Hopplektion

2011-01-14 @ 23:01:48 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013



Sanni och Jag

Idag red jag en hopplektion på ridskoleponnyn Sanni som jag brukar ha när jag rider där. Under framridningen var hon väldigt het och ville busa mest hela tiden, men hon lugnade ner sig lite efter att jag ridit på volten och jobbat ihop henne i galoppen. Efter det var det dags att börja hoppa! Sanni har ju inte alltid den bästa tekniken som jag har berättat innan, hon slänger sig gärna över hindret och "dyker" med benen rakt bakåt och hoppar då inte med ryggen alls. Vi fick några sådanna språng på framhoppningen innan jag fick under hennes bakben helt.
När vi skulle hoppa en linje med tre hinder på ena långsidan med 3 galoppsprång i mellan blev hon väligt taggad och ville hoppa mest på farten, men efter att ha hoppat den två gånger så tog hon den sedan perfekt och samlade upp sig bra mellan hindern så hon kom rätt på nästa. Verkligen ett jätte framsteg mot hur hon var i början när jag började rida henne!
Ett av hindren var ett plank som många hästar tycker är ganska otäckt, men efter all träning vi har haft på de olika hindren så kollar hon nästan inte alls på det längre. (till skillnad mot i början när hon hoppade så sjukt högt att hon höll på att hoppa mig ur sadeln varje gång.) Nu mera är hon inte så fjantig längre men är dock väligt noga med att inte slå i planket alls och tar därför i lite extra över de hindret.
Jag är faktiskt väldigt nöjd med dagens ridning, hon skötte sig bra och hoppade finare än jag hade väntat mig.
Även när vi travade av var hon sjukt fin och bar upp sig själv i en helt korrekt form med bra undertramp och höjde ryggen. Verkligen en häftig känsla när hon äntligen vill sammarbeta igen!

Det var allt för dagen, imorgon ska jag antagligen upp och fotografera vinterbilder på Fleche och hans ägare! Mer om det kommer imorgon.



Kommentarer
Postat av: Becca

Vad roligt att de gick bra med sanni ;D

2011-01-15 @ 14:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback