Ridövning

2011-02-24 @ 22:22:03 | Rebecka • Allmänt | © DailyHorses 2013
Tänkte tipsa er läsare på en bra ridövning som jag gillar och som är bra lösgörande arbete för hästen.

Denna är för de lite mindre vana ryttarna och den kallas av vissa "Tvättsvampen". Den är förberedande till både skänkelvikning och framdelsvändning och den får ryttaren att bli mer uppmärksam på hur viktigt det är att förbereda hästen med en halvhalt innan man ber den att göra en ny uppgift.
Rid på en av volterna i ridhuset, antingen A-volten eller C-volten. Gör volten till en fyrkant där du rakriktar hästen alla raksidor. I hörnet av fyrkanten samlar du ihop hästen, gör en halvhalt och gör sedan en halv framdelsvändning så att du sedan kommer till nästa raksida där du rakriktar igen. Du upprepar detta i varje hörn av fyrkanten och var mycket noggrann med att rakrikta ordentligt så att hästen är helt rakt och inte ställd i kroppen. När det går bra i ena varvet byter du varv genom att göra en hel framdelsvändning och fortsätter sedan med övningen i detta varvet också.
Det du bör tänka på i denna övningen är att hålla yttertygeln ordentligt sträckt och att ha en bra framåtdrivning (hästen får inte backa i framdelsvändningen).
Du måste också se till att alltid ha ett känsligt samband mellan ytterhanden (som hela tiden håller kontakt med hästen och ser till att den inte förböjer sig), innerhanden (som är vägvisande och lösgörande), ytterskänkeln (som är mothållande och ser till att hästen inte skjuter ut bogen) och innerskänkeln (som flyttar hästen och håller den motiverad).

Lycka till!

Kuhs på den Lokala Hopptävlingen!



Kommentarer
Postat av: Ina

Jätte fin blogg :D

2011-02-24 @ 23:23:15
URL: http://hoarsely.blogg.se/
Postat av: Sabina - ddressyrfjant

Super fin blogg och fina bilder ! :)

2011-02-25 @ 11:21:09
URL: http://ddressyrfjant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback