Gummibett

2011-02-16 @ 21:40:08 | Gemensamt • Filmer | © DailyHorses 2013
Mio har två olika träns, ett med vanligt tredelat bett och ett med gummibett eftersom han gärna tuggar på bettet.
Hittills har jag bara ridit på det tredelade men idag bestämde jag mig för att testa gummibettet.
Han ville inte alls ställa sig åt vänster, och tyckte det var jätte jobbigt att arbeta i det varvet. Han stretade emot och ställde sig bara åt höger hela tiden, och jag fick inget stöd alls i ytter tygel. I höger varv var han jätte fin men i vänster tryckte han bara ut vänster bakben hela tiden. Jag jobbade med detta i skritt och trav mycket och efter en lång stund släppte det liiiiite. Dock var det lika stelt igen så fort jag hade galopperat. Han var också jätte stark och mycket pigg i galoppen. Lite beror nog på att han vilade igår men den störta anledningen var nog gummibettet.
Nu i efterhand kan jag säga att jag föredrar det tredelade, i alla fall på Mio, och jag tänker rida med det resten av veckan.

Linda var med idag igen men denna gången hade jag inte med min kamera. Istället filmade hon med min mobilkamera, och filmen får ni se här även om det är dålig kvalité. Ni kommer att se tydligt att han stretar emot i vänster sida, i alla gångarterna.

Vad tycker ni?
Kommentera gärna både min ridning och vad ni tycker om hästen!



Kommentarer
Postat av: emma

Ni är jätte fina! Tänkte bara säga att om han inte tar yttertygeln så får du hålla ett stadigt stöd på den hela tiden, innerhanden kan du nästan låta glappa lite och leda lite med den då och då samtidigt som du formar honom ordentligt runt innerskänkeln. Då brukar han mjukna och söka sig mer neråt och runt skänkeln och blir inte lika glappig och ryckig i munnen.

Det med att han trycker ut vänster bak är skitjobbig, jag vet. Men han är ju lite svagare i det bakbenet så det är ju inte så konstigt. Men jag brukar ha ett dressyrspö i vänsterhanden och använda det att peta till honom på låret på vänster bak när jag känner att han skickar ut det och inte jobbar med det. Då skärper han till sig direkt ska du se ;)

Annars såg det riktigt bra ut när du red becka! Känner att jag har lämnat honom i trygga händer :)

Kram! <3

2011-02-18 @ 11:47:10
URL: http://strawwberry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback