iallafall åstakommit något under ridpasset.


Hade ingen bra bild på Eliza men här är en iallafall


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback