Hannas svar

2011-06-16 @ 00:53:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013

Varför började du rida?
Jag har alltid älskat djur ända sedan jag ar mycket liten och det har hållit i sig än. När jag sedan fick testa på ponny ridning på en djurpark när jag var ca 4 år så var jag fast. Jag tjatade sedan på mina föräldrar tills de gav med sig och lät mig börja rida i en knatte grupp på ridskola när jag var 6 år. På något sätt kände jag redan då att hästarna och jag hörde ihop!

Varför började ni blogga?
Jag började faktiskt blogga för att jag fick höra att det fanns intresse av att läsa en blogg som jag drev. När jag hade hört det av ett vsst antal personer så bestämde jag mig för att det faktiskt inte var en dålig idé så jag pratade med Becka och hon var med på att stara en ihop! Och samtidigt så är det väldigt roligt att blogga och veta att folk uppskattar det man skriver!

 

Har du egen/egna hästar? Presentera dem
Jag har ingen egen häst där jag står som ägare men jag har en medryttarhäst som jag har nästan helt som min egen då hans ägare bor i Lund för att plugga. Så när Sanna som hon heter inte är hemma så är Flechen nästan som min egen och det är jag som tar hand om honom.

 

För mer information om Flechen klicka här för att komma till en presentation!

Hur gammal är du?
Jag är född 1994 och är alltså 17 år!

 

Vilka är era favorit bloggar?
Jag själv läser inte speciellt mycket bloggar faktiskt då jag inte riktigt har tid med det. Men självklart brukar jag kolla runt lite och se om det är någon som skriver någonting intressant. Annars är det mest mina vänners bloggar jag läser och självklart våra läsares bloggar så man  håller lite koll på vilka det är som följer oss! :)

 

Vilken typ av hästar faller ni för? Utseende, speciell ras, temperament osv :)
Jag har absolut ingen speciell typ av hästar som jag faller för då de hästar jag gillar är helt olika varandra. Men precis som Beck så jag jag en viss tenden att falla för hästar som är lite speciella och som har mycket att jobba på. T.ex. Sanni som var helt hemsk när hon först kom till ridskolan och hon vägrade göra allt och surade bara ihop. Men vi gav inte upp med henne utan jag och Sanna jobbade på och det gav resultat. Inte bara genom att hon blev rid och hanterbar utan även att vi skapade ett speciellt band tillsammans. Sen är det ju Flechen också som är en varmblodig travare och är bsolut inte skapt för att göra de grejjerna som jag framför allt gillar, så som galoppera i skogen eller hoppa. Men med Sannas Otroliga arbete som jag bara har fortsatt med så har vi nu en fantastisk liten häst som gör allt det där. Så nej jag har ingen favorit typ av hästar det beror helt på vad som finns på insidan. Dom kan se ut som hej kom och hjälp mig, men så länge de har det där speciella på insidan så spelar utseendet inte längre någon roll.
När det gäller temperament så gillar jag hästar som är framåt och hela tiden är nyfikna på var som kommer näst. Men samtidigt så vill jag kunna ha kontroll på hästen och hela tiden ha känslan över att jag och hästen är ett. Inte att hästen vill en sak och jag vill en annan. Men de ska ha en egen motor och gå framåt. Hellre n lite för pigg häst än en jätte slö, även om jag inte gillar när de är helt hyper och inte går att få stopp på.
Men framför allt faller jag för hästar som har en vaker insida och et hjärta av guld, och jag har verkligen haft turen att träffa en del sådanna underbara hästar♥


Raymond, den mest godhjärtade häst som någonsin vandrat på denna jord♥ saknar dig fortfarande enormt mycket killen♥


Vad har du för mål med ditt "hästliv"?
Mitt mål med min ridning och hästarna är att bli en duktig ryttare. Vad jag sedan kommer att hålla på med att fortfarande oklart för mig. Självklart vill jag komma ut på tävlingsbanorna men det är inte det enda som är viktigt för mig. Att utvecklas till en duktig ryttare som har en god hästhållning är lika viktigt. Det hade självklart varit väldigt roligt att komma ut på de stora tävlingarna bland världseliten men det finns inte riktigt påmin världskarta som det ser ut. Men man ska aldrig sluta kämpa för någonting man vill så vem vet vad som kan hända. Men en sak som jag et är att jag ska fortsätta att jobba med hästar när jag gått ut skolan och vem vet man kanske startar ett tillridningsstall eller liknande längre fram i tiden men just nu vet jag faktiskt inte var jag komer att hamna senare i livet.


Erica, min handledare och en otroligt duktig ryttare!

Favorit storhäst och ponny på ridskolan?
Ni som följer bloggen vet ju redan att det är Sanni som är min absoluta favorit bland ponnysarna på ridskolan. Eller Sunshine Sandy Hill som hon faktiskt heter egentligen♥
Jag har faktiskt ingen favorit storhäst på ridskolan då det inte finns någon som jag fastat för än. Det finns väldigt många trevliga hästar men ingen som har visat det lilla extra för mig och so jag har fått någo speciellt band med. Det finns en hel del hästar som jag tycker om men ingen jag gillar mer än de andra. Två av de hästar på ridskolan som jag tycker om är Najsan och Picasso. Två helt olika hästar som jag tycker om på två helt olika sätt!


Najsan eller Nice Suprice som som heter.

Vem är din förebild? Någon du ser upp till?
Jag har måga förebilder när det gäller ridsporten. En av de duktigaste ryttarna jag vet är Rolf-Göran Bengtsson som rider otroligt mjukt och följsamt och är hela tiden med hästen på ett otrolit sätt. Men samtidigt så är han på någovis så himla långt borta. Jag har självklart förebilder i min vardag som jag ser upp till och respekterar. Alla de människor som har en bra och beundrandsvärd hästhållning ser jag upp till. En person som har varit en otroligt stor förebild för mig ända sedan jag vart väldigt liten är Sanna (Flechens ägare) och jag ser fortfarande upp till henne. Naturligvis inte på samma sätt som jag ser upp till t.ex. Roffe men ändå. Och sedan har man självklart sina ridlärare som förebilder eftersom det är dom som hela tiden lär dig mer och mer om hästar.

 

Vilken färg tycker du är snygg på utrustning (träns, schabrak, lindos etc.) till t.ex. brun skimmel mörkbrun eller fux?
Jag tycker att Vilka färger hästen passar i beror mycker på hästen nyans i hårremmen. Men även hur de ser ut i övrigt, som tex. anisktet och liknande. Men det är inte säkert att alla hästar med samma färg passar i samma färger då de kan ha olika nyanser på pälsen.
Jag tycker att bruna hästar ska ha lite mer neutrala färger och inte för skrikande eller klara färger. Neutrala färger så som mörk beige eller choklad brunt är ofta väldigt fint på bruna hästar. Med det beror naturligtvis på bilken nyans de har på sin päls. En lite mörkare brun häst passar bättre i de neutrala färgerna än vad de ljusare bruna hästarma gör.

Flechen tex. passar väldigt bra i demma bruna nyans medans andra bruna hästar kanske inte alls är snygga i det. Sedan passar de självklart i de lite "vanligare" färgerna så som marinblått ochmörkgrönt. Återigen beror det på hästen nyans. Flechen t.ex. är väldigt ful i grönt medans andra passar mycket bra i det!

Fuxar kan ibland vara lite svåra att hitta bra färgkombinationer till ibland men jag tycker att även de passar i de mer neutrala färgerna och inte för skrikiga fäger. Blått är en färg som jag har valt att ha på Boys tävlings outfit då han passar väldigt bra i det. Men om man ska ha blått på t.ex. ett schabrak så tycker jag det är ett måste att ha t.ex. en vit kant eller liknande på för att få det att inte smälta ihop med hästen på ett konstigt och fult sätt.

Mörkbruna och svarta hästar är snygga i nästan allt! Du kan ha iprincip alla färger på dem och de smälter ihop jätte snyggt! På hästar som är nästan svarta tycker jag det är väldigt snyggt att ha klara färger på då de matchar så fint till hästen och de framhäver varandra på ett mycket stiligt sätt.

Skimmlar passar också i nästan allting! Det ända jag inte tycker att man ska ha på en skimmel är vita schabrak då det bara ser stelt och umt ut. Ha istället ett schabrak med klara och fina färger som framhäver hästen istället för att ta ifrån den ögats uppmärksamhet! Skimmlar kan även ha de lite mer skrikia färgerna utan att det ser dumt ut men man ska passa sig lite er än vad man behöver göra på de svarta hästarna.

Något som alla hästar utom just skimmlarna passar i är faktiskt vitt. Har man en häst som man har svårt att hitta en snygg outfit till så ha då ett vit schabrak med kanske en lite färggladare kant påför att piffa upp det!

Din värsta olycka med häst, om du vart med om nån?
Jag har faktiskt haft turen att inte vara med om någon större olyka med hästar. Inte om man tänkerpå var som faktiskt kan hända. Självklart jag har ramlat av en hel massa gånger och gått omkull med hästar men inte så att jag har skadat mig speciellt allvarligt. Lite sprivkor i fingrar och liknande men inte värre än så. Flög in iväggen första gången jag satt på Sanni då hon blev rädd och slängde sig och bockade i samma rörelse. Och det var då som jagbörjade få ont i ryggen och sedan har det hållt i sig och jag har fortfarande ont ganska ofta men det var egentligen bara otur att jag landade som jag gjorde :)



Din lyckligaste upplevelse med häst?
Oj herregud, jag kan nog faktiskt inte nämna bara en. Jag har gjort så himla mycket med hästarna och jag älskar varje minut av det och kan nog faktiskt inte välja en upplevelse som har varit bättre än en annan. Men då jag är allra lyckligast är när jag sitter på Sanni och Flechen i skogen och dundrar fram i galopp. Ett väldigt starkt minne är när jag förra sommaren red ut barbacka på Sanni och red och badade. Vi galopperade och Sanni tyckte det var så roligt och njöt i fulla drag, det var bland det härligaste jag gjort. Eller när jag galopperade med Flechen på fältet ochlät honom braka på allt vad han ville, den känslan går inte ens beskriva. Men jag är lika lycklig när jag skrittar ut barbacka på någon utav dem och bara är närma dem. För att bara vara i deras närhet gör mig lycklig, lyckligare än vad jag någonsin varit tidigare♥



Halvskodda eller helskodda ridbyxor?
För mig spelar det faktiskt inte allt för stor roll om jag har hel eller halvskodda ridbyxor. Jag tycker det är bra att ha lite båda av varje och har därför lite blandat. Men på mina tävlingsbyxor har jag helskodda just för att jag verkligen ska kunna sitta emot med bra kraft och inte glida med. Men när jag bara vardagsriden spelar det inte speciellt stor roll för mig om det är hel eller halvskodda ridbyxor bara de är bekväma! :D


Kommentarer
Postat av: juliasivén

sv: hihi tack så mycket, och detsamma, jätte fin blogg :)

länkbyte? :)

2011-06-16 @ 11:36:05
URL: http://pponnybrudar.blogg.se/
Postat av: Elin

SV: Tack! :)

2011-06-16 @ 11:47:00
URL: http://megamoa.blogg.se/
Postat av: Ellen

Tack <3 <3 <3

2011-06-16 @ 11:47:04
URL: http://juniorryttarnaa.blogg.se/
Postat av: Lollo

Sv: taack!!!

2011-06-16 @ 12:25:29
URL: http://lbrantsberg.blogg.se/
Postat av: ida

vad är de hästen har runt halsen på 2:a bilden?

2011-06-16 @ 13:08:07
URL: http://idaaugust.blogg.se/
Postat av: Ida

Tack för svaret jag fick på min blogg :D

2011-06-16 @ 14:06:31
URL: http://idaaugust.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Sista bilden var riktigt härlig! :D

2011-06-16 @ 15:01:09
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Linnea

Fin blogg :)

2012-04-08 @ 14:00:59
URL: http://lkallqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback