Galen häst!

2011-04-02 @ 22:00:09 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Red Flechen en stund på banan idag också eftersom underlaget är så sjukt dåligt ute just nu..
Men iaf, idag valde vi att lägga ut lite bommar för att ändra vardagen lite för hästarna. Den nya ridbanan har inte riktigt satt sig än så vi kan inte hoppa på den rikigt än men bommar funkar bra nu!
Vi la ut fyra travbommar på en volt och sedan två galoppbommar längst en långsida så man kan bestämma ett visst antal galoppsprång man ska få in mellan dem.
Flechen blev sjukt taggad av bommarna och bara sprang iväg och lyssnade inte alls, så jag valde att gå in igen och byta till tränset med Pelham bettet på för att slippa dra honom i munnen. Då lyssnade han genast mycket bättre men var fortfarande väldigt på tårna och var ine sen med att hoppa iväg för minsta lilla. Travbommarna tog han jätte fint när han var lugn och fin och han hade en otroligt fin form hela passet. Man får väldigt mycket hjälp av Pelhammet när man rider honom på det eftersom det har lite av en hävstångseffekt, men det var inte så att han knäckte av i nacken utan han tog ett fint stöd och höll formen bra. Galoppbommarna tyckte han var mycket roliga och han gasade på som satan och tyckte han var jätte duktig.
Han är tillbaka i samma ruta som han var förra våren vilket är roligt eftersom han är så himla glad såfort han får syn på bommar och är inte sen med att sätta fart. När han är sån tycker jag det är mycket bättre att rida på pelham bette eftersom jag då inte behöver dra i honom utan att det räcker med att krama på tygeln.

Annars var han fin idag och var så sjukt glad så det inte gjorde något att han inte lyssnade till 100% och sprang lite. Blir antagligen lite bommar imorgon också så att han inte blir så glad varje gång de kommer fram.


fin hesten♥


Kommentarer
Postat av: Adina

Lät som en lyckad ridtur! Jag måste verkligen ta fram några bommar så fort som underlaget blir bättre på planen, lite upphöjda bommar och träna lite galoppfattningar kanske :)

2011-04-02 @ 23:02:02
URL: http://adinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback