Bistro

2011-04-14 @ 22:12:58 | Hanna • Allmänt | © DailyHorses 2013
Har fått en del frågor om vad som hände med Bisse. Har inte orkat eller velat svara på dessa frågor på ett tag då det är ett känsligt ämne inte bara för mig utan även för andra.
Men tänkte dra lite snabbt nu varför det blev som det blev.

Bisse hade varit lite konstig och inte betett sig helt normalt, hans förra ägare har även sagt att han led av sadeltvång och detta har inte märkts av speciellt mycket, bara att han inte alls ville gå med på att någon satt baarbacka på honom.
Så hans ägare bestämde sig för att åka och kolla upp honom en gång för alla. De åkte till Mantorp för att röntga ryggen på Bisse och se om det var något som inte stod rätt till.

Det var värre än någon hade kunnat föreställa sig tyvärr.. Hans ryggkotor hela vägen från manken och bak till svansroten låg "ihoptryckta" och låg och skavde mot varandra. Veterinärerna tror att det har pågått väldigt länge eftersom kotorna hade "grävt" gropar i varnadra och det var ett mirakel att Bisse har varit så himla snäll som han har varit. Han hade lidit av en otrolig smärta i upp till åtta år. Men han hade musklat sig så bra att han orkade bära upp ryttare ändå. Men eftersom vintern varit jobbig och det inte har gått att rida typ så har han tappat muskler och därför fått ondare. Det är därför det märktes över huvudtaget..
Men att låta honom gå och skrutta i en hage var itne tänkbart eftersom han verkligen var en häst som ville att det skulle hända saker hela tiden och tröttnade väldigt fort på att gå i hagen. Och om han hade gått i hagen hade han tappat muskler och därför fått ännu ondare.

Därför fick Bistro vandra vidare i livet och slippa mer smärta.

Slänger upp lite bilder på honom, världens finaste Bistro♥






















Rip Underbara Bistro♥


Kommentarer
Postat av: Siri

aaawh, snäll och fin han var =) tråkigt att det blev som det blev. Han har nog det bra nu, även om det är svårt att släppa taget om dem... :(

2011-04-14 @ 22:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback