Lite fakta om oss

2011-01-13 @ 21:58:02 | Gemensamt • Allmänt | © DailyHorses 2013
Hej!
Vi är två tjejer som bor i Jönköping och vårt största intresse är naturligtvis hästar!
Vi tänkte börja med att presentera oss och berätta lite kort om oss själva och våra intressen.


Mitt namn är Rebecka, jag är 14 år gammal och går andra terminen i 9:an.
Mina intressen är hästar (såklart!), fotografering och bildredigering.
Jag fotar med en Nikon D5000 och redigerar i Gimp 2, som är ett gratisprogram som är lika bra som Photoshop, enligt mig.
Det är jag som har gjort designen och headern här på bloggen, så kommerntera gärna vad ni tycker om dem.
Och så till hästarna. Jag rider en gång i veckan på ridskola och en eller två gånger i veckan på en privatponny.
Privatponnyn jag rider är en b-ponny som heter Skrållan. Hon är en korsning mellan Welsh, russ och shettis och är helt svart, med en vit kota (höger bak) och en stjärn. Hon är 18 år gammal men väldigt pigg och älskar att hoppa.
En ponny på ridskolan som jag gillar heter Sune, han är en c-ponny och en korsningsponny. Han är mörkbrun med bläs och en halvstrupma (höger bak), och åldern är jag inte riktigt säker på. Innan var han hopprädd och han letar fortfarande efter "spöken" för det mesta när man rider. det är inte ovanligt att han sticker iväg minst en gång per lektion. Jag brukar tävla lite små klubbtävlingar på honom för hans psykes skull. Jag tävlar också lite på lokal nivå, då tävlar jag en annan c-ponny från ridskolan som heter Kuhs. Han är brun och är ganska lugn på tävlingar även om han älskar att hoppa och är en höjdare på det.



Rebecka



Mitt namn är Hanna och det är jag som driver denna bloggen med Becka.
Jag är en tjej på snart 17 år och går andra terminen i ettan på gymnasiet, jag går på realgymnasiet och går där linjen hästhållning, vilket betyder att jag har väligt mycket hästar med mig in i skolvärlden! Jag har bara tre vanliga skoldagar, resten är jag i stallet eller ute på praktik.
Mina intressen är ju framförallt hästar såklart, men även fotografering, handboll och djur i övrigt, speciellt tycker jag om hundar.
Jag har en Canon EOS 1000D som jag fotograferar nästan alla mina hästbilder med. Jag har många olika program som jag sedan redigerar bilderna i, bl.a. Photoshop, Photoscape och GIMP 2.
Men nog om mig, nu till hästarna!
Jag rider en häst som heter Fleche Gallant ungefär 4 gånger i veckan. Fleche är en föredetta travhäst som nu har omskolats till rid- och hopphäst. Han är nu 14 år och har varit ridhäst i 10 år. Han hoppar banor på 1.10 utan problem och tycker att det är det roligaste som finns, han har kapaciteten att gå ännu högre men det har inte blivit av. Han är min kompis häst men eftersom hon numera bor och studerar i Lund så har jag honom som min egen.
I övrigt är Fleche en väligt trevlig häst att ha och göra med, fin o både form och steg och det är inte många som tror att han har varit travare om man ser honom nu!
Jag rider även på ridskolan en dag i veckan tillsammans med Rebecka, vi rider i en hoppspecial vilket betyder att vi hoppar nästan varje gång.
Min favorit ponny är ett renrasigt 10 årigt apalosasto som heter Sunshine Sandy Hill men kallas för Sanni.
När hon först kom till ridskolan var hon nästan oridbar, men efter några månader i hårdtrim blev hon genast en av ridskolans finaste hästar. Hennes hopptalang har utvecklats och blivit mycket bättre, dock har hon varit skadad nyligen så vi har varit tvugna att börja om en del på tekniken. Mina förhoppnignar med henne är att vi så småning kommer att klättra upp i klasserna och tävla lite lokalt. Än så länge har vi bara tävlat Klubbhoppningar.
Även jag rider en del lokalhoppningar precis som Rebecka, jag rider då en ridskoleponny som heter Boy och är en korsningsponny på 14 år som är D-ponny.
Han älskar att hoppa och är som en dröm att rida. Vi har tävlat upp till L:C tillsammans, dock orkar inte hans ben med att hoppa de högre klasserna eftersom han fortfarande går lektioner under veckorna. Nu i vår så ska vi ut på lite lokala tävlingar runt Jönköping och hoppa lite.


Hanna


Det var väl det viktigaste ni behöver veta om oss, och om ni har några frågor så är det bara att kommentera så ska vi svara på dem så fort vi kan!


Kommentarer
Postat av: Josefine

Hej! ni har verkligen en super fin blogg! men hur har du ordnat den? jag tycker att eran blogg verkar vara en intressant blogg, då jag också rider och håller på med hästar! ska nog forsätta att läsa den! och kanske skulle du Rebecka vilja hjälpa mig med min blogg? jaa, jätte fin blogg iaf!

2011-04-28 @ 20:48:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback