Flechen

2011-03-17 @ 19:04:58 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red ju som sagt barbacka idag eftersom jag inte klarar av att rida med stigbyglar än pga mitt knä..
Flechen var väldigt fin och sammarbetsvillig idag, bara lite stirrig när det lät från verkstan. Valde att rida i enbart skritt och galopp idag för att underlätta så mycket som möjligt för mitt knä samt för att hans trav är grymt jobbig att sitta ner i.

I skritten jobbade vi med väldigt mycket skänkelvikningar för att få honom uppmärksam på mig och samtidigt lösgöra sig i sidorna. Det gjorde han kanon bra för båda skänklarna.
Sedan när vi skulle galoppera fattade jag naturligtvis galopp från skritt men valde att göra en skänkelvikning från trekvartslinjen ut till spåret och sedan fatta galopp innan han kom ut till spåret. På detta sätt höll han formen bra in i fattningen och satte sig på sina bakben i fattningen. Mycket duktig häst var han idag.

Galopperade lite på volter o fyrkanten med mest för att han skulle få rulla på lite och tog sedan tillbaka honom till en väl samlad galopp. Han var kanon duktig så jag valde att sluta där när han gick som bäst!


Flechen jag och Bisse på banan idag, red med Becca och Bisse så vi hade lite sällskap

Japp jag red i mjukisbyxor så det begöver ni inte kommentera, det beror på att jag inte får plats med mitt lindade knä under ridbyxor. Och det är väldigt bekvämt och rida med och det är ingen som ser mig när jag rider så hemma på banan iallafall. :)


Kommentarer
Postat av: Adina

Svårt att rida bara i galopp och skritt ändå.. oftast rider man mest i mellantempogångarterna känns det som (för mig har jag ju både trav och tölt)

2011-03-17 @ 21:05:35
URL: http://adinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback