Hästarna i stallet

2011-07-18 @ 12:12:00 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått önskemål om att skriva lite kort om alla hästarna som just nu står i stallet där Flechen står så tänkte här göra en liten presentation om alla. Vissa av dem går just nu ute på bete men har boxplatser i stallet.

Soya
Soya är ett halvblod efter Casa Grande. Hon är egen uppfödd av Britta som bor på gården och äger stallet där Flechen står. Soya är nu 7 år och har först nu börjats träna riktigt ordentligt. Det är Becca som rider henne och de plannerar att komma ut och tävla så smått till våren. Soya är ett matvrak och äter allt som kommer i hennes väg, hon har även lätt för att lägga på sig några kilo extra och behöver därför ridas regelbundet för att hålla formen. Det är en jätte fin häst som har potensial med lite mer träning!




Ulissa
Ulissa är en holländare efter Manhattan- Guidam. Hon ägs av Britta och är inköpt som fölmärr. Hon mamma till fölungen Zookie som föddes i våras. Hon är nu betäckt igen med Cohiba men vi vet inte än om det har tagit sig. I övrigt är Ulissa en mycket fin häst som har bra steg och fint temprament. Hon rids nu inget alls då hon går på bete hela sommaren och in på hösten. Vi tränar dock henne och hennes fölunge Zookie flera gånger i veckan inför föl championatet i höst!




Zookie
Zookie är ett av våra nyförvärv i stallet. Ett litet stoföl efter Cohiba som föddes i mitten av april. En mycket kaxig liten dam med mycket attityd men hon skulle aldrig skada någon med flit. En liten fuxmärr som vet precis vad hon vill och om hon inte vill.. ja låt oss säga att så att då går ingenting :P
Just nu tränas hon med mamma Ulissa inför fölchampionatet där jag och min kompis Becca ska visa upp dem!




Vienna
Vienna är vårt andra fölsto som för iår blev förstföderska till ett fint litet hingstföl vid namn London! Innan hon blev betäkt reds hon mycket i dressyr och var ute och tävlade lite. En mycket snäll häst som kan det mesta när hon vill. I stallet är hon en ängel att ha och göra med och älskar att bli kliad i och på öronen. Kan vara lite fjantig ibland då hon lossas vara rädd för precis allting utanför stallet. Annars är hon världens matvrak och kan matklockan bättre än någon annan!



London
London är bland det sötaste som någonsin satt sina små hovar på jorden. Ett extremt gulligt hingstföl som nu på senaste tiden har börjat kaxa upp sig lite. En socialfölunge som gillar att gosa och är väldigt nyfiken! Även han föddes i år någon gång under maj.



White Lady
Whitan är nu 20 år och har framtills för några veckor sedan har stått på Jönköping fältrittklubs ridskola i 14 år som lektions och handikaps häst. Hon är världen snällaste häst och förtjänar nu en mycket välförtjänt pension vilket hon kommer att få nu! Nu ägs hon av Patricia som är synskadad och därför behöver en väldigt stabilhäst. Whitan är perfekt för jobbet och kommer nu bara att få gå i skogen barbacka och lulla runt vilket är perfekt för henne! När hon stod på ridskolan kunde hon vara små sur och jobbig men nu är hon glad hela tiden och inte en tendens till att sura. En mycket lycklig pensionär som just nu håller på att vänja sig vid att inte gå med 20 ponnysar hela dagarna som hon gjort innan utan istället med Soya och Flechen. En ganska stor omställning men det klarar hon bra :)




Paddy
Paddy är våran alldeles egna uppfosrtar kung. I hagen är den han som bestämmer och ingen annan, det är han väldigt bra på att visa. En genomsnäll ponny som har gått egenom mycket i sitt liv. Innan han kom till Lena som äger honom nu så tror vi att han blev misshandlad då han numera är livrädd för spön och reagerar väldigt starkt på dem bara man har dem i handen. Han köptes in som tävlings ponny åt dottern men blev alldeles för stressad och klarade inte av det. Då han är väldigt känslig i munnen klarar han inte av bett utan rids enbart på hackamore. Han är väldigt väldigt speciell att rida och det är nästan bara ägaren som klarar av honom. Du kan inte ta i honom då han bara springer mer då, så långa tyglar och använda rösten är det som funkar bäst. I övrigt en mycket snäll kille som är en riktigt gentleman!




Gotti
Gotti är en femåring som står i stallet tillfälligt över sommaren då de stall där han bor nu håller på att renoveras. En mycket talangfull häst som har stor potensial att bli riktigt bra. En mycket trevlig häst både att ha och göra med och att sitta på även om han kan vara mer komplicerad att rida på än vad det ser ut som.
Jag vet inte jätte mycket om honom då han inte stått i stallet så länge. Han ägs av Anna som är med i Team Skogslund.

Bild saknas.






Kommentarer
Postat av: sanna

Men Hanna Whitean har bara stått på ridskolan i 11 år;)

2011-07-18 @ 21:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback